ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

donkey μπύρες Σαντορίνης


Παρά την κρύα και αβέβαιη οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, μια παρέα αισιόδοξων – και ενδεχομένως ελαφρώς αφελών – φίλων τολμά μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα στη Σαντορίνη. 
 Ένας Σέρβος ζυθοποιός, ο Boban Κrunic, ένας Άγγλος οινέμπορος και  home-brewer aficionado, ο Steve Daniel, μια πολυτάλαντη Αμερικανίδα, η Majda Anderson και ένας Έλληνας οινολόγος / οινοπαραγωγός, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, συνθέτουν το πολυπολιτισμικό μείγμα / εταιρικό σχήμα της νεοσύστατης Ζυθοποιίας Σαντορίνης ελπίζοντας να προσθέσουν κάτι διαφορετικό στην – ομολογουμένως βαρετή – ελληνική σκηνή των άχρωμων και άοσμων lager…Τι είναι λοιπόν οι μπίρες μας;
 Είναι Γερμανικές Lager; Βρετανικές Ale; Βελγικές Μοναστηριακές ή μήπως θολές Weiss; 
Τίποτα από τα παραπάνω και ταυτόχρονα όλα τα παραπάνω μαζί...! Ο πιο δόκιμος ίσως χαρακτηρισμός θα ήταν μάλλον αυτός των “Lagered Ales”, ένα είδος διασταύρωσης, ένα υβρίδιο αν προτιμάτε, ανάμεσα στις ξεδιψαστικές Lager και τις μεστές, αρωματικές κέλτικες Ale.
 Όπως και αν τις ονομάσουμε η ουσία παραμένει...
Στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνίας της Σαντορίνης στήθηκε το πολύ μικρό αυτό ζυθοποιείο που πιστεύουμε ότι πρέπει να το επισκεφθείτε στην πρώτη ευκαιρία που θα σας δοθεί και να δοκιμάσετε τις εξαιρετικές μπύρες.Εδώ οι ζυθοποιοί μας θα σας εξηγήσουν πως συνδυάζουν το νερό του ηφαιστειακού νησιού με τα προσεκτικά επιλεγμένα είδη βύνης από την Γερμανία και την Αυστρία, με τα πραγματικά σπάνια είδη Λυκίσκου από την Νέα Ζηλανδία, το Όρεγκον, την Τσεχία  την Σλοβενία και με μαγιές από το Βέλγιο και την Αμερική δημιουργώντας τις ιδιαίτερες αυτές μπύρες με σήμα τον γαϊδαράκο...Το έργο τους υποστηρίζεται απόλυτα από έναν εξαιρετικό εξοπλισμό αιχμής από την Αυστρία και  Ολλανδία. 
Η ποιότητα του εξοπλισμού, το ταλέντο των ζυθοποιών και οι σπάνιες πρώτες ύλες θα κάνουν τελικά την διαφορά...


Yellow Donkey

Red Donkey

Crazy Donkey


Πάντα αφιλτράριστες και απαστερίωτες και  χωρίς συντηρητικά, μπύρες με μεγάλη προσωπικότητα αλλά ταυτόχρονα ευαίσθητες  και εύθραυστες που θα παραμείνουν «ζωντανές» μόνο μέσα στο ψυγείο σας, μπίρες που περιμένουν να σας εκπλήξουν και – ελπίζουμε – καταπλήξουν...
Φυσικά τις μπύρες θα τις βρείτε το καλοκαίρι στη Σαντορίνη αλλά και τον χειμώνα σε κάποια – πολύ λίγα – ξεχωριστά σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Να είστε όλες και όλοι καλά,
 εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: