ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πρόσκληση των (αληθινών) Μακεδόνων προς τον κ.Κοτζιά


κοτζιας
Κ.Κοτζιά
          Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με εύλογη αγωνία τις ενέργειές σας για την εύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας του γειτονικού κεντροβαλκανικού κράτους των Σκοπίων. Η λύση της σύνθετης ονομασίας ΜΕ χρήση του όρου «Μακεδονία» που προωθείτε αντιτίθεται στην λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στα δύο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, στα συλλαλητήρια της ομογένειας (Νέα Υόρκη, Μελβούρνη, Ντύσελντορφ, Μόναχο, Στουτγκάρδη. Βιέννη, Λονδίνο, κ.α.), στα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας, αλλά και της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.
                  Με τις ενέργειές σας ανοίγετε διάπλατα τις πόρτες για αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας και εθνότητας σε ένα σλαβο-αλβανικό κράτος.Ουδέποτε υπήρξε τέτοιος όρος στο παρελθόν. Η συγκατάθεσή σας σε ένα τέτοιο ατόπημα αποτελεί πράξη στοχευμένης εθνογέννεσης και βίαιη αλλοίωση της εθνοτικής σύστασης της ευρύτερης περιοχής. Τα κατά τόπους σλαβοφανή τοπικά γλωσσικά ιδιώματα που ομιλούνται σε περιορισμένες περιοχές της Μακεδονίας δε συνιστούν επ’ ουδενί την επονομαζόμενη «μακεδονική» Γλώσσα που ομιλούν οι σκοπιανοί. Ήταν ένας τρόπος έκφρασης κι επικοινωνίας που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με σκοπό την επικοινωνία μεταξύ πληθυσμών που είχαν τις δικιές τους Γλώσσες επικοινωνίας. Η αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» Γλώσσας θα δημιουργήσει μεγάλη δυσαρέσκεια και σύγχυση στους δίγλωσσους πληθυσμούς της κεντροδυτικής Μακεδονίας και θα εγείρει αξιώσεις από τους Σκοπιανούς και τους ελάχιστους εν Ελλάδι αυτονομιστές για ύπαρξη δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας.
                 Προσπαθείτε να πείσετε τον Ελληνικό λαό ότι το όνομα δεν έχει σημασία, αν εξαλειφθούν στο Σκοπιανό Σύνταγμα τα άρθρα με αλυτρωτικό χαρακτήρα. Ο γηγενής πληθυσμός των Μακεδόνων διατηρεί με πολλές θυσίες ανέπαφη την ελληνικότητά του στο βάθος των αιώνων. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου από τα χρόνια της βουλγαρικής Εξαρχίας και του Μακεδονικού Αγώνα, μέχρι τις τρεις βουλγαρικές κατοχές και τον αφανισμό του 80% του πληθυσμού στο βωμό του πανσλαβισμού. Αυτόν τον πανσλαβισμό υπηρετούν οι θέσεις περί σύνθετης ονομασίας με χρήση του όρου «Μακεδονία», διότι η αλλαγή του Συντάγματος θα είναι άνευ ουσίας αν βαφτιστούν οι σλαβο-αλβανοί των Σκοπίων  (με τη δική μας υπογραφή) ως «μακεδόνες».
             Κατά καιρούς διασκεδάζετε τις εντυπώσεις μαζί με τους Σκοπιανούς συνδαιτημόνες σας λέγοντας ότι  η μόνη «απόβαση» που μπορεί να κάνουν οι γείτονες είναι τα καλοκαίρια στις παραλίες μας. Το πρόσφατο παρελθόν δείχνει ότι οι συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή και η ανοικτή στήριξη της Τουρκίας σε Σκόπια και Αλβανία δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό για την ειρήνη και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή. Ακόμη περισσότερο μετά τη δήλωση του Τούρκου προέδρου ότι έρχεται η ώρα που θα στραφεί στρατιωτικά προς τα αδέρφια του της δυτικής Θράκης, ενώ ταυτόχρονα δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στους (δήθεν) «μακεδόνες».
            Εκφράζουμε τη βαθιά μας απογοήτευση που δε δεχθήκατε να μας ακούσετε, απορρίψατε τα αιτήματά μας για ακρόαση και αγνοήσατε τη φωνή των γηγενών αυτόχθονων (αληθινών) Μακεδόνων. Πήρατε αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς και προωθείτε μια λύση, την οποία δε θα δεχθούμε ποτέ. Αντ’ αυτού πραγματοποιείτε συνεχώς συναντήσεις με τους ψευδο-«μακεδόνες» των Σκοπίων. Ακούτε την άποψη των Σκοπιανών και αγνοείτε επιδεικτικά τους πολίτες της χώρας στην οποία είστε Υπουργός Εξωτερικών, τα συμφέροντα της οποίας οφείλετε να υπηρετείτε. Προσφάτως αποκαλέσατε τη χώρα τους «όμορφη Μακεδονία», ενώ παλιότερα την παρομοιάσατε ως μια νύφη που αναρωτιέται αν στο επίθετό της θα προσθέσει αυτό του ανδρός της. Κατόπιν των ανωτέρω
σ α ς   π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε
         στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων (τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση στην Ελλάδα) που θα γίνει στην Αμφίπολη την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 17:00 για να συναντήσετε (επιτέλους) τους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ Μακεδόνες, να ακούσετε τα παραδοσιακά μας τραγούδια που εκτός των άλλων περιέχουν αιματοβαμμένες ιστορίες των Μακεδόνων αγωνιστών που έλαβαν μέρος στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους, να περιεργαστείτε τις Μακεδονικές παραδοσιακές φορεσιές που φωνάζουν ΕΛΛΑΔΑ μέσα από τις κεντημένες παραστάσεις που αποτελούν παράδοση αιώνων, να ψηλαφήσετε τις μακεδονικές πόρπες και να ακούσετε μουσικές που χάνονται στα βάθη των αιώνων.
                      Κ.Υπουργέ Εξωτερικών
                Σταματήστε να εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των σωβινιστών και των ακροδεξιών κύκλων των Σκοπίων. Ακούστε τον Ελληνικό λαό. Σεβαστείτε τη Ιστορία του τόπου μας και υπηρετήστε τη λαϊκή βούληση. Μην προδώσετε την Ελλάδα. Μην μας προδώσετε. Εμείς οι Μακεδόνες δε θα δεχθούμε ΠΟΤΕ την παραχάραξη της Ιστορίας μας. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας και θα αγωνιζόμαστε για τη δικαίωσή τους.
http://www.popsm.gr

Να είστε όλες και όλοι καλά
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: