ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Μεγαλειώδης παρέλαση στο Τορόντο Καναδά για την επέτειο της 25ης Μαρτίου φωτο και βιντεο




Τρεις χιλιάδες μαθητές και μέλη των εθνικοτοπικών συλλόγων παρέλασαν στην καρδιά του Τορόντο

Με τη συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων ομογενών πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, έλκοντας το μαζικό ενδιαφέρον των καναδικών μέσων ενημέρωσης.

Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης και άλλοι επίσημοι της πολιτικής σκηνής του Οντάριο και του Καναδά
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 3.000 μαθητές και μέλη των εθνικοτοπικών συλλόγων παρέλασαν στην καρδιά του Τορόντο, τιμώντας την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας, ενώ χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν παντού παρά το πολικό ψύχος που έφτασε τους -15C.


Προηγήθηκε η τέλεση δοξολογίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου προξάρχοντος του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι Έλληνες του 21 τόλμησαν να χαράξουν μια νέα πορεία με την επανάσταση, αποτελώντας παράδειγμα για την ανθρωπότητα


Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης με τη συμμετοχή της πρωθυπουργού του Οντάριο, Κάθλιν Γουίν (Kathleen Wynne). Ακολούθησε πάνδημη εκδήλωση στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης, όπου συνέρρευσαν Έλληνες ομογενείς και νεολαία.



Στο πανηγυρικό γκαλά του Σαββάτου, το τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρης Αζεμόπουλος, στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου μέλους της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο από τον πρόεδρο της Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη για την πενταετή υποδειγματική συμμετοχή του στα δρώμενα του Ελληνισμού του Τορόντο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΤΕ

Εδώ περισσότερα νέα απο τους αδελφούς μας  του Τορόντο
απο το δικό τους ενημερωτικό  blog

Τόσα πολλά  Ελληνικά σύμβολα δεν πιστεύω να δούμε
 στις εδώ εγχώριες παρελάσεις...

Να είστε όλες και όλι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

4 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ανέστη στην Ελλάδα για να δείς τα παιδιά να κάνουν παρέλαση πρέπει να ΄σαι ........Διαπιστευμένος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nick Rammos είπε...

Ανέστη μου, να είσαι πάντα καλά αδερφέ μου.. Πάντα να σε έχει ο Θεός καλά..

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάρκο
μόλις είδα την παρέλαση που έγινε για τα μάτια ολίγων και μόνο πολιτικών.
Κρίμα...
Λυπάμαι που δεν είμαι στην Πάρο για 4η χρονιά να δω τις γιορτές προς τιμην της Μαντώς Μαυρογένου
Χρόνια πολλά στους Έλληνες.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Toronto GreekBloggers
Νίκο το μυαλό μου είναι έξω σε σας.
Πιστεύω σύντομα να βρεθώ και πάλι στην Ελληνική γειτονιά του Τορόντο.
Τις ευχές μου και τα χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες του Καναδά.