ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ''ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΩΝ ΟΧΥΡΟΥ ΙΣΤΙΜΠΕΗ'' ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΕΤΑΞΑ


Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη κοινοποιεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την 77η επέτειο από τη Μάχη των Οχυρών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, όπως ανακοινώθηκε από το 10ο ΣΠ. Πριν από μερικές ημέρες μας κοινοποιήθηκε έγγραφο από την Στρατιωτική Αρχή, με το οποίο αποκλείστηκε οποιαδήποτε δράση του Συνδέσμου για την ημέρα της επετείου στο Οχυρό Ιστίμπεη (αναβιωτική, δεξίωση, επάνδρωση των στοών κτλ).
Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με την Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 1940» πραγματοποίησε τα τελευταία 3 χρόνια σπουδαίες αναβιωτικές δράσεις στο Οχυρό Ιστίμπεη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των επισκεπτών κατά την ημέρα της επετείου. Ομάδες ιστορικής αναβίωσης από την Πολωνία και τη Σλοβακία συμμετείχαν με πραγματοποίηση αναπαράστασης μάχης καθώς και σε εκπαιδευτικές διαδικασίες με σκοπό την διάδοση της Ιστορίας της Μάχης των Οχυρών στα παιδιά μέσα από βιωματικά παιχνίδια. Το ποσοστό ικανοποίησης των επισκεπτών άγγιξε το «απόλυτο», καθώς η ανιδιοτελής προσφορά των εθελοντών του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη εντυπωσίασε μέχρι και τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Δημήτριο Βίτσα, ο οποίος σε δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι εξέφρασε τον θαυμασμό του για αυτήν την προσπάθεια. Στην φιλοξενία των επισκεπτών συνέβαλαν τα μέγιστα κυρίες/μέλη του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη, οι οποίες μαγείρευαν τοπικά εδέσματα ως αντίδωρο για το μνημόσυνο των Ηρώων που «έπεσαν» στην Μάχη των Οχυρών.
Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη παρά την ματαίωση των αναβιωτικών δράσεων θα συνεχίσει να στηρίζει τις επετειακές εκδηλώσεις για τη Μάχη των Οχυρών, έχοντας ως παρακαταθήκη την τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί από τις επισκέψεις στις επετειακές εκδηλώσεις για την απόβαση στη Νορμανδία. Για φέτος θα προωθήσει την ένδοξη Ιστορία της Μάχης των Οχυρών με τον 2ο Ορεινό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και με τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό, που φέτος διεξάγεται σε Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια των Νομών Σερρών και Θεσσαλονίκης.
Εναρμονιζόμαστε με την απόφαση της Στρατιωτικής Αρχής και ευελπιστούμε σε καλύτερη μελλοντική συνεργασία, ώστε να αναδειχθεί με τον βέλτιστο τρόπο η Ιστορία της Μάχης των Οχυρών.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: