ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Παντρεύτηκε 130 φορές,πήρε 85 διαζύγια και έκανε 300 παιδιά,απλά μια ήρεμη ζωή!

Στα 94 του ο Κενυάτης Ακούκου πέθανε αφήνοντας πίσω μια οικογένεια – στρατό

Στην Κένυα ο Ακούκου είναι μύθος. Έφυγε στις 3 Οκτωβρίου , πλήρης ημερών...συζύγων και παιδιών σε μια χώρα που ο μέσος όρος ζωής δεν ξεπερνά τα 54 χρόνια.
Ο Ακούκου, ήταν ο “πάτερ-φαμίλιας” της Κένυας. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά στο χωριό του στην περιοχή Ντίουα, 370 χλμ. δυτικά του Ναϊρόμπι, κοντά στη λίμνη Βικτόρια. Πολύ γρήγορα, η ...όρεξή του για το γυναικείο φύλο τον οδήγησε να βρει δεύτερη σύζυγο, μετά τρίτη, μέχρι το 1997, που παντρεύτηκε για τελευταία φορά μία 18χρονη. Στη διάρκεια όλων αυτών των γάμων πήρε 85 διαζύγια!
Στην Κένυα, χώρα ως επί το πλείστον χριστιανική, η πολυγαμία δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα, ωστόσο αντιμετωπίζεται με ανοχή στο πλαίσιο των φυλών και των εθιμικών νόμων.
Όσο μεγάλωνε η οικογένειά του, ο σχεδόν αγράμματος Ακούκου, αποδείχτηκε επιχειρηματίας εκτός συναγωνισμού! Ίδρυσε τη δική του μεταφορική εταιρεία με μικρά λεωφορεία. Στη συνέχεια αγόρασε γη και κοπάδια τα οποία εμπορευόταν. Σιγά σιγά, άπλωσε τα δίχτυα του σ' όλη την περιοχή και δημιούργησε μια αυτοκρατορία για τα τοπικά δεδομένα.
Φρόντισε μάλιστα να επωφεληθεί από τις προίκες των γάμων της κάθε κόρης του. Έχτισε μια εκκλησία και δύο σχολεία για τα παιδιά του, παρακολουθώντας στενά την εκπαίδευσή τους.
Το απίστευτο είναι ότι θυμόταν το όνομα και των 300 παιδιών του και μπορούσε να πει στον οποιονδήποτε ποια ήταν η μητέρα τους.
Μέχρι το τέλος της ζωής του, ο Ακούκου υπήρξε ευγενής άνθρωπος, ενώ τις συμβουλές του ζητούσαν όλοι, ακόμα κι οι πολιτικοί της χώρας, αφού δεν παρέβλεπαν τη βαρύτητα της τεράστιας οικογένειάς του. "Με φωνάζουν 'Κίνδυνο", επειδή προκαλώ φόβο στους ανθρώπους. Καμία γυναίκα δεν μπορεί να μου αντισταθεί. Ήμουν ανέκαθεν όμορφο αγόρι, ήξερα πώς να ντύνομαι και πώς να μιλάω στις γυναίκες. Έχω μαγνήτη!", είπε κάποτε.

Χαρά στο κουράγιο του!!!!


Να είστε όλες και όλοι καλά,

εντός και εκτός Ελλάδας.

6 σχόλια:

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Χαρας το κουραγιο του......

VAD είπε...

Και ήταν και χριστιανός,ε;:))
Καλά,εκει δεν καταλαβαινουν τιποτα,σ'όλη την Αφρική,όποιου θρησκευματος κι αν ειναι, "ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε(αν εχουμε βεβαιως:)),κι ό,τι....(λογοκρισία:)))

Καλή εβδομάδα,φίλε Ανεστη...

alex925gr είπε...

ανεστη 94 χρονων ο ΑΚΟΥΚΟΥ ,αλλα τον εκανε ..κουκου...

Anestis Ketsetzidis είπε...

Ρίκη
δέκα Ακούκου αν είχαμε,θα είχε λυθει το δημογραφικό μας πρόβλημα.
Καλό βράδυ στο Ηράκλειο.

Anestis Ketsetzidis είπε...

VaD/Βασίλη
δηληδή όπου νάναι,όπως νάναι,όποια και νάναι?
Τι λογοκρισία,όπου έβρισκε έβαζε τα σποράκια του ο μπαγάσας.
Καλό βράδυ στην Κατερίνη.

Anestis Ketsetzidis είπε...

alex925gr
ναι και παραέκανε κούκου.
Μάλλον έτρωγε βασιλικό πολτό.
Καλό σου βράδυ.