ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Φάβας 2017 στη Σχοινούσα!Ο Σύλλογος Σχοινουσιωτών και ο Σύλλογος Νέων Σχοινούσας με την υποστήριξη των παραγωγών φάβας, των επιχειρηματιών του νησιού και της Δημοτικής Κοινότητας Σχοινούσας διοργάνωσαν με επιτυχία την 6η Γιορτή Φάβας την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο 1 Ιουλίου...
Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί σχετικά με την καλλιέργεια και παραγωγή της φάβας.

Το απόγευμα της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Σχοινούσας ο κόσμος είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία μαγειρέματος της φάβας, καθώς και να τη δοκιμάσει.

Παράλληλα, μπορούσαν να απολαύσουν μεζέδες από τα εστιατόρια του νησιού σε πάγκους που είχαν στηθεί ειδικά για την εκδήλωση. 

Το ίδιο απόγευμα με την καθοδήγηση της εικαστικού Χριστιάννας Οικονόμου, τα παιδιά του νησιού δημιούργησαν έναν πίνακα-κολλάζ με θέμα την αγροτική ζωή της Σχοινούσας. 
Η βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανή μουσική από τοπικούς οργανοπαίχτες, με τον κόσμο να χορεύει στους νησιωτικούς ρυθμούς τους.
Το Σάββατο, στον περίβολο του Πολιτιστικού κέντρου του Συλλόγου Νέων Σχοινούσας και στο Αλώνι του «Μονού», όπου οι παραγωγοί του νησιού αλώνισαν τη φάβα παρουσιάζοντας αναλυτικά όλη την παραγωγική διαδικασία. 
(Φωτογραφίες: Ηλίας Μάνης)

Ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά μα παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τις χορευτικές ομάδες της Σχοινούσας, της Νάξου (ΑΠΑΣ Τα Φανάρια) και της Σίφνου.  

Μετά το πέρας των χορευτικών, προσφέρθηκαν άφθονοι ψαρομεζέδες, κρασί, αναψυκτικά και φάβα για όλους. 

Οι εκδηλώσεις της 6ης Γιορτής Φάβας στη Σχοινούσα ολοκληρώθηκαν με το νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Οικονομίδη, την Κυριακή Σπανού, τον  Παναγιώτη Βέργο, τον Αργύρη Ψαθά, τον Μιχάλη Πράσινο και τον Κώστα Δεμέναγα.

Χορηγοί: Small Cyclades Lines, Develop Greece, Blue Star Ferries, ΕΑΣ Νάξου

Newsroom Cyclades Voice

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: