Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Μπεν μαρί του πολυάσχολου




Το κρυσταλλωμένο μέλι είναι κάτι φυσιολογικό
χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση του.
Στο θέμα της ρευστοποίησης του μελιού αναφέρθηκε
και ο φίλος μελιΣάκης

Τώρα το χειμώνα που τα καλοριφέρ στα σπίτια μας δεν σβήνουν,
μας δίνουν μια καλή λύση με τα κρυσταλλωμένα μέλια.
Οι φωτογραφίες νομίζω δείχνουν τον απλό και τεμπέλικο
τρόπο ρευστοποίησης.
Αν τα βάζα μείνουν ένα βράδυ πάνω στα σώματα,το μέλι
λιώνει χωρίς η θερμοκρασία να περάσει το όριο των 50 βαθμών.
Κάπου κάπου ανακατεύουμε το μέλι με μια ξύλινη κουτάλα.


Πιστεύω πως αυτός ο τρόπος καλύπτει τις ανάγκες
του μικρού και ερασιτέχνη μελλισσοκόμου.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.
(κλικ στις φωτο)

11 σχόλια:

  1. MIΑ ΧΑΡΑ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΜΕΛΙ.
    ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα πρέπει να δοκιμάσω ένα από αυτά τα βαζάκια για να σου πω :). καλό σ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέλι και να μην είναι καλό; Αποκλείετα! Καλό σαββατοκυρίακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. JK O SKPOYTZAKOS
    να συνεχίσετε να καταναλώνετε μέλι γιατί μόνο καλό κάνει.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαγγέλη
    το μέλι σε περιμένει.
    Καλό σου βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φώτη
    ο τρόπος ο δικό μου είναι του πολυάσχολου και του τεμπέλη.

    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φοίβο
    από το μέλι μόνο καλό βλέπουμε.
    Βλέπεις μέλι?
    είναι καλό.
    Μέσα στη βδομάδα θα είμαι κάπου προς το Γάζωρο.
    Καλό βράδυ στη Λευκωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εκανες τον κόπο να το διαβάσεις.
Ε άσε και τι δική σου γνώμη.
Ίσως αξίζει κάτι περισσότερο
απο την ίδια την ανάρτηση.