ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Τα αφεντικά προσλαμβάνουν γυναίκες με μεγάλα στήθη


Σαράντα χιλιάδες ευρώ αποζημίωση κέρδισε 41χρονη πωλήτρια που έσυρε στα δικαστήρια προισταμένους και συναδέλφους της που την αποκαλούσαν χοντρή και κλίκαραν ''ροζ'' ιστοσελίδες στο γραφείο.

''Οι άντρες αποφασίζουν ποιές γυναίκες θα πάρουν στη δουλειά με βάση το νούμερο του σουτιέν τους'' είναι η ατάκα που επαναλαμβάνει η Angelina Ashby.




Η ίδια υποστήριξε στο δικαστήριο πως αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εταιρεία που δούλευε γιατί δεν άντεχε άλλο τα σχόλια, τα γελάκια και τα υπονοούμενα για το πάχος της από τους άντρες εργαζόμενους που δεν έκαναν τίποτε άλλο στη δουλειά παρά να σερφάρουν σε τσοντοσελίδες.

Η δικαστική απόφαση και την δικαίωσε ηθικά, αφού τιμώρησε την εταιρεία για την εργασιακή ηθική που επικρατεί, και την έκανε πλουσιότερη αφού κέρδισε αποζημίωση ύψους περίπου 40.000 ευρώ.

Η Angelina Ashby, παρά το ότι πήρε σύντομα προαγωγή στην εταιρεία που δούλευε, δεν άντεχε το κλίμα που επικρατούσε και άρχισε να παίρνει αντικαταθλιπτικά χάπια μετά τη βροχή σεξιστικών και υποτιμητικών σχολίων.

Το ποτήρι ξεχείλισε και κατέφυγε στη δικαιοσύνη, όταν βρήκε στα σκουπίδια ένα εκτυπωμένο email που την αφορούσε, με το χαρακτηρισμό ''Η Χοντρόφατσα''.

newsit.gr
Καλή εβδομάδα σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: