ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος για τα συζυγικά καθήκοντα κατά τη διάρκεια της νηστείαςΣτην εφημερίδα «Στάνταρτ» της Σόφιας με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Ιωαννίκιος, ο οποίος αναφέρθηκε στα συζυγικά καθήκοντα κατά την διάρκεια της νηστείας.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίκιος μεταξύ άλλων τόνισε, ότι "ούτε στην Αγία Γραφή, ούτε σε άλλα ιερά κείμενα υφίσταται απαγόρευση για την εκτέλεση των συζυγικών καθηκόντων στη διάρκεια της νηστείας πριν τα Χριστούγεννα".

«Όμως, οι απολαύσεις αυτού του είδους αφορούν μόνο τους παντρεμένους με εκκλησιαστικό γάμο», διευκρίνισε αμέσως ο Μητροπολίτης Σλίβεν.

Εν συνεχεία πρόσθεσε, ότι «οι παντρεμένοι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο "κάλεσμα" του/της συζύγου του/της, διότι αν δεν το κάνουν, σπρώχνουν με τα ίδια τους τα χέρια τον/ τη σύζυγο τους στο αμαρτωλό μονοπάτι της μοιχείας".

Επίσης, ο κ. Ιωαννίκιος αναφέρθηκε και σε όσους δεν είναι παντρεμένοι, τονίζοντας πως «όσοι δεν ανήκουν στην "ομάδα" των παντρεμένων θα πρέπει, να κάνουν υπομονή μέχρι την πάροδο της νηστείας των Χριστουγέννων.»

Ωστόσο και οι δύο υπογραμμίζουν ότι "καλό και ορθό είναι, τις άγιες αυτές μέρες ο κάθε ορθόδοξος χριστιανός να ακολουθήσει με βαθιά πίστη και αφοσίωση στον Κύριο, την πορεία της αυτοκάθαρσης και της αναζήτησης της πνευματικής τελειότητας", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σλίβεν.


Καλή χρονιά σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.

10 σχόλια:

πατεντιάρης είπε...

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά με υγεία κι ευτυχία το νέο έτος!

explore.bees είπε...

Τι ωραία παχιά παχιά λόγια λένε οι μητροπολίτες !!! τώρα που βλέπουν ότι η λογική των ανθρώπων απομακρύνεται από τον φαρισαιοσασισμό .
Γιατί το ζευγάρι που δεν είναι δεμένο με εκκλησιαστικό γάμο !!! δεν μπορεί να είναι πιστό μεταξύ τους ???? .
Χρειάζεται να είναι και εκκλησιαστικά δεμένο ?
Έχουν συνειδητοποιήσει οι εν λόγω κύριοι ότι περνάνε ανεπιστρεπτή τα χρόνια του σκοταδισμού που επέβαλαν στους λαούς και ότι αν δεν αλλάξουν τακτική θα χάσουν και όσους ακόμα είναι υποτακτικοί τους .
Τέλος πάντων καλή χρονιά να έχουμε και είθε να ξεκολλήσουμε από τον βούρκο .

Χρήστος Μαραγκός

VAD είπε...

Καλά,εσύ νόμιζες πως μόνο ο Ανθιμος λέει παπαριές;:)
Καλή Χρονιά,ρε φίλε....

ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είπε...

Άντε! Ας μη γράψω ότι σκέφτομαι!!!
Μακάρι να έχουμε μια καλύτερη χρονιά και όλες αυτές τις αμπελοφιλοσοφίες ας μείνουν στο χρονοντούλαπο!
Καλό απόγευμα, φίλε Ανέστη!

Anestis Ketsetzidis είπε...

Περικλή
καλή χρονιά να έχεις και να μην εξαφανίζεσαι.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Χρήστο
νομίζω πως βγάζεις εμπάθεια για την Ορθοδοξία μιλώντας για σκοταδισμό και βούρκο.
Με εκπλήσουν οι χαρακτηρισμοί σου
και δεν τους καταλαβαίνω.
Η Ορθόδοξη πίστη δε σε υποχρεώνει για τίποτα.Είναι επιλογή του καθενός αν θέλει γάμο στην εκκλησία ή στο δημαρχίο,να ταφεί ή να καεί εκτος ορθόδοξων κανόνων.
Εξάλου δεν ενδιαφέρει κανέναν τι πιστεύουμε και πως πιστεύουμε.
Χρηστάρα ήρεμα και όχι φανατισμοί...

Anestis Ketsetzidis είπε...

Βασίλη
εσύ τουλάχιστον θα πρέπει να είσαι ο πρώτος που θα επιτρέπει να λέγονται και να ακούγονται όλα και μάλιστα χωρίς υπερβολές και μυστήριους χαρακτηρισμούς.
Πέρα απο τις''παπαριές''που λές,ποιός μας θυμίζει και πάει κόντρα στο ξεπούλημα των πολιτικάντιδων για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ?
Ο Παπούλιας?Ο πρωθυπουργός,η αντιπολίτευση ή ο κοιμισμένος λαός?
Βασίλη ήρεμα και όχι φανατισμοί...

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σταύρε
έχεις καιρό να φανείς,γι'αυτό
κάνε μια βόλτα απο το γραφείο να πιούμε ένα καφέ και να μιλήσουμε για τις αμπελοσοφίες.
Καλό βράδυ να έχεις.

VAD είπε...

Φίλε Ανέστη,μακριά από μενα κάθε διαθεση φανατισμου,ο φανατικός ειναι ο Ανθιμος,επ'αυτού δε χωράει αμφιβολία,το Σκοπιανό ειναι χαμενο από χρόνια,από τοτε που οι μεν κοιτάγανε να φάνε τους δε και αντιστροφως....

Μεγάλη κουβέντα ειναι,Ανεστη,δεν τη χωράνε χιλιάδες μπλογκια...

Καλημέρα απ'το δροσερό Χαρτούμ...

explore.bees είπε...

Ανέστη ,,, την εμπάθεια που βλέπεις να βγαίνει μέσα από τα λεγόμενα μου την δημιούργησαν τα παχιά παχιά λόγια όλων αυτών των χρυσοποίκιλτων φαρισαίων οι οποίοι προσπαθούν εδώ και δυο χιλιάδες και χρόνια να καθοδηγήσουν με διαφόρους τρόπους κατά τα συμφέροντα τους , τους λαούς .

Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο στο θέμα καθώς θα γεμίσω σελίδες , θα πω όμως μια φράση για τον σκοταδισμό που ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο μήπως και καταλάβεις τι εννοώ .

ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ !!!!!!

Τέλος μην με χαρακτηρίζεις φανατικό εναντίον της ορθοδοξίας γιατί δεν έχεις καταλάβει που ρίχνω τα βέλη μου .

Είμαι όσο ηρεμότερος μπορώ να είμαι όταν βλέπω γύρω μου τους μεν (πολιτικούς ) και δε ( θρησκευτικούς καθοδηγητές )να αποστασιοποιούνται από αυτό που δίδαξε ο Χριστός .

Να είσαι καλά .
Χρήστος Μαραγκός