ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αδελφές Καλλινή: Οι Σερραίες που γλυκαίνουν την Ουάσινγκτον


Η Κατερίνα και η Σοφία έμαθαν να μαγειρεύουν δίπλα στη γιαγιά τους, η οποία από την Πρώτη Σερρών είχε μετακομίσει στις ΗΠΑ για να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Εκείνη ήταν που φρόντιζε να φτιάχνει πάντα μικρά γλυκάκια για τις εγγονές της και τις φίλες τους. Τα χρόνια πέρασαν και οι δύο αδελφές αποφάσισαν να μοιραστούν όσα είχαν μάθει από την αγαπημένη τους γιαγιά με όλο τον κόσμο. Το 2008 άνοιξαν ένα αρτοζαχαροπλαστείο στην Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον που έμελλε να γίνει ένα από τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία με cupcakes στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πλέον έχουν ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή «DC Cupcakes» στον σταθμό ΤLC, που μεταδίδεται σε εθνικό επίπεδο, ενώ έχουν αναπτυχθεί και με ένα υποκατάστημα στην περιοχή Βηθεσδά, απ΄ όπου και εκτελούνται όλες οι online παραγγελίες. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις σε καθημερινή βάση πωλούν περίπου 10.000 τεμάχια

Η Κατερίνα και η Σοφία δεν είναι αυτό που θα έλεγε κανείς «γυναίκες της κουζίνας». Η Σοφία σπούδασε στο Princeton βιολογία και η Κατερίνα πολιτικές επιστήμες στη Βιρτζίνια. Η Σοφία εργάσθηκε στη Highland Capital και η Κατερίνα στην Gucci στο Τορόντο. Ωστόσο στις διακοπές τους, που φρόντιζαν να είναι κοινές και πάντα δίπλα στην οικογένειά τους, επανέφεραν διαρκώς το όνειρό τους, να ανοίξουν ένα ζαχαροπλαστείο ώστε να συνεχίσουν την παράδοση της γιαγιάς τους.

Και τα κατάφεραν. Μάλιστα, ο σύζυγος της Σοφίας – που αρχικά πίστευε ότι επρόκειτο για ένα καπρίτσιο των δύο αδελφών, άφησε τη δουλειά τού πολιτικού αναλυτή και έγινε πρόεδρος οικονομικού συμβουλίου στο κατάστημα. Σήμερα τα βιβλία ζαχαροπλαστικής που υπογράφουν γίνονται ανάρπαστα και η εκπομπή τους έχει μεγάλη θεαματικότητα.

 Πηγή: ellines.com

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

1 σχόλιο:

Nick Rammos είπε...

εννοείται ότι το αναδημοσιεύσαμαν :)