ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ



Μπορεί να χωρίζουν την Ελλάδα απο το Τορόντο μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για την εκδήλωση αγάπης και τιμής για τον Μέγιστο Στρατηλάτη μας. Στην κεντρική πλατεία της Ντάνφορθ,εκεί που χτυπά δυνατά η καρδιά του Ελληνισμού,οι ξενιτεμένοι συμπατριώτες μας ''έστησαν''ένα λιτό αλλά επιβλητικό μνημείο ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Το σημείο το διατηρούν περιποιημένο και πάντα το τιμούν με καταθέσεις στεφάνων και εκδηλώσεων. 
 

Αν θυμάμαι καλά,η πρωτεύουσα της Ελλάδας δεν διαθέτει ανάλογο σημείο αναφοράς στον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. Απεναντίας τα αγάλματα των πολιτικών και των άσχετων, δεν χωρούν πλέον στις πλατείες της Αθήνας. 
 
 
Κάντι κλικ εδώ και θαυμάστε το μεγαλείο των Ελλήνων του ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΝΑΔΑ.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Υπάρχει σήμερα φτωχός πολιτικός?



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ …. ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ  

Έτος 1951, η Ελλάδα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, καθώς έχει πρόσφατα βγει από τα ερείπια μιας πολυετούς εμπόλεμης κατάστασης που έχει σμπαραλιάσει κυριολεκτικά τη χώρα. 
Πρωθυπουργός, ο επονομαζόμενος «Μαύρος Καβαλάρης», ο Νικόλαος Πλαστήρας.
 Ένας άνθρωπος, τού οποίου ο πατριωτισμός, η ηθική αρετή και η εντιμότητα δύσκολα αμφισβητούνται, ακόμη κι από πολιτικούς αντιπάλους. 
 Το περίφημο εργοστάσιο ζυθοποιίας «ΦΙΞ», το οποίο βρισκόταν στην Λεωφόρο Συγγρού, δημοσιεύει αγγελία, ζητώντας οδηγό. 
Όπως ήταν φυσικό, οι υποψήφιοι που διεκδίκησαν την θέση, ήταν πολλοί. 
Ο υπάλληλος της «ΦΙΞ» που εξέταζε τις αιτήσεις, κάποια στιγμή κοιτάζει ερευνητικά, κάποιον από τούς υποψήφιους που βρισκόταν εκείνη την ώρα μπροστά του, με έναν τρόπο σαν να προσπαθεί να ξεδιαλύνει κάποιο μυστήριο.
 Το επώνυμο που αναγράφεται στην αίτηση εργασίας, «Πλαστήρας». 
«Τον πρωθυπουργό τί τον έχετε;», ρωτά με μια ανάλαφρη και περιπαικτική διάθεση ο υπάλληλος. 
 Ο μεσόκοπος υποψήφιος, μ’ ένα ύφος ντροπής και ταυτόχρονα μ’ έναν χαμηλόφωνο τόνο, αναλαμβάνει να εξηγήσει:
 «Είναι αδελφός μου. 
Είναι όμως επιθυμία, δική μου και δική του, αν υπάρχει κάποιος καταλληλότερος για τούτη τη θέση, να μην σάς επηρεάσει η σχέση αυτή». 
Υπενθυμίζεται, πως ο Νικόλαος Πλαστήρας, εκτός από τις υπηρεσίες του στην πατρίδα, πρόσφερε διακριτικά τον μισθό του σε άπορους και ορφανά παιδιά, ενώ ο ίδιος πέθανε πάμφτωχος. 
Άφησε πίσω του την «τεράστια» περιουσία, που αποτελούνταν από τα παράσημά του, 216 δραχμές, 10 δολάρια κι ένα σιδερένιο κρεβάτι εκστρατείας.
 Ακόμη και το κουστούμι της κηδείας του, ήταν προσφορά φίλου του Εσύ, τίμιε αναγνώστη, απλά κάνε την θλιβερή σύγκριση στο μυαλό σου, του τότε και του τώρα και βγάλε τα ανάλογα συμπεράσματα. 
  Νίκος Χριστοδουλόπουλος 


Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Για μπάνιο στη λίμνη Χιούρον


Η έλειψη θάλασσας στον Καναδά''ανάγκαζει''τον κόσμο να στραφεί στις πολλές και μεγάλες λίμνες που διαθέτει η χώρα απ'άκρη σ'ακρη.
 
Το κύριο χαρακτηριστικό στις λίμνες είναι η απίστευτη ομορφιά, τα κρυστάλινα νερά και η γενική καθαριότητα που υπάρχει εντός και εκτός λίμνης.
 
Μου ήταν δύσκολο να πιστεψω πως αυτά τα ατέλειωτα χιλιόμετρα παραλίας που έβλεπα ήταν απο λίμνη και όχι θάλασσα.
Οι λίμνες  που κολυμπήσαμε ήταν η Χιούρον και Μίτσιγκαν.
Αν τις θεωρήσουμε ως ένα σώμα νερού τότε έχουν τη δεύτερη παγκόσμια θέση,μετά την Κασπία. 
Αν θεωρηθούν ως ξεχωριστές λίμνες τότε καταλαμβάνουν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα (σε έκταση). 
Με έκταση 117,702 τετρ.χιλ.και μέγιστο βάθος 282 μέτρα.

Κάντε τη σύγκριση με τη χώρα μας.
 Η συνολική  έκταση της Ελλάδας είναι 131.957 τετρ. χμ.
 

Το μάτι της ασφάλειας συνέχεια σε κίνηση.


Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Δείτε μια καρακάξα για σπίτι(βιντεο)



Είναι γνωστό σε όλους πως η καρακάξα είναι απο τα πιο δύσπιστα και πιό καχύποπτα πουλιά της φύσης. 

Στην περίπτωση μας όμως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν πλέον. 
 Ο φίλος Ξενοφών έχει για παρέα μια καρακάξα η οποία δεν μεγάλωσε στη σκλαβιά,αλλά ούτε και αιχμαλωτίστηκε ποτέ.

 Κι όμως η καρακάξα ακούει τις εντολές του Ξενοφών και δεν φοβάται να μπεί ακόμα και μέσα στο σπίτι.
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

   
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Γίνε μουσουλμάνος να μπεις στο πανεπιστήμιο!Ειναι αυτό ο ορισμός της ξεφτίλας?


Ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. 
Δεν μένω στις αναλύσεις περί κρίσης που επηρέασαν τις επιλογές των υποψηφίων, πράγμα απολύτως λογικό, αφού η επιλογή πάντα έχει σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρει ο τίτλος σπουδών που θα αποκτήσει ο νεο-εισακτέος με το πέρας των σπουδών του… 
 Φέτος σχολιάστηκε πολύ η ειδική κατηγορία των μουσουλμάνων, των οποίων η βάση εισαγωγής στις σχολές ΑΕΙ/ΤΕΙ είναι σε τεράστιο ποσοστό κάτω από τα 10.000 μόρια. 
Με απλά λόγια για μια σχολή που κάποιος μη μουσουλμάνος Έλληνας χρειάζεται 16-17 χιλιάδες μόρια που συγκεντρώνονται μετά από μεγάλη προσπάθεια διάβασμα και θυσίες, ο μουσουλμάνος Έλληνας μπαίνει απλά με βάση και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη λιγότερο! 
Εδώ μιλάμε για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Το σύστημα εισαγωγής και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Παιδείας, που δίκαια πρέπει να μετονομαστεί σε Υπουργείο Αφελληνισμού χωρίζει τους μαθητές και τους κρίνει διαφορετικά με βάση το θρήσκευμά τους! 
Είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές μεταξύ των βάσεων μουσουλμανοπαίδων και λοιπών, που κάποιοι «φιλόδοξοι» γονείς που ονειρεύονται να δουν το παιδί τους σε σχολή «υψηλού» κύρους θα μπορούσαν να σκεφτούν ακόμη και τον… εξισλαμισμό!
 Πολλοί γονείς και μαθητές αντέδρασαν δίκαια, αλλά οι περισσότεροι θεώρησαν λανθασμένα ότι πρόκειται για κάποια νέα ειδική κατηγορία.
 Ο διαχωρισμός μεταξύ μουσουλμάνων και μη μαθητών από το ελληνικό κράτος και επίσημα ξεκίνησε εδώ και πολλά και συγκεκριμένα εμπνευστής του ήταν ο ΓΑΠ όταν διετέλεσε υπουργός Παιδεία πριν από περίπου 15 χρόνια…
 Από τότε το εκπαιδευτικό σύστημα διαχωρίζει τους μαθητές με βάση την θρησκεία αλλά κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν έχει επέμβει και κανείς δεν φρόντισε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. 
Ο τρόπος που δόθηκαν φέτος οι βάσεις στην δημοσιότητα με ξεχωριστές τις ειδικές κατηγορίες για κάθε σχολή, απλά έφερε το θέμα στο προσκήνιο, όμως η διάλυση της ελληνικής εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. 
Πλέον, πέρα από τους μουσουλμάνους, πολλοί είναι οι υποψήφιοι που εντάσσονται σε ειδικές κατηγορίες και εισάγονται ο καθένας με διαφορετική βάση πράγμα που δημιουργεί ανισότητες, τριβές, αδικίες και φυσικά δεν μπορεί να είναι νόμιμο, καθώς παραβιάζει την βασική αρχή της αξιοκρατίας για την πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση και στρέφει την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
 Όλα αυτά εφευρήματα της μεγάλης αρχιέρειας του αφελληνισμού Α. Διαμαντοπούλου που έτσι καταπολέμησε όπως έλεγε το «άδικο» σύστημα των μεταγραφών, όπου τόσα χρόνια βόλευαν οι «πρασινοφρουροί» τα τέκνα τους επινοώντας χίλια δυο «παράθυρα» στους κανονισμούς μεταγραφών.
Πηγή: filologos10.wordpress.com

Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δειλινό και φέρμα...


Η ομορφότερη στιγμή της κυνηγητικής εξόδου.

 Δειλινό και η irma σε φέρμα. 

Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

κάντε κλικ στη φωτο για μεγέθυνση.

Ταίζοντας τους γλάρους


Είναι σχεδόν σπάνιο να ταξιδευεις στις Ελληνικές θάλσσες με καράβι και να μην μπείς στον πειρασμό να ταίσεις κάποιο αιγαιοπελαγίτικο γλάρο. 
 
Με την δικαιολόγια πως ''να το παιδί''θέλει πολλοί είναι στο κατάστρωμα και με το χέρι απλωμένο με κάποιο ψωμάκι περιμένουν την μεγάλη επίσκεψη του γλάρου.

Παραδέξου πως και εσύ κάποτε τάισες γλάρο..
 

Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Λένε πως οι 40άρες δεν παίζονται στο κρεββάτι



Τόσες και τόσες έρευνες έχουν γίνει για το πια ηλικία είναι η ιδανική για τις γυναίκες να απολαμβάνουν το σεξ. 
Όλες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι 40άρες, απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ, είναι πιο έμπειρες στο σεξ, με άλλα λόγια... 
οι 40άρες δεν παίζονται στο κρεββάτι.

 Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό Top Sante, απλά το επιβεβαιώνει.
 Η έρευνα έγινε σε δείγμα 2.000 γυναικών από όλο το φάσμα των ηλικιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 81% στις ηλικίες 40 – 50, δήλωσαν πως έχουν τεράστια διάθεση για σεξ, δεν έχουν αναστολές, θέλουν να δοκιμάζουν νέα πράγματα με τον σύντροφο τους και έχουν αυτοπεποίθηση επειδή ξέρουν να ικανοποιούν αλλά και να ικανοποιούνται.

 Οι 40άρες της έρευνας δήλωσαν επίσης πως σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία της ζωής τους, όταν δηλαδή ήταν 30άρες, θέλουν να πειραματίζονται περισσότερο, τόσο σωματικά, όσο και... πνευματικά. 
Δηλαδή οι φαντασιώσεις τους κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι αχαλίνωτες και πολλές φορές σοκαριστικές όταν τις εξομολογούνται στον εραστή τους. 
 Το 70% από τις 40άρες διευκρίνισαν επίσης ότι, γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να απογειώσουν έναν άνδρα στο κρεββάτι, ενώ δεν έχουν καμία αναστολή στο να ζητήσουν να τους κάνουν πράγματα, κάτι που πριν από λίγα χρόνια, όπως είπαν, θα ντρεπόντουσαν να ζητήσουν.

 Επίσης οι 40άρες δεν προσποιούνται, ούτε λένε την κλασσική φράση: “ήταν ότι καλύτερο ένιωσα ποτέ”.
 Είναι συνειδητοποιημένες και όταν δεν τους αρέσει το σεξ, το λένε. 
Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι μεγάλο ποσοστό (80%) των 40άρων, είπαν πως δεν ομολογούν εάν το σεξ δεν τους αρέσει, μόνο όταν ο εραστής τους είναι κατά πολύ μικρότερος.
 Και δεν το κάνουν για να μην τον πληγώσουν. 

iatropedia.gr
Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η ανάλυση του φετινού μελιού 2012


Αυτή είναι η ανάλυση του Α.Π.Θ.του φετινού μου μελιού. 

Στις προηγούμενες αναλύσεις,στα αποτελέσματα βλέπαμε να αναφέρονται πολλά περισσότερα φυτά και με όλα τα ανάλογα ποσοστά τους. 

Τι έγινε,τι άλλαξε φέτος?

 Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Για μεγέθυνση κάντε κλικ πάνω στην εικόνα.

Καλό σαββατοκύριακο



Καυτό προβλέπεται και το τελευταίο 
Αυγουστιάτικο σαββατοκύριακο.

 Καλό σαββατοκύριακο σε όλες και όλους,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Απανωτά χτυπήματα στην Πάρο


Τα φετινά απανωτά προβλήματα δεν λένε να αφήσουν σε ησυχία την όμορφη Πάρο. 

Το Κυκλαδίτικο νησί δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα με την εκ νεου επίσκεψη στο νησί του Γιωργάκη Παπανδρέου. 

 Ας σταθούμε όλοι δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παριανό λαό,έως την αποχώρηση του''ποδηλάτη'' 

 Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Στα ύψη η βενζίνη



 Κουφάλες θα βρούμε λύση. 

Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Δέηση για το Κέντρο Υγείας Πάρου


Το είδαμε κι'αυτό. 
Στην περιφορά Της εικόνας Της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, η ιερά συνοδεία σταμάτησε για πρώτη φορά μπροστά στο κέντρο υγείας της Πάρου και τελέστηκε δέηση για την επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου.

 Δηλαδή τις ελπίδες του λαού,
ακομα και για την λειτουργία του Κέντρου υγείας της Πάρου 
το αναθέτουμε και αυτό στο Θεό...

Με αυτήν την ανθρώπινη αστυνομική αλυσίδα,
έδωσαν οι επίσημοι το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Παροικιά της Πάρου. 

  Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ρίξαμε άγκυρα



Ταξίδια και βόλτες τέλος. 

Ρίξαμε άγκυρα για φέτος και αναπολούμε πλέον τις πολλές ευχάριστες στιγμές των φετινών διακοπών. 

Δεν ξέρω τι θα κάνω με κάποιους φίλους που τους έταξα πως θα τους επισκεφτώ και με περιμένουν σε κάποιες γωνιές της Ελλάδας... 

 Λοιπόν καλή επάνοδο στην σκληρή μας πραγματικότητα σε όλες και όλους εντός και εκτός Ελλάδας.

Ηλιοβασίλεμα μαγεία



Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΣΤΡΙΓΓΛΑ το καίκι...



Ναί παντού υπάρχει μια
 ΣΤΡΙΓΓΛΑ. 
κάντε κλικ στη φωτο για μεγέθυνση.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Δευτέρα στις 20 Αυγούστου ξεκινάει το κυνήγι



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 20 Αυγούστου ημέρα Δευτέρα ξεκινά το κυνήγι σε όλη την χώρα. 

 Την τιμητική τους έχουν τα Ορτύκια και τρυγώνια για την ηπειρωτική Ελλάδα και τα αγριοκουνελα στα νησιά μας. 

Μεγάλη προσόχη απ'όλους τους κυνηγούς,
γιατί κανένα θήραμα και κανένας αριθμός κάρπωσης
 δεν αξίζει όσο η δική μας ακεραιοτητα 
και φυσικά του συνεργάτη σκύλου μας.

 Καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους
 και περιμένω τηλεφωνική ενημέρωση 
μιας και εγώ δεν θα είμαι στην έναρξη. 

Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ 15-8-2012


Με τά το πέρας της περιφοράς της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στο λιμάνι της Παροικιάς στήθηκε χορός με παραδοσικά νησιώτικα τραγούδια.
 Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τα καθιερωμένα πλέον βεγγαλικά να δίνουν ωραίο χρώμα στον Παριανό ουρανό

 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός κι εκτός Ελλάδας.

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ 15-8-2012(βιντεο)







ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


 
 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 Εδώ σ'αυτό το βίντεο οι αστυνομικοί κάνουν ανθρώπινη
 αλυσίδα για να προφυλάξουν τους''επίσημους''


Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ 15-8-2012


Τον φετινό εορτασμό Της Παναγίας Εκατονταπυλιανής στην Πάρο μου είναι αδύνατον να τον μεταφέρω με λόγια.
 Ο κόσμος που έφτασε στο νησί απο όλες τις άκρες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού εντυπωσίασε ακόμα και τους ντοπιους. 
Μερικές φωτογραφίες ίσως μπορέσουν να δείξουν κάτι απο το μεγαλείο της γιορτής που ζήσαμε. 
 
Ο αξιωματικός ε.α.των ειδικών δυνάμεων κάθε χρόνο μας συγκινεί με την σεμνή παρουσία του.
Ο καπετάνιος του ΔΗΛΟΣ κατάφερε να μας συγκινήσει όλους, όταν το τεράστιο καράβι το έβαλε στο λιμάνι με την πλώρη και με επιδέξιους χειρισμούς όλο το ΔΗΛΟΣ έδειχνε να προσκυνά την εικόνα που εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι περνούσε απο μπροστά του. 

Καπετάνιε σ'ευχαριστούμε γι'αυτή την ανατριχίλα που κατέφερες να μας προσφέρεις και πάντα καλές θάλασσες να έχεις. 

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

ΥΣ
θα ακολουθούσουν και βιντεο.