ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Η ανάπτυξη της ελαιοκράμβης



Μετά τους αρχικούς δισταγμούς για το νέο ενεργειακό φυτό
της ελαιοκράμβης,και φέτος οι αγρότες το επέλεξαν στις
καλλιέργειες τους.
Οι πολλές βροχές κατά την περίοδο της σποράς ήταν καταστροφικές
για την ανάπτυξη του φυτού.
Έτσι το αποτέλεσμα ήταν η ελαιοκράμβη να είναι υπερβολικά
όψιμη στην ανάπτυξη της και στην ανθοφορία της.
Το αραίο φύτρωμα έδειχνε την άσχημη
κατάσταση της καλλιέργειας.

Ενώ ο κορμός του φυτού πέρσυ ήταν γεμάτος άνθη,φέτος ήταν λίγα
και αυτά στα ψηλά μέρη του φυτού.
Η ανθοφορία φέτος ήταν στις αρχές Απριλίου,και κράτησε το πολύ 20-25
ημέρες,ενώ πέρσυ ξεκίνησε από τα τέλη Φεβρουαρίου,κρατώντας
έως αρχές Μαίου.



Πολλοί μελισσοκόμοι και χιλιάδες κυψέλες ήρθαν και φέτος
κοντά στην ελαιοκράμβη,αλλά οι προσδοκίες για καλά γονέματα
και πολλά μέλια δεν επαληθεύτηκαν λόγω των πολλών βροχών και
των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών για τέτοια εποχή.

Προσωπικά θα αναφέρω πώς πέρσυ,τον πρώτο τρύγο τον έκανα
22 Μαίου παίρνοντας αρκετή ποσότητα ανοιξιάτικου μελιού,
και το κυριότερο τα μελίσσια ήταν δυνατά και με μεγάλο πληθυσμό.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις αφορούν τις καλλιέργειες
της περιοχή μου,και φυσικά καλοδεχούμενες όλες
οι γνώσεις και οι γνώμες για το νέο αυτό φυτό.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

4 σχόλια:

Spring είπε...

kalhmera! pes mou se parakalo pos tha ksero pio einai kalo meli sta rafia tou super market?na einai pio pikto?na einai pio skouro?ti?pos ?pls helppppp...eyxaristo

MELITASOS είπε...

Αγαπητέ spring το μέλι βρίσκεται συνήθως σε δυο καταστάσεις. Η μία είναι Χαρμάνι τεχνητό δυο ή και περισσότερων ειδών μελιών και η άλλη είναι αμιγές από έναν τρύγο που όμως και αυτό είναι χαρμάνι φυσικό που γίνεται από τις μέλισσες κατά την συλλογή διαφορετικών λουλουδιών , μελιτωμάτων κτλ .
Τώρα τα ανθόμελα είναι πιο λεπτόρρευστα από τα μελιτώματα.
Τα σκουρόχρωμα μέλια είναι πιο πλούσια σε ιχνοστοιχεία μέταλλα κτλ.
Τα ανθόμελα είναι πιο μυρωδάτα από τα μελιτώματα και πιο γλυκά
Τα μελιτώματα είναι πιο παχύρρευστα

Η κρυστάλλωση είναι φυσική ιδιότητα του μελιού και δεν προκαλεί καμία αλλαγή, τόσο στη βιολογική όσο και στη θρεπτική αξία του. Ο χρόνος που θα συμβεί εξαρτάται από την αναλογία των φυσικών ζαχάρων που περιέχει το κάθε μέλι. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην υγρή του μορφή κρατώντας ανέπαφα όλα τα χαρακτηριστικά του αν το θερμάνουμε σε μπεν μαρί με θερμοκρασία νερού 40 έως 45 βαθμούς

Anestis Ketsetzidis είπε...

spring
πιστεύω πως ο φίλος ο Τάσος σε κάλυψε.
Θα συμπληρώσω πως η εικόνα και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του μελισσοκόμου θα σε διασφαλίσουν ακόμα περισσότερο.
Καλό σου βράδυ.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Τάσο
σ'ευχαριστώ για τη χρήσιμη παρέμβαση σου.
Να συπληρώσω πως καμιά μέλισσα δε κάνει κακό μέλι,αλλά η ανθρώπινη παρέμβαση οδηγεί στα λάθη.
Καλό βράδυ φίλε μου.