ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τα βουβάλια της λίμνης Κερκίνης


Νεογέννητο βουβαλάκι (μαλάκι λέγεται) κάτω από
το άγρυπνο βλέμα της μάνας.
Ούτε σκέψη να πλησιάσουμε περισσότερο.





Η ζωή του βουβαλιού είναι η καθημερινή επαφή
με το νερό και τη λάσπη.




Βουβάλι που μόλις βγήκε απο τη λάσπη που τα
προσφέρει προστασία απο τον ήλιο και τα έντομα.



Στη λίμνη Κερκίνη έμειναν και διασώθηκαν τα βουβάλια.

Το ιδανικό περιβάλλον της λίμνης βοήθησε και δεν χάσαμε
από την πανίδα μας αυτό το εντυπωσιακό σε όψη ζωντανό.

Αν και το κυρίαρχο κρέας στη χώρα μας είναι το μοσχαρίσιο
τα βουβάλια απέκτησαν φανατικούς φίλους στην γαστρονομία μας.

Μια επίσκεψη στα λιβάδια της λίμνης,
σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.


Κάντε κλικ στις φώτο και δείτε
τους εντυπωσιακούς νεροβούβαλους.

4 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
IxNiLaTiS είπε...

Αυτό για το βουβαλίσιο κρέας το έχω ακούσει κι εγώ.

IxNiLaTiS είπε...

Αλλά δεν ξέρω, είνια άγρια ή ανοίκουν σε κτηνοτρόφους;

Anestis Ketsetzidis είπε...

Παναγιώτη
το βουβαλίσιο κρέας είναι το πιο υγιεινό από όλα όσα τρώμε.
Τα βουβάλια όλα έχουν αφεντικά και δικό τους σταύλο.Η βοσκή είναι ελεύθερη όλο το χρόνο και μόνο το χειμώνα με τα χιόνια τα ταίζουν μέσα.
Καλώς να έρθεις και να τα δείς απο κοντά.