ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Παρακολούθηση πρόωρων μωρών χωρίς να προκαλεί ενόχληση απο την Freudenberg Medical

  • Η Freudenberg Medical κατασκευάζει καινοτόμο ζώνη παρακολούθησης σιλικόνης Bambi Belt για πρόωρα μωρά
  • Οι αρχικές μελέτες στα νοσοκομεία ήταν επιτυχείς

Weinheim, 16 Νοεμβρίου 2021. 17 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας. Μια έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρει ότι σε όλο τον κόσμο περίπου 15 εκατομμύρια μωρά γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο. Συχνά, περνούν έως και 42 ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών, όπου τα ζωτικά σημεία τους μπορούν να διατηρούνται υπό αυστηρή ιατρική παρακολούθηση. Δεδομένου ότι η παρακολούθηση των ηλεκτροδίων και ο χωρισμός από τη μητέρα μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και στρες, οι μισές από όλες τις πρόωρες γεννήσεις αναπτύσσουν προβλήματα συγκέντρωσης και γνωστικές βλάβες. Το 2008, ο παιδίατρος και νεογνολόγος, Sidarto Bambang Oetomo, σκέφτηκε μια ιδέα για μια ζώνη παρακολούθησης φιλική προς το δέρμα. Σήμερα, διευθύνει την επιχείρηση Bambi Belt στο Αϊντχόβεν της Ολλανδίας, με τον γιο του, Fabio Bambang Oetomo, και 13 υπαλλήλους. «Ήταν ένα μακρύ ταξίδι.Αλλά ένα προϊόν που βελτιώνει τη ζωή τόσων πρόωρων μωρών αξίζει κάθε προσπάθεια», λέει ο Fabio Bambang Oetomo. Για τη δημιουργία των πρώτων πρωτοτύπων, η ομάδα του Freudenberg Medical ήταν σε ετοιμότητα για να υποστηρίξει την κατασκευή της ζώνης με τεχνογνωσία σε υλικά καθώς και με γνώσεις ιατρικής τεχνολογίας και προϊόντων. Προβλέπονται επίσης μικρές σειρές και μεγάλες ποσότητες.

Χωρίς καλώδιο, η καινοτόμος ζώνη Bambi επιτρέπει στους γονείς να αφαιρούν το πρόωρο μωρό τους από μια θερμοκοιτίδα χωρίς να προκαλούν τραυματισμό στο δέρμα του μωρού τους. Η ίδια η ζώνη σχηματίζεται από μια στενή ταινία που τοποθετείται γύρω από το στήθος του μωρού. Οι αισθητήρες στέλνουν σήματα σε μια φορητή οθόνη. Για πρόωρα μωρά που ζυγίζουν μόλις 500 ή 600 γραμμάρια των οποίων το δέρμα είναι ακόμα πολύ ευαίσθητο για αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια, η ταινία καθιστά δυνατή την εύκολη παρακολούθηση της ηλεκτρικής δραστηριότητας του καρδιακού μυός και τη μέτρηση της αναπνευστικής δραστηριότητας. Πριν από αυτό, ελλείψει ηλεκτροδίων χωρίς κόλλα στην αγορά ή ηλεκτροδίων που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για ευαίσθητο δέρμα, έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα έμπλαστρο στο πόδι του μωρού για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού και της περιεκτικότητας σε οξυγόνο στο αίμα τέτοιων μωρών όταν ήταν στο νοσοκομείο. – συχνά οδηγεί σε τραυματισμό ή μόλυνση.

Ο Freudenberg υποστηρίζει με τεχνογνωσία διαδικασίας και υλικού
«Η ζώνη είναι κατασκευασμένη από φιλική προς το δέρμα σιλικόνη και χρησιμοποιεί ξηρά ηλεκτρόδια. Η ανάπτυξη του προϊόντος ήταν μια πρόκληση, καθώς όσον αφορά τα υλικά, την τεχνολογία διεργασιών και την παραγωγή, οι προδιαγραφές των προϊόντων ιατρικής τεχνολογίας είναι απαιτητικές. Η ιατρική ομάδα του Freudenberg στο Kaiserslautern μας στήριξε με ιδέες, τεχνογνωσία υλικών και σύγχρονη τεχνολογία παραγωγής», λέει ο Bambang Oetomo. «Η ομαδική εργασία μας έδωσε τη δυνατότητα να πετύχουμε τον στόχο μας». Η ανάπτυξη κράτησε αρκετούς μήνες. «Όσον αφορά τα πρωτότυπα και τα πρώτα δείγματα, κατασκευάσαμε ειδικά εργαλεία για τις ζώνες και δοκιμάσαμε διαφορετικές σιλικόνες που μπορούμε να παράγουμε σε τέσσερα μεγέθη. Μια ειδική διαδικασία χειροκίνητης παραγωγής χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους», λέει ο Rudolf Dering, Μηχανικός Έργου Molding στο Freudenberg Medical στο Kaiserslautern της Γερμανίας, αναφερόμενος στη συνεργασία.

Ένα μακρύ ταξίδι από ιδέα σε προϊόν
Δεκατρία χρόνια πέρασαν από την αρχική ιδέα για μια φιλική προς το δέρμα ζώνη παρακολούθησης το 2008 μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2016, ο Fabio Bambang Oetomo, ο οποίος, ως νεαρός οικογενειάρχης, είχε αφήσει τη δουλειά του σε μια μεγάλη εταιρεία, εντάχθηκε στην επιχείρηση, αναλήφθηκαν αρκετά χρόνια αναπτυξιακής εργασίας, προσλήφθηκαν υπάλληλοι και ο πρώτος πραγματοποιήθηκαν κλινικές μελέτες και η αναζήτηση συνεργατών παραγωγής. Στην πορεία υπήρξαν και πισωγυρίσματα. Οι πιθανοί συνεργάτες υποχώρησαν, οι εργαζόμενοι δεν έπαιρναν πάντα τους μισθούς τους και οι εξελίξεις καθυστερούσαν. Όμως πατέρας και γιος συνέχισαν να πιστεύουν στην ιδέα τους, όπως και οι οικονομικά ισχυροί ιδιώτες επενδυτές και η Ευρωπαϊκή Ένωση που συγχρηματοδότησε το έργο μέσω του προγράμματος ΜΜΕ Horizon 2020. Στην παρουσίαση του πρωτότυπου, οι γονείς, το προσωπικό του νοσοκομείου και οι κλινικές ενθουσιάστηκαν.Μετά από δύο επιτυχημένες δοκιμές, το προϊόν αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο και αναμένεται η πιστοποίηση.

Η ζώνη Bambi έχει δοκιμαστεί σε δύο μελέτες σε ολλανδικά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Άμστερνταμ. Η μελέτη παρακολούθησε τα πρόωρα μωρά ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας την τρέχουσα συσκευή παρακολούθησης με συμβατικά αυτοκόλλητα ηλεκτρόδια και την ασύρματη ζώνη Bambi. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά: Λιγότερο άγχος για τα πρόωρα μωρά και αξιόπιστη παρακολούθηση.

 Ο παγκόσμιος ηγέτης της μηχανολογικής στεγανοποίησης

εμπιστεύεται ως επίσημο και εγκεκριμένο διανομέα  για την Ελλάδα την εταιρεία

ΑΦΟΙ ΚΕΤΣΕΤΖΙΔΗ ΟΕ
Αφοι Κετσετζίδη οε 
  Μοναστηρίου 275
ΤΚ 54628 Θεσσαλονίκη

Εισαγωγές-εμπορία
Τηλ.2310513577
2310513323
Fax 2310531253
Κατασκευές τσιμουχών-στεγανών
2310550770
www.seals@kets.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: