ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

Η καλύτερη πόλη του κόσμου!

Διαλέξτε με την εξης σειρα: 'Η Βανκούβερ, ή Μελβούρνη, ή Βιέννη!

Το Βανκούβερ αναδείχθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά ως η πόλη με τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης παγκοσμίως. Τη δεύτερη και τρίτη θέση καταλαμβάνουν η Μελβούρνη και η Βιέννη.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Economist Intelligence Unit, το Βανκούβερ απέσπασε βαθμολογία 98% σε διάφορες κατηγορίες, όπως η σταθερότητα, η ιατρική περίθαλψη, ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η παιδεία και οι υποδομές, διατηρώντας σταθερές τις «επιδόσεις» σε σύγκριση με πέρσι.

Εκτός από τη Μελβούρνη η οποία εκτόπισε τη Βιέννη από τη δεύτερη θέση της κατάταξης, δεν παρατηρήθηκε κάποια άλλη αξιοσημείωτη αλλαγή στην ταξινόμηση των 140 πόλεων σε σύγκριση με πέρσι.

«Οι σχετικά αραιοκατοικημένες πόλεις μεσαίου μεγέθους στα ανεπτυγμένα κράτη τείνουν να συγκεντρώνουν υψηλότερη βαθμολογία, καθώς διαθέτουν όλες τις παροχές σε επίπεδο πολιτισμού και υποδομών, με λιγότερα προβλήματα που προκαλούνται από την εγκληματικότητα ή τον συνωστισμό», σχολιάζει ο Τζον Κόπστεϊκ, συντάκτης της έκθεσης.

Η αμερικανική πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία είναι το Πίτσμπουργκ, το οποίο φιγουράρει στην 29η θέση ακριβώς πάνω από τη Χονολουλού- ενώ το Λος Αντζελες υποβαθμίστηκε κατά τρεις θέσεις στην 44. Στην 56η θέση της κατάταξης βρίσκεται η Νέα Υόρκη, ενώ το Λονδίνο κατέχει την 53η θέση. Πολύ καλύτερα τα πήγε το Παρίσι, το οποίο βρίσκεται στην 16η θέση.

Οι χειρότερες συνθήκες διαβίωσης μεταξύ των 140 πόλεων του κόσμου παρατηρούνται, σύμφωνα με την έρευνα, στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε, με βαθμολογία 37,5%, το οποίο βρίσκεται στον πάτο της παγκόσμιας κατάταξης.
Newsit

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

2 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

Τότε η Αθήνα είναι μάλλον στην τέταρτη θέση,ε Ανέστη;

Anestis Ketsetzidis είπε...

Δημήτρη
δε βλέπω πουθενά την Αθήνα και αυτό με τρομάζει.
Καλό σου βράδυ.