ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Κι αν μας ακούσουν τα παιδιά;


Πότε ήταν η τελευταία φορά που απολαύσατε μια βραδιά υπέροχου σεξ; Αν ήδη αρχίζετε να μετράτε μέρες, ακόμη και με τα δάχτυλα των χεριών σας, αν δεν θυμάστε ή αν χαμογελάτε με αμηχανία, αυτό σημαίνει ότι μάλλον πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία νύχτα που καταφέρατε και κάνατε σεξ με το σύντροφό σας.

Και αυτό γιατί τα παιδιά, οι οικογενειακές υποχρεώσεις, η έλλειψη χρόνου, η σωματική κούραση και το στρες των εργασιακών απαιτήσεων μετέτρεψαν τον έρωτα σε σεξ μετ' εμποδίων. Δεν είστε άλλωστε οι μόνοι. Οι έρευνες δείχνουν ότι 2 στα 3 ζευγάρια με παιδιά αντιμετωπίζουν σύνδρομο στέρησης... Καλωσήρθατε στο «Κλαμπ των παντρεμένων με παιδιά». Δυστυχώς τα νέα για το σεξ μετά τη γέννηση των μωρών σας δεν είναι καλά. Μοιάζουν με τον εφιάλτη των αθλητών: πολλή προπόνηση και κανένα μετάλλιο.

Διαφυλάξτε τη σχέση σας
* Επιδιώκετε να έχετε κοινές εμπειρίες με το σύντροφό σας.
* Οργανώστε την καθημερινότητά σας έτσι ώστε να μένει χρόνος για εσάς τους δύο. Μοιράστε τις δουλειές.
* Υπενθυμίζετε στον εαυτό σας και στο σύντροφό σας πως είστε γυναίκες και πως επιθυμείτε τη σεξουαλική επαφή. Φροντίστε τον εαυτό σας, εκδηλώστε την ερωτική σας επιθυμία.
* Όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να υποχωρείτε στις επιθυμίες του παιδιού. Μην καταλήξετε όμως στο άλλο άκρο...
* Μάθετε στο παιδί σας να σέβεται τον προσωπικό σας χώρο σεβόμενοι πρώτα εσείς το δικό του και συνετίζοντάς το με ήπιο τρόπο, όποτε μπαίνει απροειδοποίητα στο υπνοδωμάτιό σας.
* Τροφοδοτείτε τη σεξουαλική σας ζωή: καλέστε μπέιμπι σίτερ για να μπορέσετε να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο ή αφήστε το παιδί στους γονείς σας για να κάνετε κάτι μαζί. Ξυπνήστε νωρίτερα ή μέσα στη νύχτα (βάζοντας ξυπνητήρι) για να κάνετε έρωτα.
* Μην αισθάνεστε ενοχές: κατανοήστε ότι η σεξουαλικότητά σας και η μητρική ή η πατρική συνείδηση είναι ιδιότητες που δεν αλληλοαναιρούνται.
* Ζητήστε συμπαράσταση από το σύντροφό σας όταν βλέπετε ότι τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Δεν είστε σούπερ γυναίκες και δεν μπορείτε να τα κοντρολάρετε όλα.

Από τον Δημήτρη Τσιάκο, Ψυχολόγο και το περιοδικό Prevention
Seleo.gr News

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

4 σχόλια:

Alkiviadis είπε...

Κοίτα τι θυμήθηκε ο Ανέστης τώρα!
Πάνω που τό' χαμε ξεχάσει.

glam είπε...

Καλά σου λέει ο Alkiviadis, άσε τις κατάρες που θα μαζέψεις από τις γυναίκες μας.....

Anestis Ketsetzidis είπε...

Αλκιβιάδη
αν το αφήνεις και αυτό θα σ'αφήνει...

Anestis Ketsetzidis είπε...

glam
μάλλον υπερβάλεις.
Για ρωτηστε...