ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Μειώνονται τα ψάρια στους ωκεανούς λόγω έλλειψης φυτοπλαγκτού


«Όταν τα ψάρια είναι μικρά, η κύρια τροφή τους είναι το φυτοπλαγκτόν και τα μικροσκοπικά ζώα. Αν δεν βρουν τροφή σε ένα διάστημα λίγων ημερών, όπως είναι λογικό πεθαίνουν», δήλωσε ο Γκρέγκορι Μπρίτεν, ο επικεφαλής της νέας έρευνας που αποδεικνύει την μείωση των ψαριών.
Μειώνεται η ικανότητα αναπαραγωγής των ψαριών του πλανήτη σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Ιρβάιν της Καλιφόρνια

Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από μια παγκόσμια βάση δεδομένων 262 εμπορικών ιχθυαποθεμάτων από δεκάδες μεγάλα θαλάσσια οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.
Τα νέα ευρήματα δείχνουν πτώση του αριθμού των ιχθυδίων, δηλαδή των νεαρών ψαριών που δεν έχουν ακόμη φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία. Αυτή η πτώση φαίνεται ότι είναι στενά συνδεδεμένη με τη μείωση του αριθμού του φυτοπλαγκτόν στο νερό λόγω της κλιματικής αλλαγής και της μεταβολής της θερμοκρασίας των ωκεανών. 

«Όταν τα ψάρια είναι μικρά, η κύρια τροφή τους είναι το φυτοπλαγκτόν και τα μικροσκοπικά ζώα. Αν δεν βρουν τροφή σε ένα διάστημα λίγων ημερών, όπως είναι λογικό πεθαίνουν», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Γκρέγκορι Μπρίτεν.

Στην Αυστραλία και στη Νότια Αμερική, η έλλειψη του φυτοπλαγκτόν είναι ο ισχυρότερος παράγοντας μείωσης των πληθυσμών των ψαριών. 

Στον Βόρειο Ατλαντικό η συντριπτική πλειοψηφία των ειδών βρίσκεται σε πτωτική πορεία αλλά σε αυτό έχει συντελέσει και η ιστορικά εκτεταμένη αλιεία στην περιοχή. 

http://www.skai.gr/

Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: