ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλες αλήθειες, καλά κρυμμένες. Γιατί άραγε;

Επειδή πολύ κουβέντα έγινε για χρέη.
Επειδή πολύ λάσπη εκτοξεύτηκε προς την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Επειδή η τακτική της δαιμονοποίησης αποτελεί πάγια τακτική προ "εκκαθαριστικής" επίθεσης εναντίον κράτους.
Επειδή κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε όλα αυτά που επιμελώς μας αποκρύπτουν -κυρίως οι δικοί μας γελωτοποιοί και δήθεν κυβερνώντες- για να μην αντιδράσουμε και πετάξουμε με τις κλωτσιές ή στείλουμε δια βίου στις φυλακές όλους τους εμπλεκόμενους με την σαφή απόπειρα κατοχής (και όχι εξαγοράς) τς πατρίδας μας....

Ας πούμε λοιπόν για χρέη.
Ας γράψουμε για τα πραγματικά χρέη όλων των εμπλεκομένων "δάνειων" δυνάμεων, που επιβάλουν στην Ελλάδα την ισχύ και την γνώμη του "επιτυχημένου".

Ποιό είναι το ιδιωτικό χρέος Ευρωπαικών χωρών;

Βρετανία στο 386% του ΑΕΠ
Γαλλία στο 240,5%
Πορτογαλία στο 238,4%
Γερμανία στο 208,3%
Ιταλία στο 198,3%
Ελλάδα μόλις 123,1%


Για να μην τρελαθούμε στο τέλος, και ξεχάσουμε πως ο μεγάλος ασθενής είναι το Δημόσιο και ο μεγάλος ένοχος το πολιτικοσυνδικαλιστικό σύστημα.

Να δείτε που στο τέλος θα μας πουν ότι φταίνε οι πολίτες για την κρίση.

Από τη ρήση του κ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», περάσαμε στη «φούσκα» που δημιουργήσαμε μετά το 2004 και στην απαίτηση της τρόικας να φτάσει ο κατώτατος μισθός στα επίπεδα της Πορτογαλίας.

Στο μεσοδιάστημα μας κατηγόρησαν για υπερκαταναλωτισμό, για τεράστιο δανεισμό και στο τέλος θα μας πουν πως δεν φταίει το πολιτικό σύστημα, ούτε η διαφθορά και η γραφειοκρατία, η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και οι διορισμοί από πόρτες, παράθυρα και φεγγίτες στο Δημόσιο, αλλά τα πολλά δανεικά που πήραν οι Ελληνες πολίτες.

Αν ήταν έτσι τα πράγματα, θα έπρεπε να είχαν πτωχεύσει όλες οι άλλες χώρες της Ευρώπης, της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης που μας παραδίδει μαθήματα, κουνά το δάχτυλο επιτιμητικά, λες και απευθύνεται σε άτακτα παιδιά.

Ομως, οι άτακτοι και σπάταλοι δεν είμαστε εμείς, αλλά οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Βρετανοί, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι και λοιποί Ευρωπαίοι.

Το αποδεικνύουν τα στοιχεία για το ιδιωτικό χρέος.

Θαυμάστε τους λοιπόν.

Στη Γερμανία έφτανε στην αρχή του χρόνου στο 208,3%, στην Ιταλία στο 198,3%, στη Γαλλία στο 240,5%, στην Πορτογαλία στο 238,4% και στη Βρετανία στο 386% όταν στην Ελλάδα ήταν 123,1%. Αλλά και το συνολικό χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) είναι μικρότερο.

Αυτά, για να μην τρελαθούμε στο τέλος και ξεχάσουμε πως ο μεγάλος ασθενής είναι το Δημόσιο και ο μεγάλος ένοχος το πολιτικοσυνδικαλιστικό σύστημα...
Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

2 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ανέστη απλά έχουν βρεί όλοι αυτοί έναν λαό τρομαγμένο που κάθεται στα αυγά του δεν μιλάει μιά κυβέρνηση που αμολάει αετό για τον λαό της και τον πηδάνε όλοι μαζί.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάρκο
που είναι όλοι αυτοί που γκρινιάζανε για ψύλλου πήδημα?
Κότες,κότες λυράτες...
Καλό σου βράδυ.