ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Στο Κιλκίς λύκοι κατασπάραξαν την Perla (σκληρές φωτο) σχετικά θέματα

Ένα ακόμα αγαπημένο σκυλί βρήκε οδυνηρό θάνατο στα σαγόνια των λύκων!
 Αυτή τη φορά ήταν η PERLA στην περιοχή του Κιλκίς  και μάλιστα δίπλα σε χωριό,όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πάμπολλα ανάλογα περιστατικά σε δεκάδες σκυλιά. 
 Βέβαια δεν είναι μόνο το Κιλκίς όπου καθημερινά πλέον κάνουν την εμφάνιση τους λύκοι και μάλιστα κοντά,ακόμα και μέσα στα μικρά χωριά,όπου οι κάτοικοι είναι συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας,που είναι δύσκολο να αμυνθούν σε ενδεχόμενες επιθέσεις απο  αγέλες λύκων.

Επίσης και στο νομό Σερρών στην περιοχή της οροσειράς  Μπέλες/Κερκίνη,Μεσαίας και στην λίμνη Κερκίνη,λύκοι κατασπάραξαν τουλάχιστον δέκα σκυλιά και αποδεκάτισαν κοπάδια ακόμα και στον κάμπο.
Οι πληροφορίες απο πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας
είναι παντού δυσάρεστες μια και  σχεδόν παντού
λύκοι κατασπαράζουν σκυλιά. 

Ενώ σε όλες τις χώρες υπάρχει έλεγχος και σωστή διαχείριση
απο ειδικούς της πανίδας,στη χώρα μας η υπέρ προστασία
κάποιων ειδών και ειδικά του λύκου,έχει γίνει η καταστροφή της άγριας ζωής και 
της  ελεύθερης κτηνοτροφίας στην Ελληνική ύπαιθρο.

Στην Χαλκιδική Λύκοι κατασπάραξαν την “Λούσσυ”…(σκληρές φωτο)




Ένα ακόμα αγαπημένο κυνηγόσκυλο βρήκε οδυνηρό θάνατο στα σαγόνια των λύκων! Αυτή τη φορά στην Χαλκιδική όπου τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πάμπολλα ανάλογα περιστατικά.  Βέβαια δεν είναι μόνο η Χαλκιδική όπου καθημερινά πλέον κάνουν την εμφάνιση τους λύκοι αλλά ολόκληρη ηπειρωτική Ελλάδα. Δείτε τι αναφέρει ο κυνηγός Ανέστης Τσιφλικίδης σε ανάρτηση του στο facebook που, μέσα από την γνωστοποίηση της απώλειας της σκυλίτσας του, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους κυνηγούς της περιοχής
Η ”ΛΟΥΣΣΥ”……”ΒΡΕΘΗΚΕ”……ΜΕ ΟΤΙ ”ΑΠΕΜΕΙΝΕ” ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ……!!!!!
ΣΤΑΘΗΚΕ ΑΤΥΧΗ……..ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΔΟΞΑ……..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ……..ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ……..ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΕ…..ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ…….!!!!! ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΚΟΦΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΝΤΙΑ……!!!!!!!!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΟ…..!!!!!! ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟΗ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ…..!!!ΟΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕ……!!!!!
ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ……..!!!!!
ΑΠ’ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ……ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ (ΚΤΗΜΑ ΤΖΙΜΗ) ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΧΩΡΑ……ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΛΥΚΟΥΣ……ΟΠΟΤΕ ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Σ’ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ……..ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΧΗ…..!!!!!

http://kynoclub.gr

Νορβηγία: Περίπου 12.000 κυνηγοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να σκοτώσουν 16 λύκους



Σπάνε ρεκόρ οι αιτήσεις των Νορβηγών κυνηγών για να λάβουν άδεια θήρευσης 16 λύκων. Οι αιτήσεις έφτασαν τις 11.571 φέτος, διαμορφώνοντας μία αναλογία 723 κυνηγών ανά λύκο, για ένα πληθυσμό που μπορεί να αριθμεί μόλις 30 ελεύθερα στην άγρια φύση της χώρας.

Η νορβηγική καφέ αρκούδα ακολούθησε σε ζήτηση, με 10.930 εγγεγραμμένους κατόχους άδειας να δηλώνουν πρόθεση για το κυνήγι 18 ζώων. Το τρίτο πιο δημοφιλές ζώο για κυνήγι ήταν το σαρκοβόρο θηλαστικό αδηφάγος, με 10.820 ενδιαφερόμενους για 141 άτομα, σύμφωνα με το μητρώο κυνηγών της χώρας.

Ο αριθμός των ατόμων που εγγράφηκαν για το κυνήγι λύκων τη σεζόν 2015-16 είναι αρκετά υψηλότερος σε σύγκριση με τη σεζόν 2013-14, όπου τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν κάτω από 10.000.

Στη Νορβηγία, η εποχή κυνηγιού λύκων ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και λήγει στις 31 Μαρτίου. Η Νορβηγία έχει ισχυρή κυνηγετική παράδοση και διαθέτει πάνω από 200.000 εγγεγραμμένους κυνηγούς, μεταξύ των οποίων και 500 γυναίκες που κάθε χρόνο αυξάνουν το ποσοστό τους.

Οι περισσότεροι λύκοι βρίσκονται στο νοτιοανατολικό κομμάτι της Νορβηγίας, όπου υπάρχει επίσης ένας καθορισμένος βιότοπος. Ωστόσο, αρκετοί λύκοι περιπλανώνται σε άλλες περιοχές της χώρας και θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Οι λύκοι που εισέρχονται στη Σουηδία, τη Φινλανδία ή τη Ρωσία είναι πιο τυχεροί καθώς σε αυτές τις χώρες προστατεύεται περισσότερο η βιωσιμότητα των εύθραυστων πληθυσμών.

Οι αρχές της Νορβηγίας αποφάσισαν παρά το γεγονός ότι ούτε οι αρκούδες, ούτε οι λύκοι έχουν τα επιθυμητά επίπεδα πληθυσμού, να εκδώσουν άδειες κυνηγιού για την προστασία των μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.
Η κυβερνητική πολιτική επί του παρόντος επιτρέπει την παρουσία τριών θηλυκών ικανών για αναπαραγωγή εντός της οριοθετημένης προστατευόμενης περιοχής. Φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό για τη διατήρηση ενός υγιούς πληθυσμού.

skai.gr

Τελικά αυτή η''υπερπροστασία''για τους λύκους στη χώρα μας μήπως  πρέπει να μελετηθεί εκ νέου?
Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: