ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Πώς γίνονται οι λιαστές ντομάτες?



Μια και τα αγόρια βλέπουν μπάλα, ας δούμε εμείς καμιά καλή συνταγή:

Πλένουμε καλά ώριμες ντομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες 1 πόντου περίπου.
Σε ταψί το οποίο τοποθετούμε λοξά για να μαζεύονται τα υγρά,...

βάζουμε τις ντομάτες πασπαλίζοντας με χοντρό αλάτι και από τις 2 πλευρές. Τις γυρνάμε κάθε μέρα και πετάμε τα υγρά που μαζεύονται.

Αφού λιαστούν, ώσπου να ξεραθούν τις βάζουμε σε βάζα γυάλινα και αν θέλουμε βάζουμε σπυριά από πιπέρι, σκελίδες σκόρδου, δαφνόφυλλα, βασιλικό, θυμάρι. Γεμίζουμε τα βάζα με σογιέλαιο και αυτό ήταν όλο.

Όταν ανοίξουμε το βάζο για να πάρουμε λιαστές ντομάτες το διατηρούμε στο ψυγείο.

Δοκιμάστε λιαστές ντομάτες με αυγά ομελέτα. Τις ντομάτες τις βάζουμε σε κάθε φαγητό που θα μαγειρέψουμε, καθώς και σε σαλάτες.

Περισσότερες πληροφορίες για παραδοσιακές συνταγές, στη Γιάννα Παρασχοπούλου, gianna.para@yahoo.gr


Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: