ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ξέχασαν κυβέρνηση και βουλευτές το Ιστίμπεη


Απαράδεκτο. Η επίσημη πολιτεία ξέχασε τους ηρωικούς νεκρούς του Ιστίμπεη και των υπολοίπων τεσσάρων οχυρών του Μπέλες, που στις 6 Απριλίου 1941 αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές, όπως στα υπόλοιπα οχυρά της Γραμμής Μεταξά, έως το Νυμφαίο της Κομοτηνής. Στη σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (10/4) στο οχυρό Ιστίμπεη, δεν παραβρέθηκε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όπως και κανένας από τους επτά Σερραίους βουλευτές, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα απ΄ όσους έδωσαν το παρών, για να τιμήσουν τους νεκρούς των πέντε οχυρών του Μπέλες (Ποποτλίβιτσα, Ιστιμπέη, Κέλκαγιά, Αρπαλούκι, Παληουριώνες).
Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, που βρέθηκε στο Ρούπελ, εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ενώ τον δήμαρχο Σιντικής Απόστολο Καρύδα, η αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Πετριτσίου Στέλλα Δήμου.
Την ευθύνη της άριστης τελετής είχε το 569 ΤΠ, ενώ δυσμενώς σχολιάστηκε και το γεγονός πως μέρος της συλλογής του μουσείου του οχυρού μεταφέρθηκε στο Ρούπελ, με κατοίκους του Νέου Πετριτσίου, να ζητούν να επιστρέψουν τα κειμήλια και πάλι στο φυσικό τους χώρο.

www.infoserres.gr

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

1 σχόλιο:

kon13 είπε...

''Την ευθύνη της άριστης τελετής είχε το 569 ΤΠ''...θα ήθελα να επισημάνω ότι το 569ΤΠ είχε όντως την ευθύνη αλλά την προετοιμασία και την περαίωση της τελετής έφεραν εις πέρας το 567ΤΠ και οι στρατιώτες του φυλακίου!όσον αφορά τους κυρίους που απουσίαζαν,θα είχαν παραστεί αλλα δεν υπήρχαν κάμερες και κανάλια δυστυχώς...