ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ξεπέρασε σε επιτυχία κάθε προσδοκία η Γιορτή του Ψαρά στο Κουφονήσι! (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου από το Κουφονήσι, αλλά και από τα γειτονικά νησιά και την Αθήνα, διασκέδασε και φέτος μέχρι πρωίας στη Γιορτή του Ψαρά και στο μεγάλο γλέντι που διοργανώθηκε στη μαρίνα του νησιού το βράδυ του Σαββάτου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουφονησίου "Κέρος" και με τη συνδρομή επαγγελματιών και κατοίκων. Ξεχώρισε η συμμετοχή των χορευτικών, του Συνδέσμου Αμοργίνων, αλλά και του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λ.Τ. του Κουφονησίου, που συνόδευσαν καλλιτέχνες από τη Σαντορίνη, την Αμοργό, την Κέα και το Κουφονήσι. Ευχάριστη έκπληξη το βίντεο που προβλήθηκε με παλιούς χορευτές του νησιού, που μίλησαν για τους παραδοσιακούς χορούς του τόπου και έδειξαν τις χορευτικές φιγούρες...

Όπως δήλωσε στο Cyclades Voice η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφονησίου "Κέρος", Στέλλα Ρούσσου, ο δάσκαλος των χορευτικών του Κουφονησίου, Νίκος Κορδώνης, έκανε τις επαφές και συνεντεύξεις με τους παλιούς χορευτές, ενώ το βίντεο επιμελήθηκε και προσέφερε δωρεάν στο σύλλογο, ο Γιώργος Μαύρος (Φοίνικας).



Θεωρούμε σημαντική αυτήν την καταγραφή με τον τρόπο που οι παλαιότεροι συντοπίτες μας χόρευαν τους παραδοσιακούς χορούς μας, επισημαίνει η κ. Στέλλα Ρούσσου.
Το Κουφονήσι είναι το νησί που παρά τη μεγάλη ανάπτυξη που έχει και στον τουριστικό τομέα, παραμένει το νησί που στηρίζει την τοπική οικονομία του και στην αλιεία.

Έτσι, η Γιορτή του Ψαρά, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες για το νησί εκδηλώσεις, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες γεύονται θαλασσινά εδέσματα, παραδοσιακές πίτες, τυριά, με τη σημαντική συμβολή επαγγελματιών του Κουφονησίου και της Νάξου, όπως αναφέρει στο Cyclades Voice, η πρόεδρος του συλλόγου "Κέρος", Στέλλα Ρούσσου.


Οι διοργανωτές καλωσόρισαν όλους στη μεγάλη γιορτή που φέτος ξεπέρασε σε επιτυχία κάθε προσδοκία!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από τη σημαντική συνδρομή των ντόπιων επαγγελματιών και κατοίκων, για την πραγματοποίηση της Γιορτής του Ψαρά, συνέβαλαν: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Blue Star Ferries, ο "Σκοπελίτης", το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Τα χορευτικά, συνόδεψαν:

Γιακουμής Γαβράς (βιολι - τραγουδι) και Μανώλης Νομικος (λαούτο) συνόδεψαν το χορευτικό του Συνδέσμου Αμοργίνων.

Δεμένεγας Αλέξανδρος (τσαμπούνα) και Καβαλιέρου Βασιλική (τουμπάκι τραγούδι) από την Κεα, συνόδεψαν το χορευτικό του Γυμνασίου - Λ.Τ. Κουφονησίου.

Στο μεγάλο γλέντι της Γιορτής του Ψαρά έπαιξαν οι καλλιτέχνες από τη Σαντορίνη: Σιγάλας Βαγγέλης (βιολί - τραγούδι) και Βασάλος Αντώνης (λαούτο).


Μεταξύ άλλων, στη Γιορτή του Ψαρά συμμετείχαν ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός και η πολιτευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, που έτυχαν θερμής φιλοξενίας, τόσο από τα μέλη του συλλόγου "Κέρος", αλλά και από τον πρόεδρο Κουφονησίων, Αντώνη Κωβαίο.



Η Γιορτή του Ψαρρά ξεκίνησε με τα χορευτικά, την προβολή βίντεο και συνεχίστηκε  με χορό και τραγούδι, πλούσια θαλασσινά εδέσματα ντόπια ποτά, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!




 

Τον ουρανό φώτισαν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα!



Newsroom Cyclades Voice

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: