ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Ανάλυση Γύρης καί Μελιού




Σε κάθε τρύγο σχεδόν δίνω δείγματα στο Α.Π.Θ. γιά ανάλυση.Πιστεύω πώς καλό είναι να το κάνουν αυτό ιδιαίτερα οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι μαθαίνοντας τις λεπτομέριες της χλωρίδας της κάθε περιοχής.Ο κ Θρασυβούλου καί η ομάδα του είναι πάντα στο πλεύρο του Ελληνα μελισσοκόμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα!
πρόσφατα εκανα τη πτυχιακη μου στο τμημα Διαχειρισης Περιβάλλοντος&Φυσικων πορων (Πανεπιστημιο Ιωαννινων)που ειχε θεμα την ανάλυση απολιθωμένης γύρης σε ιζήματα λιμνών και σκοπός ήταν η μελέτη της εξέλιξης των φυτοκοινωνιών και εμμεσα των κλιματικών μεταβολών της περιοχής.

ηθελα να ρωτησω τα εξης,
όσον αφορά την αναγνώριση της γύρης, στη περίπτωση τη δική σας, γίνεται σε επίπεδο είδους ή οικογένειας?συνήθως με ποιο κριτηριο ορίζεται αυτο?

επίσης, ποιο προγραμμα χρησιμοποιειται για την σύνταξη διαγραμματων γύρης με τα ποσοστα κτλ? στη περιπτωση μου χρησ.το Tilia*graph του E.Grimm αλλά δεν κατάφερα να βγάλω ορισμένα αθροιστικά διαγραμματα που ηθελα εκτος απο τα γενικά.
(Έιχα έρθει σε επαφη με καθηγητές στο Αριστοτελέιο αλλά δεν είχα την ευκαιρία να συζητησω λεπτομερως καποιες απορίες που ειχα για την μεθοδοθολογία της ανάλυσης γύρης)

Ευχαριστω