ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Κυνηγοί «ξεφορτώνονται» τα σκυλιά τους στην Αντίπαρο



Τον περασμένο Μάρτιο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Πάρου - Αντιπάρου» (19 Μαρτίου 2011) η συνέντευξη που έδωσε ο κτηνοτρόφος Γιώργος Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης, ο οποίος διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα στην Αντίπαρο στην περιοχή Σωρού, αναφέρθηκε σε ακόμη ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του νησιού, με αφορμή την απώλεια των δικών του ζώων.

Το 2009, μια αγέλη πεινασμένων σκύλων επιτέθηκε στο κοπάδι του. Τα άγρια σκυλιά έπνιξαν και έφαγαν δεκάδες αιγοπρόβατα και αγελάδες. Για εκείνον η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Παρόμοια περιστατικά επαναλαμβάνονται διαρκώς.

Αυτό συμβαίνει -όχι γιατί φταίνε τα σκυλιά που λειτουργούν ενστικτωδώς εξαιτίας της πείνας τους- αλλά γιατί οι κυνηγοί «ιδιοκτήτες» τους (από την Πάρο και από άλλα νησιά), μόλις τα ζώα τους σταματούν να είναι «κυνηγιάρικα», παίρνουν το φέρι μποτ και τα εγκαταλείπουν στη μέση του πουθενά, στην Αντίπαρο.

Τα κυνηγόσκυλα βρίσκονται εγκλωβισμένα σ' ένα μικρό και άνυδρο νησί. Η μόνη τους λύση για να επιβιώσουν είναι να επιτεθούν και να φάνε άλλα ζωντανά, που βρίσκονται σε στάνες ή βόσκουν ελεύθερα.

Ο κ. Πατέλης προτείνει να γίνεται καταμέτρηση των κυνηγετικών σκύλων, όταν οι κυνηγοί μπαίνουν στο πλοίο από την Πούντα, για να περάσουν στο απέναντι νησί.

Μόλις οι κυνηγοί επιστρέψουν από το «άθλημα», εκείνοι που κόβουν τα εισιτήρια θα πρέπει να τσεκάρουν αν επέστρεψαν μαζί με τα σκυλιά που είχαν πάρει μαζί τους.

Πανεύκολη διαδικασία, χωρίς κόστος και λοιπές επιβαρύνσεις!

Πηγή: zoosos.gr

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα,
σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.

2 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ανέστη δεν είναι μόνο τα σκυλιά τα δύδτυχα που αφήνουν νηστικά χωρίς νερό αλλά και οι κατασκηνωτές που έρχονται για κυνήγι και μένουν μια εβδομάδα αφήνουν κάθε είδος σκουπιδιού στο βουνό π.χ σακκούλες ναΰλον παλιά τραπεζάκια,μπουκάλια μπύρας και πάει λέγοντας.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάρκο
τα ίδια γίνονται και στα μέρη μου.
Στα τελευταία σπίτια του χωριού παρατάνε τα σκυλιά και μάλιστα όχι μόνο κυνηγόσκυλα αλλά και άλλες ράτσες με κουτάβια,όπως και γάτες με μικρά.
Όσο για τα σκουπίδια σιωπώ...
Είναι θέμα παιδείας και σοβαρότητας.