ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι Εορταστικές ετοιμασίες


Ξεκίνησαν και φέτος οι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί.

Με καλή διάθεση ας κάνουμε τις ετοιμασίες και 
ας περιμένουμε τις μεγάλες γιορτές που έρχονται...

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Άλλο πολίτες και άλλο πολιτικοί...Ανέκδοτο





Ένα πρωί ένας ανθοπώλης πηγαίνει για κούρεμα. Όταν τελείωσε ζήτησε τον λογαριασμό. Τότε ο κουρέας του λέει: Ευχαριστώ αλλά δεν θα σας πάρω χρήματα για το κούρεμα. Ξέρετε αυτή την εβδομάδα προσφέρω δωρεάν υπηρεσία στην κοινότητα.
Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε για την ευγένεια και έφυγε.
Το άλλο πρωί όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει είδε μια δωδεκάδα τριαντάφυλλα στην πόρτα με ένα
ευχαριστήριο σημείωμα από τον ανθοπώλη.
---------------------
Λίγο αργότερα έρχεται για κούρεμα ένας ζαχαροπλάστης. Την ώρα του λογαριασμού έκπληκτος ακούει τον κουρέα να εξηγεί: Ξέρετε αυτή την εβδομάδα προσφέρω δωρεάν υπηρεσία στην κοινότητα.
Το άλλο πρωί όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει είδε ένα κουτί με μια δωδεκάδα φρεσκότατα γλυκά στην πόρτα με ένα ευχαριστήριο σημείωμα από τον ζαχαροπλάστη.
----------------------
Λίγο αργότερα καταφθάνει ένας βουλευτής. μετά το κούρεμα η σκηνή επαναλαμβάνεται... Ο βουλευτής φεύγει ικανοποιημένος, ευχαριστώντας τον κουρέα. Το ίδιο απόγευμα όταν ο κουρέας πηγαίνει να ανοίξει βρίσκει στην πόρτα του κουρείου μια δωδεκάδα βουλευτές να περιμένουν για κούρεμα.
----------------------
Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ πολιτών και πολιτικών....
Και να θυμάστε!!!
Οι πολιτικοί και οι πάνες πρέπει να αλλάζονται τακτικά για τον ίδιο ακριβώς λόγο !!!!!

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΡΥΜΩΝΑ (βιντεο)






Φωτογραφία απο το σημείο εισόδου απο τη Βουλγαρία 
 του ποταμού Στρυμώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Η''ΜΕΛΙΣΣΑ''σας ευχαριστεί



Αγαπητοί φίλοι, εθελοντές και συνεργάτες
θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους θερμά για το συγκινητικό σας ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκρισή σας στην έκκληση βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών μας σε κάλτσες και εσώρουχα. Επιβεβαιώσατε για ακόμα μία φορά οτι στην ανθρωπιά δεν υπάρχει κρίση!
Για το Ίδρυμα "Η Μέλισσα"
Η Διευθύντρια
Βασιλεία Μαύρου 

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.









Υψηλής ποιότητας διακρίσεις του «Μελισσουργείου» από τις Κονίστρες






Oι βάσεις της μικρής μονάδας παραγωγής στις Κονίστρες Ευβοίας, μπαίνουν στις αρχές του 2009, όταν ο Κώστας Αργύρης γνώρισε τη μελισσοκομία, μέσα από ένα σεμινάριο στο Ι.Γ.Ε. στο κτήμα Συγγρού, το 2005
Tου Κοσμά Ζακυνθινού
kzakinthinos@pegasus.gr
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η μικρή παραγωγή της Ευβοίας εξάγεται ήδη στην Αμερική, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην παρούσα φάση, οι εμπνευστές του εγχειρήματος, η Νατάσσα Κεφαλά και ο Κώστας Αργύρης, βρίσκονται σε συζητήσεις για την εξαγωγή του προϊόντων στην αγορά της Δανίας. Η ιστορία του «Μελισσουργείου» αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα των υψηλών δυνατοτήτων που έχουν οι Ελληνες παραγωγοί.
Στη λίστα των «50 καλύτερων τροφίμων και ποτών» του έγκρυου Guilt of Fine Food, που κυκλοφορούν στο εμπόριο εκλεκτών τροφίμων της Μ. Βρετανίας και της Ιρλανδίας («the definitive list of the greatest food and drink», όπως αυτοπροσδιορίζεται) φιγουράρει το ελληνικής παραγωγής μέλι «Μελισσουργείον» από τις Κονίστρες Ευβοίας.


Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εμφάνισή του στην αγορά, το «Μελισσουργείον» διακρίνεται από τα Great Taste Awards 2012-2013, κερδίζοντας έτσι ευκολότερα έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Σήμερα, η μικρή παραγωγή της Ευβοίας εξάγεται ήδη στην Αμερική, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην παρούσα φάση, οι εμπνευστές του εγχειρήματος, η Νατάσσα Κεφαλά και ο Κώστας Αργύρης, βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγωγή των προϊόντων στην αγορά της Δανίας. Τα ελληνικά προϊόντα που δρέπουν δάφνες στο εξωτερικό κρύβουν μεράκι, σκληρή δουλειά και πάθος, ενώ η ιστορία του «Μελισσουργείου» είναι ένα παράδειγμα για τις δυνατότητες που έχουν οι Έλληνες παραγωγοί.
Όπως εξηγεί μιλώντας στην «ΗτΣ» η Νατάσσα Κεφαλά, «η παραγωγή μας βασίζεται αποκλειστικά στην ορθή μελισσοκομική πρακτική αλλά και στη μη χρήση φαρμάκων, αξιοποιώντας στοιχεία της ελληνικής φύσης, όπως το έλατο, το θυμάρι, το πεύκο και η ερείκη», υπογραμμίζοντας πως «τα προϊόντα μας είναι βιολογικά, με αγάπη και σεβασμό πρωτίστως στην εκπληκτική κοινωνία των μελισσών και βεβαίως στον τελικό παραλήπτη των μελισσοκομικών αγαθών που είναι ο καταναλωτής μας. Η φιλοσοφία μας δεν αφορά την ποσότητα, αλλά πρωτίστως την ποιότητα. Παράγουμε και διαθέτουμε αυτό που θα θέλαμε και εμείς να φάμε στο σπίτι μας, αυτό δίνουμε στους καταναλωτές μας». Επίσημα, οι βάσεις της μικρής μονάδας παραγωγής στις Κονίστρες Ευβοίας, μπαίνουν στις αρχές του 2009, όταν ο Κώστας Αργύρης γνώρισε τη μελισσοκομία, μέσα από ένα σεμινάριο στο Ι.Γ.Ε. στο κτήμα Συγγρού το 2005.
Αρχικά, στήνονται οι πρώτες τρεις κυψέλες, στο χωριό του Κώστα, τις Κονίστρες Κύμης στην Εύβοια, που αποτέλεσαν τη βάση της σημερινής μονάδας που πλέον αριθμεί 150 κυψέλες.
Διακρίσεις
Στα πρώτα βήματα της παραγωγής, μαθαίνουν για τα Great Taste Awards, τον έγκυρο διαγωνισμό που γίνεται κάθε χρόνο στο Λονδίνο, όπου περίπου 350 επαγγελματίες γευσιγνώστες απονέμουν τις πολυπόθητες διακρίσεις ποιότητας και γεύσης, σε υποψήφια προϊόντα από όλο τον κόσμο. Έτσι, αποφασίζουν να στείλουν δείγματα των μελιών τους. Το αποτέλεσμα ήταν το θυμαρίσιο μέλι να αποσπάσει την ανώτατη διάκριση των τριών αστεριών, μια διάκριση που πήραν μόνο 123 προϊόντα από τα 8.807 που ήταν υποψήφια από όλο τον κόσμο.
Επί πλέον, μπαίνει στη λίστα του Guilt of Fine Food με τα top 50 καλύτερα τρόφιμα, που κυκλοφορούν στη Μ. Βρετανία και στην Ιρλανδία. Ενώ, το μέλι τους από πεύκο διακρίνεται και αυτό με ένα αστέρι. Η ετικέτα που θα τα συνοδεύει στο εξής, είναι ένα διαβατήριο για τα καλύτερα deli παγκοσμίως, τυφλή επιλογή για τους καταναλωτές ποιοτικών προϊόντων και μια επιβράβευση της δουλειάς των παραγωγών. Τα προϊόντα που παράγουν είναι τέσσερις ποικιλίες και αφορούν: μέλι από θυμάρι, έλατο, πεύκο και ρείκι. Το θυμαρίσιο μέλι τους βγαίνει σε ποσότητα 100-150 κιλά και του πεύκου σε 500-600 κιλά.
Επί 45 ημέρες 350 κριτές επιλέγουν με τυφλή γευσιγνωσία τα προϊόντα με την καλύτερη ποιότητα και γεύση. Είναι κυρίως κριτικοί εστιατορίων, ιδιοκτήτες μεγάλων deli, σεφ, δημοσιογράφοι γεύσης. Για να δώσουν σε ένα προϊόν 2 ή 3 αστέρια πρέπει να υπάρχει η ομόφωνη γνώμη τουλάχιστον 25 κριτών. Οι υποψηφιότητες χιλιάδες και ο συναγωνισμός μεγάλος. Ενώ, κερδισμένοι, εκτός από τους βραβευμένους, είναι και οι έμποροι που θα βάλουν στο κατάστημα ένα εγγυημένο προϊόν και, φυσικά, οι καταναλωτές: η στρογγυλή ετικέτα των Great Taste Awards είναι μια εγγύηση ότι το προϊόν είναι πραγματικά καλό, πέρα από διαφημίσεις.
success story
  • Το 2013 αποσπά δύο «Great Taste Awards» για το «Μελισσουργείον» για το «Organic Heather Honey» και το «Organic Thyme & Eucalyptus honey»!
  • Το 2012, πρώτη χρονιά στον διαγω- νισμό, αποσπά τρία «Great Taste Awards» για το «Μελισσουργείον».
  • Το μέλι από θυμάρι συμπεριλήφθηκε στο «Top 50 foods in the UK - Guild of Fine Food's annual Great Taste Awards» αποτελώντας σπουδαία διάκριση.
  • Τα προϊόντα παράγονται σε 4 ποικιλίες και αφορούν: μέλι από θυμάρι, έλατο, πεύκο και ρείκι.
  • Αρχικά, στήνονται οι πρώτες 3 κυψέλες, στο χωριό του Κώστα, τις Κονίστρες Κύμης στην Εύβοια, ενώ σήμερα αριθμεί 150 κυψέλες.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Βοηθάμε το Ορφανοτροφείο Θηλέων «ΜΕΛΙΣΣΑ» και το Συλλόγο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ».




Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη
ο Πρόεδρος Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας
και το Διοικητικό Συμβούλιο του Lifeline Hellas 

έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στο Χριστουγεννιάτικο Κοκτέιλ την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο "The Met" Θεσσαλονίκη.
19:00-22:00
Τιμή πρόσκλησης 25ευρώ.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση
του Ορφανοτροφείου Θηλέων «ΜΕΛΙΣΣΑ»
και του Συλλόγου Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών «ΣΤΟΡΓΗ».
Φέρνοντας ένα παιχνίδι μαζί σας θα δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη χαρά στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.









Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Σκυλόσπιτα και ευζωία των ζώων. Περί του ορυμαγδού που ξεσήκωσε ο νόμος 4039


Τα μεγάλα σκυλόσπιτα είναι εικασίες των άσχετων. 
Η φύση δείχνει, και όποιος έχει μάτια μπορεί να παρατηρεί τα φαινόμενα.

Πολλά διαβάσαμε και πολλά έχουν ειπωθεί για τον νόμο 4039 σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς. Μπορείτε να βρείτε τον νόμο σε μορφή .pdf εδώ:

Ποια ακριβώς είναι τα επίμαχα σημεία;

Άρθρο 5, παρ1γ 
… καθώς και να μεριμνά για την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλουκαταλύματος, προσαρμοσμένου στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου, που να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του όρθια στάση, χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις και η δυνατότητά του για την πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία του άσκησης,

Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε κατάλυμα και όχι σε κουτί μεταφοράς. Υπάρχει διαφορά!  Κατάλυμα είναι ο χώρος στον οποίο βρίσκεται η φωλιά (σκυλόσπιτο) και ο χώρος γύρω από τη φωλιά στον οποίο ζει ο σκύλος. Αυτό λοιπόν πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του σκύλου, αλλά ο νόμος δεν αναφέρει  ποιος θεωρείται  φυσικός τρόπος διαβίωσης!  Για παράδειγμα αναφέρω ότι ο φυσικός τρόπος διαβίωσης ενός σκύλου σίγουρα δεν είναι μέσα στο σπίτι επάνω στον καναπέ, και άρα είμαστε  παράνομοι όσοι έχουμε τα σκυλιά μας μέσα στα σπίτια;  


Όποιος έχει την τύχη να ζει έξω από πυκνή πόλη, και έχει δει θηλυκό σκυλί να φτιάχνει φωλιά για να γεννήσει, θα διαπιστώσει ότι η σκύλα βρίσκει ένα μέρος με κάποιο ανάχωμα, και εκεί σκάβει μια τρύπα (λαγούμι) μέσα στο οποίο γεννά και μεγαλώνει τα κουτάβια της. Τη φωλιά αυτή την έχει φτιάξει  πολλή μικρή, το ζώο εισέρχεται μέσα σχεδόν έρποντας, και πιο μέσα έχει φτιάξει έναν χαμηλό θάλαμο, τόσο όσο χωρά το ζώο να ξαπλώσει και να μπορεί να στρίψει. Εκεί μέσα το ζώο μένει κουλουριασμένο εκτός και αν ξαπλώσει για να θηλάσει οπότε μένει τεντωμένο.  Αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί μέσα στη φωλιά του να σηκωθεί όρθιο,  γιατί έχει φτιάξει την φωλιά του χαμηλή και στενή, και αυτό δεν είναι τυχαίο:
Το ζώο θα σκάψει και θα ανοίξει τόσο χώρο όσο μπορεί να διαχειριστεί, δηλαδή να ρυθμίζει την θερμοκρασία, την υγρασία και τον αερισμό της φωλιάς του.
Ο αέρας δίπλα από το σώμα του σκύλου ζεσταίνεται από την θερμότητα του σκύλου και σε λίγο ο σκύλος βρίσκεται μέσα σε μία ζεστή φωλιά. 

Παρομοιάστε  αυτό που συμβαίνει με τα ρούχα μας ή τις στολές καταδύσεων. Στην αρχή εισβάλει μέσα παγωμένος αέρας ή νερό, αλλά μετά αποκτά την θερμοκρασία του σώματός μας και αισθανόμαστε ζεστοί. Αν τραβήξουμε ξαφνικά τα ρούχα μακριά από το σώμα μας ο ζεστός αέρας που έχει εγκλωβιστεί θα φύγει και θα εισβάλει νέος παγωμένος που θα μας παγώσει. Έτσι το ζώο θέλει τη φωλιά του τόση όση  να μπορεί να  ρυθμίζει  εύκολα την θερμοκρασία.


Η Barbie στο βουνό είναι ικανότατος ιχνηλάτης, αλλά στο σπίτι προτιμά να μένει 
κουλουριασμένη στον καναπέ ή να τρυπώνει κάτω από το κρεβάτι.
  
Σύμφωνα με το νόμο 4039 πρέπει να τιμωρηθώ, γιατί  το σκυλί μου ζεί σε περιβάλλον 
που δεν είναι προσαρμοσμένο στο φυσικό τρόπο διαβίωσης του σκύλου.

Αν εκεί κοντά δεν υπάρχει ανάχωμα για να σκάψει, το σκυλί θα ψάξει κάποιο απόμερο ήσυχο μέρος, και πάντως κάπου να μπορεί να χωθεί σε κάποιο μικρό μέρος.  Ακόμα και όταν θέλει να ησυχάσει στο σπίτι, αν δεν διαλέξει να κουλουριαστεί στους καναπέδες, θα χωθεί κάτω από κάποιο κρεβάτι, γιατί το σκυλί αισθάνεται περισσότερη ασφάλεια σε μικρή φωλιά. 

Η αντίληψη ότι το σκυλί θέλει μεγάλο σκυλόσπιτο, και άρα όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα, είναι εσφαλμένη.  Βάλτε δύο σκυλόσπιτα μαζί, ένα που να χωρά το ζώο κουλουριασμένο, και ένα τεράστιο που να το χωρά όρθιο, και παρατηρήστε  σε πιο σκυλόσπιτο προτιμά ο σκύλος σας να κουρνιάζει. 
Όσον αφορά στο σκυλόσπιτο έχω γράψει περισσότερα εδώ.

Αν λοιπόν ο νόμος 4039 με τον όρο "κατάλυμα" εννοεί την φωλιά, τότε έρχεται σε αντίφαση γιατί αναφέρει ότι πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο φυσικό τρόπο (που είναι χαμηλό) και ταυτόχρονα να το χωρά όρθιο (πώς γίνεται αυτό;), και μάλιστα να του επιτρέπει να ασκείται κιόλας. Έχετε δει εσείς ποτέ σκυλί να ασκείται μέσα στο σκυλόσπιτο;  Γελάτε, αλλά δεν θα γελάσετε καθόλου αν σας συλλάβει  αστυνομικός με την κατηγορία της παράβασης του συγκεκριμένου νόμου επειδή το σκυλόσπιτο ή το κουτί μεταφοράς του φανούν μικρά.

Στο ίδιο άρθρο παρ5

Τα μέσα μεταφοράς, που χρησιμοποιούνται στην περίπτωση αυτή (προφανώς για την μεταφορά από και προς τον κυνηγότοπο), πρέπει να είναι κατάλληλα με επαρκή χώρο, φωτισμό και αερισμό και να ικανοποιούν τις φυσιολογικές ανάγκες του ζώου.

Εδώ θα μπορούσαμε να δώσουμε τον τίτλο "η Ασάφεια της Ασάφειας" …
Ο νόμος δεν ορίζει πώς ακριβώς είναι τα κατάλληλα μέσα μεταφοράς, πόσος αερισμός και φωτισμός κρίνεται  επαρκείς, με ποια κριτήρια  και από ποιόν; Ποιος είναι ειδικός για κάτι τέτοιο; Πότε ποιος επιστήμων έκανε πειράματα και που δημοσιεύτηκαν τα πορίσματα  για το κατάλληλο κουτί μεταφοράς σκύλων;

Γράφτηκε στο διαδίκτυο ότι στα κουτιά μεταφορά θα πρέπει ο σκύλος
α) να μπορεί να σταθεί όρθιος και
β)να έχει μέσα νερό.
 
Σε αυτό έχω να πω τα εξής:
α) Μέσα στο σκυλόκουτο ο σκύλος πρέπει να κάθεται πάντα κάτω κουλουριασμένος ή έστω και τεντωμένος, αλλά πάντως και μην σηκώνεται όρθιος διότι με τα ξεκινήματα και φρεναρίσματα θα συνθλίβει τη μούρη του στο πλέγμα του κουτιού. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα πρέπει να είναι καθιστοί και δεμένοι και οι άνθρωποι μέσα στο αυτοκίνητο. Για να μην καταπονείται στα σκαμπανεβάσματα πρέπει να υπάρχει μέσα στο κουτί του ένα παχύ υπόστρωμα (ρουχαλάκι – χαλάκι).
β) το νερό κατά τη μεταφορά, στην πρώτη στροφή ή λακκούβα  θα χυθεί μέσα στο κουτί και θα μουσκέψει το σκύλο. Όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο νόμο που πολύ σωστά αναφέρει ότι το κατάλυμα του σκύλου πρέπει να είναι στεγνό.
Άρθρο 1β) Ευζωία είναι το σύνολο των κανόνων, που πρέπει να εφαρμόζει ο άνθρωπος στα ζώα, αναφορικά με την προστασία τους και την καλή μεταχείρισή τους, έτσι ώστε να μην πονούν και υποφέρουν, την παραμονή τους σε χώρο στεγνό, καθαρό  …

Τέλος θέλω να πω το εξής: Πρέπει οπωσδήποτε να δοθούν από ειδικούς (προφανώς κτηνίατρους) συγκεκριμένοι ορισμοί και εγκεκριμένα πρότυπα για τις διαστάσεις και τις ποιότητες κατασκευής των σκυλόσπιτων και κουτιών μεταφοράς σε σχέση με τις διαστάσεις των σκύλων, ώστε να μην είμαστε έρμαια της κάθε αυθαίρετης ερμηνείας του νόμου. 
Ακόμα έχω διαπιστώσει ότι πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων που αγαπούν τα ζώα τους και σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να υποφέρουν, δεν γνωρίζουν τι ακριβώς χρειάζεται ο σκύλος τους και δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος φορέας να τους ενημερώσει. Έτσι ο καθένας πράττει κατά την αντίληψή του που δεν μπορεί να είναι πάντα η απαιτούμενη.

Φυσικά μπορεί κάποιος εύκολα να με ειρωνευτεί λέγοντας ότι οι βουλευτές και υπουργοί μας, δεν ασχολήθηκαν να διαβάσουν το μνημόνιο που υπέγραψαν, και θα ασχοληθούν να διαβάσουν έναν νόμο για τα σκυλιά;  Τι θα μπορούσα  να του απαντήσω;

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος



Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος γεννήθηκε το 1690 στη Ρωσία. Οι γονείς του, πιστοί χριστιανοί οι ίδιοι, βάπτισαν τον γιο τους χριστιανό και τον μεγάλωσαν σύμφωνα με τις επιταγές του Χριστιανισμού. Ο Άγιος από μικρός έγινε θερμός χριστιανός και διήγαγε τον βίο του εν Χριστώ.





Όταν έφτασε στην κατάλληλη ηλικία, ο Άγιος Ιωάννης κατετάγη στο Ρωσικό στρατό. Την εποχή εκείνη μαινόταν ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος. Ο Άγιος πολέμησε σε αυτόν τον πόλεμο, έως ότου αιχμαλωτίστηκε από τους Τούρκους και δόθηκε σαν σκλάβος σε ένα Τούρκο αξιωματικό που καταγόταν από το χωριό Προκόπι της Μικράς Ασίας. Ο Τούρκος αξιωματικός μετέφερε τον Άγιο στο Προκόπι και εκεί προσπάθησε, όπως συνηθιζόταν τότε, να τον πείσει να αλλαξοπιστήσει. Ο Άγιος αντιστάθηκε σθεναρά σε όλες τις προσπάθειες του Τούρκου και τέλος ο Τούρκος άφησε ήσυχο τον Άγιο να διατηρήσει την πίστη του.


Οι συνθήκες διαβίωσης του Αγίου ήταν πολύ σκληρές. Κοιμόταν στο στάβλο του αφεντικού του, μαζί με τα ζώα των οποίων τη φροντίδα του είχε αναθέσει. Έτρωγε ελάχιστα, τα ρούχα του ήταν φτωχικά και ήταν αναγκασμένος να περπατά χωρίς υποδήματα. Σε αυτόν τον στάβλο, ο Άγιος προσευχόταν, ενώ τα βράδια συχνά επισκεπτόταν μια εκκλησία που ήταν εκεί κοντά, αφιερωμένη στον Άγιο Γεώργιο.
Το αφεντικό του πλούτισε και έγινε από τους ισχυρότερους άντρες της περιοχής. Όταν κάποια στιγμή ο Τούρκος αξιωματικός επισκέφτηκε τη Μέκκα για προσκύνημα, ο Άγιος Ιωάννης με θαυμαστό τρόπο έστειλε από το Προκόπι στην Μέκκα ένα πιάτο με ρύζι για το αφεντικό του. Στην αρχή δεν τον πίστεψαν, αλλά όταν ο Τούρκος γύρισε από την Μέκκα φέρνοντας το πιάτο μαζί του πείστηκαν και το θαύμα αυτό έγινε σε όλους όσους κατοικούσαν στην περιοχή γνωστό.
Ο Τούρκος θέλοντας να τιμήσει τον Άγιο προσφέρθηκε να του καλυτερέψει τις συνθήκες διαβίωσης. Ο Άγιος όμως αρνήθηκε και συνέχισε να φροντίζει τα ζώα του αφεντικού του και να μένει στον στάβλο. Δουλεύοντας την ημέρα και προσευχόμενος την νύχτα έζησε ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος τον υπόλοιπο του βίου του έως τις 27 Μαΐου του 1730, όπου αναπαύτηκε σε ηλικία 40 ετών.
Το σώμα του παραδόθηκε από το αφεντικό του στους χριστιανούς του Προκοπίου, ώστε να το θάψουν σύμφωνα με τους κανόνες του Χριστιανισμού. Το σώμα του Αγίου ενταφιάστηκε στο χριστιανικό νεκροταφείο και εκεί παρέμεινε για τρεισήμισι χρόνια. Μετά το πέρας αυτών των ετών ο Άγιος εμφανίστηκε στον ύπνο ενός γέροντα ιερέα ζητώντας του να γίνει ανακομιδή του ιερού λειψάνου του.


Οι Χριστιανοί έκαναν την ανακομιδή του λειψάνου του Αγίου και το τοποθέτησαν σε μια λάρνακα κάτω από την Αγία Τράπεζα του Ναού του Αγίου Γεωργίου, στον οποίο προσευχόταν ο Άγιος εν όσο ήταν στη ζωή.
Όταν το 1834 κτίστηκε στο Προκόπι ένας μεγάλος Ναός του Μεγάλου Βασιλείου, μεταφέρθηκε εκεί το λείψανό του. Τρεις φορές όμως επέστρεφε το βράδυ το Ιερό Λείψανο του Αγίου στον παλαιό ναό, ενώ οι πιστοί το μετέφεραν την ημέρα στον νέο Ναό. Μετά από πολλές αγρυπνίες μεταφέρθηκε μόνιμα πλέον το λείψανό του στον νέο Ναό.
Σε αυτόν τον ναό έμεινε ο Άγιος μέχρι το 1924. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών Ελλάδας και Τουρκίας που έγινε τότε, μεταφέρθηκε και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου στο Νέο Προκόπι Εύβοιας, όπου εγκαταστάθηκαν οι Έλληνες που ζούσαν στο Προκόπι της Μικράς Ασίας. Η μεταφορά στο Νέο Προκόπι Ευβοίας έγινε χάρη στις προσπάθειες του Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Ο αείμνηστος Παναγιώτης Παπαδόπουλος ναύλωσε με δική του δαπάνη το πλοίο «Βασίλειος Δεστούνης», με το οποίο εκτός από το σκήνωμα του Αγίου μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα και 800 πατριώτες.
Το 1930 άρχισε να χτίζεται ναός προς τιμή του Αγίου, ο οποίος ολοκληρώθηκε μετά από πολλούς κόπους των πιστών το 1951. Τότε μεταφέρθηκε ο Άγιος στο νέο Ναό και εκεί βρίσκεται μέχρι τις μέρες μας. Πιστοί επισκέπτονται τον ναό αυτό και προσκυνούν τον Άγιο από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Five oil: Το ελληνικό ελαιόλαδο που σαρώνει τα βραβεία design



Πίσω από το εντυπωσιακό ελαιόλαδο Five που σε μόλις 15 μήνες ζωής βρίσκεται σε 16 χώρες σε όλες τις ηπείρους βρίσκεται η εταιρεία World Excellent Products από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

  της Αθανασίας Μπίδιου
abidiou@voria.gr
Μέσα σε δύο χρόνια κυκλοφορίας στην διεθνή αγορά έχει σαρώσει τα βραβείαdesign σε διαγωνισμούς σε Βερολίνο, Λος Άντζελες, Ελσίνκι, Παρίσι και Νέα Υόρκη για τον καινοτόμο σχεδιασμό, την εντυπωσιακή τυπογραφία και ταυτόχρονα την εξαιρετική του απλότητα. Πρόκειται για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Five, που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τους καταναλωτές λόγω της συσκευασίας που θυμίζει μπουκάλι αρώματος. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι το Five σε κερδίζει στην πορεία με τη γεύση του, κάτι που επιβεβαιώνει και η ταχύτατη διείσδυσή του σε 16 αγορές τους εξωτερικού μέσα σε μόλις δύο χρόνια ζωής.
Πίσω από το εντυπωσιακό αυτό προϊόν βρίσκεται η εταιρεία World Excellent Products με έδρα το Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε το 2011 από τρεις επιχειρηματίες με στόχο να δώσουν υπεραξία στο ελληνικό ελαιόλαδο ως επώνυμο τυποποιημένο προϊόν και ισχυρό brand name. Η ομάδα των επιχειρηματιών ενισχύθηκε και άλλαξε σύνθεση στην πορεία για να καταλήξει στον αριθμό πέντε, όπως και το όνομα του ελαιολάδου. Το εντυπωσιακό είναι ότι κανείς από τους πέντε δεν είχε μέχρι τη World Excellent Products σχέση με το χώρο των τροφίμων. Μοιράζονταν, όμως, μία επιχειρηματική ιδέα που στηρίζεται στην αξιοποίηση προϊόντων της ελληνικής γης με διεθνή προσανατολισμό. Και το νούμερο ένα της ελληνικής γης δεν είναι άλλο από το ελαιόλαδο, το οποίο ακόμη και σήμερα παραμένει εν πολλοίς αναξιοποίητο.


Βασικό μέλημα των ανθρώπων της επιχείρησης για την υλοποίηση της ιδέας τους ήταν η ποιότητα: τόσο στην πρώτη ύλη όσο και στη συσκευασία. Για την πρώτη ύλη μετά από μεγάλη έρευνα κατέληξαν στην Πελοπόννησο, στην ελαιουργία Ρενιέρη, η οποία παράγει ελαιόλαδο από το 1897 στο Φοινίκι Λακωνίας. Όσο για την εντυπωσιακή συσκευασία, αυτή αποτελεί δημιούργημα της εταιρείας της Θεσσαλονίκης designers united.
Όπως αναφέρει στη Voria.gr o διευθυντής πωλήσεων Ιωάννης Σόμπολος το ντεμπούτο του ελαιολάδου 5 πραγματοποιήθηκε πριν από 15 μήνες στη Ρωσία και στη συνέχεια ακολούθησε το La Grande Epicerie στο Παρίσι. «Ξεκινήσαμε την τοποθέτηση του ελαιολάδου 5 με στόχευση κυρίως τα delicatessen του εξωτερικού και τα ακριβά σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, έχουμε παρουσία και σε άλλες αγορές όπως τα ξενοδοχεία, τα επιχειρηματικά δώρα, τα εστιατόρια», τονίζει ο κ.Σόμπολος.
Σήμερα το ελαιόλαδο 5 κυκλοφορεί σε 16 χώρες σε όλες τις ηπείρους από Ιαπωνία μέχρι Ρωσία, Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Ταϊβάν, Ντουμπάι, Αυστραλία, Λατινική Αμερική και σύντομα και στη Νότια Αφρική. Στη Θεσσαλονίκη μπορεί να βρει κανείς το ελαιόλαδο 5 στο Παντοπωλείο και στο ξενοδοχείο Hyatt, στη Χαλκιδική σε μεγάλα ξενοδοχεία και στην Αθήνα στα σούπερ μάρκετ Θανόπουλος.

Από τον Ιούλιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013, πρώτη χρονιά διάθεσης του προϊόντος και αντιμετώπισης των αναμενόμενων παιδικών ασθενειών η World Excellent Products διέθεσε κάτι λιγότερο από 30.000 φιάλες. Για τη δεύτερη χρονιά που διανύουμε ο κ. Σόμπολος αδυνατεί να προχωρήσει σε εκτίμηση για τις πωλήσεις. Ωστόσο, διαβεβαιώνει ότι η εταιρεία μπορεί να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης και έχει πάντοτε απόθεμα.
Ο κ.Σόμπολος σημειώνει ότι στην προσπάθεια ανάπτυξης στο εξωτερικό δεν έλειψαν και δεν λείπουν τα προβλήματα, που προέρχονται κατά κύριο λόγο από το κακό brand name της Ελλάδας. «Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Όλοι έχουν κάποια δυσάρεστη εμπειρία από παλαιότερες συνεργασίες με Έλληνες, που δεν ήταν συνεπείς. Έτσι, όποιος Έλληνας επιχειρηματίας θέλει να δημιουργήσει σχέσεις με εταιρείες του εξωτερικού πρέπει να είναι οπλισμένος με υπομονή. Ευτυχώς το ελαιόλαδο είναι από τα λίγα πράγματα που δεν έχουμε καταστρέψει σε αυτή τη χώρα αν και το προσπαθήσαμε», εξηγεί ο κ.Σόμπολος και προσθέτει: «Η φιλοσοφία στη World Excellent Products είναι 100% επαγγελματική. Αυτό που θα υποσχεθούμε, αυτό θα παραδώσουμε».
Τέσσερις συσκευασίες κοσμήματα
Η γκάμα του Five περιλαμβάνει τέσσερις τύπους ελαιολάδου που κυκλοφορούν σε συσκευασίες 200 ml και 500 ml:
-εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε διάφανη φιάλη
-ultra premium εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε λευκή φιάλη
-βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο σε μαύρη φιάλη
-unique ΠΟΠ εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Φοινίκι Λακωνίς σε φιάλη με αμμοβολή και στοιχεία Swarovski.
Η εταιρεία δίνει έμφαση στη σχέση ποιότητας-τιμής και στην υποστήριξη του προϊόντος στο σημείο διάθεσης. «Θέλουμε όποιο προϊόν εμπορευόμαστε να παίρνει την πραγματική του αξία», αναφέρει ο κ.Σόμπολος.
Υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι εκτός από το ελαιόλαδο υπάρχουν πολλά ελληνικά προϊόντα με δυνατότητες, τα οποία είναι αναξιοποίητα και η World Excellent Products τα βλέπει με πολύ ενδιαφέρον.


Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ: ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ, ΠΡΟ ΔΙΕΤΙΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΣΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟ «BRITAIN'S GOT TALENT»


Εκπληκτικό βίντεο από το «Britain's got Talent»: Η 29χρονη Αλίκη Χρυσοχόου, αποδεικνύει πως είναι 
η νέα Μαρία Καλλας, τρελαίνοντας εκατομμύρια ψυχρούς Βρετανούς στο γνωστό παιχνίδι «Βρετανία έχεις Ταλέντο». 
Η κοπέλα που λίγα χρόνια πριν διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα και οι γιατροί δεν της έδιναν την παραμικρή ελπίδα για να περπατήσει ή να μπορέσει 
να φάει μόνη της ξανά... 
Σήμερα, κάνει περήφανη την Ελλάδα



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.


Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Δίον αρχαιολογικό πάρκο



Το Δίον είναι ο ιερός τόπος των αρχαίων Μακεδόνων 
στη σκιά του Ολύμπου.
Σ'ένα μοναδικό περιβάλλον με πλούσια βλάστηση
πανύψηλα δέντρα,άπειρες πηγές νερού και ένα
ποτάμι,στήθηκε απο τα πανάρχαια χρόνια  ένας
μεγάλος βωμός για την λατρεία του Ολυμπίου Διός
και των κορών του,των Μουσών.



Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ένα μεγάλο περίπατο
κατά μήκος των τειχών και να ακολουθήσει τους 
αρχαίους δρόμους που στρώθηκαν με μεγάλους
εντυπωσιακούς λίθους.


Όταν τον 5ο αιώνα π.χ το κράτος των Μακεδόνων απέκτησε
ιδιαίτερη δύναμη και βγήκε στη σκηνή της ιστορίας στο Δίον
καθιερώθηκαν λαμπροί αγώνες,αθλητικοί και θεατρικοί,
τα εν''Δίω Ολυμπία''.


Για την οργάνωση και την επιτυχία τους
φρόντιζαν οι ίδιοι οι Βασιλείς της Μακεδονίας,
που χρησιμοποιούσαν το ιερό του Διός ως τον κεντρικό
χώρο λατρείας για όλους τους Μακεδόνες.


Τις ανασκαφές του Δίου απο το 1928 πραγματοποιεί
το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Προτείνω το εξής,
όταν έρχεται ένας νέος πρεσβευτής
μιας ξένης χώρας,και πρίν ακόμα παραδώσει 
τα διαπιστευτήρια του να τον παίρνουν απο το 
υπουργείο εξωτερικών και να του δείχνουν  μερικά 
αρχαιολογικά τοπία της χώρας μας,
π.χ. Βεργίνα,Πέλλα,Δίον,Αμφίπολη,Αιανή,Φιλιππους.

Λογικά μετά από αυτή τη ξενάγηση των διπλοματών,
σίγουρα θα έβλεπαν με άλλο μάτι την Μακεδονία
και γενικά όλη την πατρίδα μας.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι τρέχουσεςανάγκες της''ΜΕΛΙΣΣΑΣ''




Αγαπητοί φίλοι, εθελοντές και συνεργάτες
για ακόμα μία φορά απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε τη στήριξή σας. Χρειαζόμαστε άμεσα κάλτσες και εσώρουχα για τα προστατευόμενα παιδιά μας ηλικίας 6 έως και 18 ετών.

Η όποια βοήθεια θα είναι για εμάς πραγματικά πολύτιμη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2130-341965 όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 09:00 έως τις 20:00.
Σας ευχαριστούμε θερμά!
Για το Ίδρυμα "Η ΜΕΛΙΣΣΑ"
Η ΔιευθύντριαΒασιλεία Μαύρου

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Βραζιλία ερχόμαστε...ετοιμάσου...




Οι βαλίτσες να ετοιμάζονται και το νόμισμα που θα μας διευκολύνει στις συναλλαγές  στο Ρίο 
είναι το το Ρεάλ της Βραζιλίας.

Το ρεάλ της Βραζιλίας διαιρείται σε 100 centavos. 
Το ευρώ διαιρείται σε 100 cents.





Η Βραζιλία είναι, με βάση το σύνταγμά της, μία ομοσπονδιακή δημοκρατία, η οποία αποτελείται από συνολικά 26 ομόσπονδες πολιτείες (estados), μία ομοσπονδιακή περιοχή (distrito federal) όπου φιλοξενεί την πρωτεύουσα της ομοσπονδίας, Μπραζίλια, και τις πόλεις, δήμους και κοινότητες. Το σύνταγμα δεν επιτρέπει σε καμία από αυτές τις πολιτικές οντότητες να αποχωρήσει ή να αποσχιστεί από την ομοσπονδία.
Η χώρα διακρίνεται σε πέντε περιοχές (με βάση γεωγραφικά κριτήρια) και οι πολιτείες αναφέρονται ανά περιοχή:
Βόρεια
περιοχή

  1. Ροράιμα
  2. Αμαπά
  3. Αμαζόνας
  4. Παρά
  5. Τοκαντίνς
  6. Άκρε
  7. Ροντόνια
Βορειοανατολική
περιοχή

  1. Μαρανιάο
  2. Πιαουί
  3. Σεαρά
  4. Ρίο Γκράντε ντο Νόρτε
  5. Παραΐμπα
  6. Περναμπούκο
  7. Αλαγκόας
  8. Σερζίπε
  9. Μπαΐα (πολιτεία)
Κεντροδυτική
περιοχή

  1. Μάτο Γκρόσο
  2. Γκοϊάς
  3. Ντιστρίτο Φεντεράλ
  4. Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ
Νοτιοανατολική
περιοχή

  1. Μίνας Ζεράις
  2. Εσπίριτο Σάντο
  3. Ρίο ντε Ζανέιρο
  4. Σάο Πάολο
Νότια
περιοχή

  1. Παρανά
  2. Σάντα Καταρίνα
  3. Ρίο Γκράντε ντο Σουλ


Ελλάδα σ'ευχαριστούμε για τη μεγάλη επιτυχία.
 Μπορεί να υπήρχαν γκρίνιες  για το θέαμα των αγώνων ,
αλλά το αποτέλεσμα μετράει! 

 Το 2004 στη Πορτογαλία μας βγάλατε στους δρόμους 
Και το 2014  σας παρακαλώ 
κάντε μας και πάλι ίδιο...


Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.