ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο δήμαρχος του Ρέκιαβικ ίναι αυτός αριστερά...

Αυτό θα πει συμμετοχή των αρχών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ο δήμαρχος του Ρέικιαβικ συμμετείχε ντυμένος γυναίκα στο Gay Pride της πόλης του.




Ο Γιον Γκναρ ένας κωμικός ηθοποιός έγινε δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ισλανδιάς τον Ιούνιο. Την Πέμπτη εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης του Gay Pride “ινγκόγκνιτο” - εντελώς όμως -, με φλοράλ φόρεμα, περούκα και έντονο κόκκινο κραγιόν.

“Ο δήμαρχος δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει γιατί ήταν απασχολημένος, παρόλο που το υποσχέθηκε” είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος και με δόση αυτοειρωνίας πρόσθεσε: “Αυτά παθαίνουμε για να βγάλουμε έναν κλόουν στις εκλογές”.

Το χιούμορ ήταν έντονο συστατικό στοιχείο και της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Γκνάρ, καθώς είχε εξαγγείλει – μεταξύ άλλων - δωρεάν πετσέτες στις πισίνες και μία πολική αρκούδα για το ζωολογικό κήπο. Το κόμμα του – με το όνομα “Το καλύτερο κόμμα” είχε μάλιστα στην καμπάνια του, τους υποψηφίους να τραγουδούν το τραγούδι “Simply the Best” της Τινα Τέρνερ.

Μετά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση που γνώρισε η χώρα όμως, φαίνεται ότι ο κόσμος είχε ανάγκη από λίγο γέλιο στη ζωή του και έτσι βγήκε. Σημειώνεται ότι η Ισλανδία έχει την πρώτη (ανοιχτά) ομοφυλόφιλη πρωθυπουργό στο κόσμο. Πρόκειται για τη Γιοχάνα Σιγκουρνταντοτίρ η οποία ανέλαβε καθήκοντα το 2009.


Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: