ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

jet ski στις Eιδικές Δυνάμεις


Νέες φωτογραφίες από τα πρώτα στάδια της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των ειδικών αμφίβιων δυνάμεων του Στρατού Ξηράς ήρθαν στη δημοσιότητα με τα νεοπαραληφθέντα υπερταχύπλοα σκάφη Sea Doo.

Τα συγκεκριμένα σκάφη πρόκειται να αποτελέσουν μια σημαντική προσθήκη στις μοίρες αμφίβιων καταδρομών των ειδικών δυνάμεων σε μια σειρά ρόλων και αποστολών προσφέροντας τόσο επιχειρησιακή ευελιξία όσο και ταχύτητα προσέγγισης του στόχου.

Η διαδικασία για την απόκτηση των συγκεκριμένων jet ski ξεκίνησε ύστερα από διαγωνισμό που πραγματοποίησε το 2010 η Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων. Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού κατέληξε στην προμήθεια 12 ταχυπλόων Jet Ski Sea Doo RXT 215 της καναδικής Bombardier Recreational Products Inc (BRP), τα οποία παρεδόθησαν στα τέλη Φεβρουαρίου 2011.
To RXT 215 έχει μήκος 3,53 εκ., βάρος κενό 383 κιλά, μεταφορική ικανότητα έως και 3 ατόμων σε συνθήκες ανάγκης, δεξαμενή καυσίμων 60 λίτρων και αποθηκευτικούς χώρους 52 λίτρων. Κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο αυστριακό κινητήρα Rotax 4-TEC των 1.494 κ.εκ. με ισχύ 215 ίππους, που επιτρέπει επίτευξη μέγιστης ταχύτητας 70 μιλίων ή 110 χλμ/ω περίπου, ενώ δύναται να κινείται με ασφάλεια σε κατάσταση θαλάσσης (SS) 4 και να συνεργάζεται με τα υφιστάμενα μέσα του ΣΞ και ΠΝ.Τα μέσα παραδόθηκαν με απόθεμα ανταλλακτικών ενώ αναμένεται να «συμπληρωθούν» με την προμήθεια ειδικών προστατευτικών αντιβαλλιστικών καλυμμάτων («κουβέρτες») και εξειδικευμένου ατομικού εξοπλισμού των χειριστών (οδηγός - συνεπιβάτης), όπως ειδικού τύπου αντιβαλλιστικών εξαρτύσεων - σωσιβίων και κρανών, κλπ.
Το διάστημα 1-2 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι προβλεπόμενοι από την σύμβαση έλεγχοι / δοκιμές των 12 Jet Ski καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού. Ένα μεταφορικό μέσο αυτής της μορφής, επιτρέπει την σχεδίαση κι εκτέλεση αμφιβίων Ειδικών Επιχειρήσεων, τη διασπορά ενός τμήματος με σκοπό την αφανή διείσδυση και την συγκέντρωση του με ακρίβεια χάρη στον δέκτη GPS που φέρει.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.seleo.gr/

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτος Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: