ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Αρχίζει η νέα κυνηγητική περίοδος στη Βουλγαρία


Κείμενο: Μαρία Ντιμιτρόβα  

Κατά παράδοση στις 6 Αυγούστου στη Βουλγαρία γιορτάζεται η Ημέρα του Κυνηγού. Σε πολλά μέρη της χώρας το περασμένο Σαββατοκύριακο η ημέρα αυτή τιμήθηκε με πανηγύρια και γλέντι, γιατί στη χώρα μας το κυνήγι δεν είναι μόνο πρόκληση και πάθος, αλλά και αφορμή για ευχάριστη παρέα και κουβέντα.

 Στις 11 Αυγούστου στη χώρα αρχίζει η νέα κυνηγητική περίοδος 2012-2013 και από τις 6 ως τις 11 Αυγούστου διεξάγονται οι Ημέρες Θηραμάτων και Κυνηγιού στη Βουλγαρία. 
Ως χώρα με διατηρημένη φύση και πλούσια βιοποικιλότητα, η Βουλγαρία είναι παράδεισος για τους κυνηγούς. 
Ακόμη και κατά την παρούσα παγκόσμια οικονομική κρίση, ο κυνηγετικός τουρισμός στη χώρα μας διατηρεί σταθερές τις θέσεις του, ακόμη και παρουσιάζει άνοδο των εσόδων. 

 Το 2011 τα έσοδα από κυνηγετικό τουρισμό ανέρχονται σε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ ή κατά 30% περισσότερα σε σχέση με το περασμένο 2010. 
Τα βουλγαρικά δάση και βουνά προσελκύουν πολλούς ξένους συλλέκτες κυνηγετικών τροπαίων. 
Το 2011 ο αριθμός τους ήταν 3.779.  
Το βασικό μέρος των ξένων κυνηγών μεγάλων θηραμάτων έρχονται από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ προτιμήσεις για τα μικρά θηράματα εκδηλώνουν οι συνάδελφοί τους από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Ισπανία και τη Γαλλία.
 Το ομαδικό κυνήγι αγριογούρουνου είναι ανάμεσα στις προτιμότερες προκλήσεις για τους κυνηγούς.
 Αναμφίβολο, βέβαια, είναι και το ενδιαφέρον για το κυνήγι του κόκκινου ελαφιού, του αγρινού, του ζαρκαδιού και του πλατονιού της Ρόδου. 
Από τα τρόπαια - κόκκινα ελάφια το περασμένο χρόνο 13 είναι κάτοχοι χρυσού μεταλλίου, 18 – αργυρού, και 19 – χάλκινου. 
Το αγρινό επίσης είναι ένα από τα είδη, για τα οποία παρατηρείται μεγαλύτερο ενδιαφέρον ανάμεσα στους κυνηγούς και επίσης δίνει τη συμβολή του στον οργανωμένο κυνηγετικό τουρισμό. 
Το 2011 τα τρόπαια αγρινού είναι 19, 7 εκ των οποίων είναι κάτοχοι χρυσού, 6 – αργυρού και 6 χάλκινου μεταλλίου. Mετάφραση: Ντενίτσα Σοκόλοβα
Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία  
mygonimo

Να είστε όλες και όλοι καλά, 
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: