ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

ΑμεΑ ο πρώτος των πρώτων ση Θεσσαλονίκη



ΜΕ ΤΡΙΑ 20ΡΙΑ, ΕΝΑ 19,9 ΚΑΙ ΔΥΟ 19,8


Νικητής της ζωής, ένα αγόρι με σπαστική τετραπληγία, ο Ραφαήλ Παπαδόπουλος, μαθητής του 20ου λυκείου, είναι ο πρώτος των πρώτων στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωσε 19.952 μόρια και ονειρεύεται καριέρα πολιτικού...

...Ο Ραφαήλ αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα, αλλά... "δε μασάει" όπως λένε φίλοι και συμμαθητές του. Οι καθηγητές του δηλώνουν περήφανοι γι' αυτόν και η οικογένειά του βλέπει στο πρόσωπό του, τη δικαίωση των αγώνων της. Λατρεύει τη λογοτεχνία και τα ρεμπέτικα.

"Στα έξι μαθήματα που εξετάστηκα", λέει, "έγραψα τρία 20άρια, ένα 19,9 και δύο 19,8. Οι περισσότεροι μου προτείνουν να δηλώσω τη Νομική Σχολή, όμως εγώ προτιμώ το τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Τα μαθήματα είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά μου. Βλέπετε... ευελπιστώ να γίνω πολιτικός", εξομολογείται στην "Ε".

"Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη", παραδέχεται. "Έκανα 4,5 ώρες φροντιστήριο την εβδομάδα, όχι όμως και 10 ή 15, όπως άκουγα από συμμαθητές μου. Μελετούσα μεθοδικά και δε χρειάστηκε να ξενυχτήσω ή να κάνω υπερβολές".

Παρολ'αυτά, ο Ραφαήλ ενδέχεται ν' αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα στις επιλογές του. Με τη μητέρα του Ελισάβετ επισκέφθηκαν το τμήμα Πολιτικών Επιστημών της σχολής Οικονομικών ,Νομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ για να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν ειδικές ράμπες, ούτε καμιά άλλη υποδομή για ΑμεΑ.

http://www.enet.gr


σχόλιο mygonimo
Ραφαήλ συγχαρητήρια και καλή συνέχεια να έχεις.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

5 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Αυτα να τα βλεπουν καποιοι που θεωρουν πως αυτα τα παιδια δεν αξιζουν ευκαιριες

markos aliprantis είπε...

Μπράβο στον Ραφαήλ και στους γονείς του.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κυρία
Ρίκη σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας στο mygonimo.
Αυτά τα παιδιά έχουν και κάτι που εμείς πολλές φορές αγνοούμε ή σνομπάρουμε.
Καλά να είστε.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάρκο
στις δικές σου ευχές προσθέτω και τις δικές μου.

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Μα τι λετε τωρα, θεωρω απολυτη, και κατα πρώτη προτεραιότητα υποχρέωση μου αν θελω να λεγομαι άνθρωπος, να στεκομαι έστω και κατ΄αυτο το τρόπο, αφου δεν μπορω αλλιως, διπλα σε ανθρωπους που μια άδικη φύση τους στέρησε την αρτιμέλεια τους.
ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ