ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αυτοί μας έλειπαν...Αφίξεις λύκων στο καταφύγιο του «Αρκτούρου»


Τρεις λύκοι από τη Σερβία αφίχθησαν στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στις Αγραπιδιές Φλώρινας, δύο θηλυκοί και ένας αρσενικός που ζούσαν σε χώρο φιλοξενίας αδέσποτων σκύλων στο Pancevo, περιοχή πολύ κοντά στο Βελιγράδι.
Οι λύκοι, ένας λευκός, ένας μαύρος και ένας γκρι, ζούσαν μαζί ως αγέλη για αρκετά χρόνια. Οι δύο θηλυκές είναι πρώην αιχμάλωτες, η λευκή είναι 10 περίπου ετών και γεννήθηκε στο ζωολογικό κήπο του Βελιγραδίου και η μαύρη, 8 ετών, κατασχέθηκε από ιδιώτη. Ο αρσενικός λύκος είναι περίπου 10 ετών και φιλοξενούνταν από πολύ μικρή ηλικία στο καταφύγιο αφού είχε βρεθεί τραυματισμένος με σπασμένο πόδι, πιθανότατα σε τροχαίο ατύχημα.

Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», τη μεταφορά των λύκων ζήτησαν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του καταφυγίου σκύλων και το υπουργείο Περιβάλλοντος της Σερβίας επειδή αδυνατούσαν να τους εξασφαλίσουν ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης.

Η ένταξή τους στο Καταφύγιο θα γίνει σταδιακά τις προσεχείς εβδομάδες, προκειμένου να προσαρμοστούν στο καινούριο τους περιβάλλον.

Το Καταφύγιο των Λύκων με τους 11, πλέον, συνολικά λύκους, λειτουργεί όλο το χρόνο κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες από τις 10:00 έως τις 16:30.
 http://www.skai.gr

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: