ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πέρασμα στο Αιγαίο, Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού, Θεσσαλονίκη


Ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος 
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ» διοργανώνει τον ετήσιο χορό του με το ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ.


Ο κορυφαίος βιολάτορας, Νίκος Οικονομίδης έρχεται στη Θεσσαλονίκη για να μας ταξιδέψει, με τις μοναδικές δοξαριές του στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Γέννημα των Μικρών Κυκλάδων με καταγωγή από τη Σχοινούσα, ανήκει σε μια μεγάλη μουσική οικογένεια, με παππού και πατέρα ξακουστούς βιολάτορες, οι οποίοι τον οδήγησαν στα πρώτα του βήματα στη μουσική.

Έχει συνεργαστεί με τους σημαντικότερους μουσικούς και τραγουδιστές του παραδοσιακού χώρου καθώς και με πολλούς συνθέτες και τραγουδιστές του νεότερου Ελληνικού τραγουδιού.Παράλληλα συνεχίζει να διδάσκει στις νεότερες γενιές τα μυστικά του παραδοσιακού βιολιού.

Μουσικός, αλλά και κατασκευαστής οργάνων και ηχολήπτης ασχολείται συστηματικά με την καταγραφή της μουσικής παράδοσης του Αιγαίου μέσα από μια δισκογραφική σειρά με τον τίτλο «Θαλασσινά Περάσματα»: Πέρασμα στα Κύθηρα, Πέρασμα στην Αμοργό, Πέρασμα στην Κίμωλο, Πέρασμα στη Χίο.

Μαζί του θα είναι η Κυριακή Σπανού στο τραγούδι, ο Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι και ο Αργύρης Ψαθάς στο λαούτο, χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.


Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015
Νύμφες (7ο χλμ Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά)
Πλήρες μενού και άφθονο ποτό: 17 ευρώ
Παιδικό μενού: 12 ευρώ
Ώρα έναρξης: 21.00 μ.μ

Τηλ κρατήσεων: 6977 385887 Δημήτρης Τζελίνης

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: