ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Κινητό ελαιοτριβείο στην Τουρκία αλλάζει τα δεδομένα στην ελαιοπαραγωγή


Το ελαιοτριβείο στα χωράφια φιλοδοξεί να φέρει η εταιρία παραγωγής ελαιολάδου, Nar Gourmet, καθώς με τη στήριξη του τουρκικού υπουργείου γεωργίας υλοποιεί ένα σχέδιο κινητής ελαιοπαραγωγής μέσω φορτηγών. Τοπικές ελιές από το Χατάι, τη Μερσίνα, την Αττάλεια, τη Μανίσα και το Αϊβαλί θα μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία μέσα σε μόλις 2 ώρες μετά τη συγκομιδή με το νέο κινητό φορτηγό παραγωγής ελαιολάδου της εταιρείας.

Το έργο έχει επίσης ένα διεθνή σκοπό: Να συγκεντρώσει γενετικό υλικό από ντόπιες ποικιλίες ελιάς από τις προαναφερόμενες περιοχές της Τουρκίας και να τις προωθήσει διεθνώς.

Η Nar Gourmet έχει ηγετική θέση στην αγορά φυσικών προϊόντων, ιδίως σε μαρμελάδες και το ελαιόλαδο και τα εμπορικά της σήματα διανέμονται σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Τουρκία, καθώς επίσης εξάγονται σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Γερμανία.

Ο Samir Bayraktar, διευθύνων σύμβουλος της Nar Gourmet δήλωσε σχετικά: «Ο σκοπός του να καταστεί η κινητή μονάδα επεξεργασίας ελιάς είναι να μεταφέρει τη γεύση από τα χωράφια στο τραπέζι των καταναλωτών χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα. Με το έργο αυτό, υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο θα μπορούσε να παραχθεί σε χώρους με λίγες ελιές, όπου δεν είναι οικονομικά εφικτή η κατασκευή ελαιοτριβείων».

«Το κινητό φορτηγό παραγωγής θα υποστηρίξει τους μικρούς ελαιοκαλλιεργητές να φτάσουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο Bayraktar.

Το νέο φορτηγό κόστισε 320.000 τουρκικές λίρες (113.733 ευρώ) και θα ταξιδέψει 4.100 χιλιόμετρα.

(Πηγή: Olive Oil Times)

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: