ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΜΕΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο δήμαρχος του Ρέκιαβικ ίναι αυτός αριστερά...

Αυτό θα πει συμμετοχή των αρχών στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ο δήμαρχος του Ρέικιαβικ συμμετείχε ντυμένος γυναίκα στο Gay Pride της πόλης του.
Ο Γιον Γκναρ ένας κωμικός ηθοποιός έγινε δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ισλανδιάς τον Ιούνιο. Την Πέμπτη εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης του Gay Pride “ινγκόγκνιτο” - εντελώς όμως -, με φλοράλ φόρεμα, περούκα και έντονο κόκκινο κραγιόν.

“Ο δήμαρχος δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει γιατί ήταν απασχολημένος, παρόλο που το υποσχέθηκε” είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος και με δόση αυτοειρωνίας πρόσθεσε: “Αυτά παθαίνουμε για να βγάλουμε έναν κλόουν στις εκλογές”.

Το χιούμορ ήταν έντονο συστατικό στοιχείο και της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Γκνάρ, καθώς είχε εξαγγείλει – μεταξύ άλλων - δωρεάν πετσέτες στις πισίνες και μία πολική αρκούδα για το ζωολογικό κήπο. Το κόμμα του – με το όνομα “Το καλύτερο κόμμα” είχε μάλιστα στην καμπάνια του, τους υποψηφίους να τραγουδούν το τραγούδι “Simply the Best” της Τινα Τέρνερ.

Μετά την πρωτοφανή οικονομική ύφεση που γνώρισε η χώρα όμως, φαίνεται ότι ο κόσμος είχε ανάγκη από λίγο γέλιο στη ζωή του και έτσι βγήκε. Σημειώνεται ότι η Ισλανδία έχει την πρώτη (ανοιχτά) ομοφυλόφιλη πρωθυπουργό στο κόσμο. Πρόκειται για τη Γιοχάνα Σιγκουρνταντοτίρ η οποία ανέλαβε καθήκοντα το 2009.


Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: