Μικρό το αμπέλι,αλλά αυστηρά βιολογικό.Το συγκεκριμένο άφησε το σύρμα και ανέβηκε στά δέντρα.Μικρή παραγωγή αλλα η χαρά του τρυγητού μεγάλη.
Τα πεντακάθαρα σταφύλια μόλις μαζεύτηκαν και ειναι έτοιμα για...πάτημα.
Το μοντέρνο πατητήρι επί το έργο.
Σε λίγη ώρα τα σταφύλια θα έιναι έτοιμα.
Εδώ μέσα θα αρχίσουν να βράζουν τα σταφύλια γιά σαράντα μέρες περίπου.Ετσι θα πάρουμε το κρασάκι,θα κάνουμε και το τσίπουρο της χρονιάς.
Σε όλους μας έιναι γνωστό το κρασί.Ποτό ευλογημένο από τον Θεό.Είναι συνδεδεμένο με την μακραίωνη παράδοση του τόπου μας.
'Παλιό κρασί στο κελάρι σου και παλιός φίλος στο τραπέζι σου,είναι για κάθε σπίτι δύο πολύτιμα εφόδια'
1 σχόλιο:
Γειά σου Ανέστη και καλόπιοτο το κρασάκι σου.
Απο την περιγραφή που κάνεις καταλαβαίνω πως δεν ξεχωρίζει τα στρέμφυλα απο το μούστο όπως εγώ.
Μπορείς κάποια στιγμή στο μέλλον να περιγράψεις σε παρακαλώ, τον δικό σου τρόπο οινοποίησης.
Δημοσίευση σχολίου