ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στον Καναδά

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης από την ομογένεια στον Καναδά. Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία, ενώ σε άλλες ενορίες λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης.
Οτάβα, Καναδάς

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η κορυφαία στιγμή της Χριστιανοσύνης από την ομογένεια στον Καναδά.

Με ήλιο και καλοκαιρία, αλλά υπό χαμηλές θερμοκρασίες, γιορτάζονται τα Χριστούγεννα σε όλη τη χώρα.

Σε ορισμένες εκκλησίες του Μόντρεαλ και του Τορόντο τελέσθηκε νυχτερινή Χριστουγεννιάτικη λειτουργία, ενώ σε άλλες ενορίες η λειτουργία έγινε ανήμερα της Γέννησης, έλκοντας τα πλήθη των Ορθοδόξων Ελλήνων, που έφθασαν ντυμένοι γιορτινά να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, στη Χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του, αναφέρεται στην αναζήτηση καταλύματος επηρεασμένος από τα δεινά της Ελλάδας και του κόσμου.

Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει κατάλυμα στην σημερινή εποχή; Ποιό είναι αυτό το κατάλυμα; Ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του; Ποιός είναι ο διαχειριστής του;

Κατάλυμα είναι η γη με όλα της τα αγαθά. Ιδιοκτήτης ο Θεός. Ο Δημιουργός της και Δημιουργός του σύμπαντος. Διαχειριστές του καταλύματος, εσύ και εγώ. Και προπαντός οι δυνατοί της γης.

Αν οι διαχειριστές του καταλύματος κάνουμε καλή δουλειά, κανείς δεν θα πεινά. Κανείς δεν θα είναι στον δρόμο. Κανείς δεν θα υποφέρει. Υπάρχει τόπος στο κατάλυμα για όλους, αν η διαχείριση είναι σωστή.»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: