ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η Τουρκία παρεμβαίνει στις ελληνικές εκλογές

«Τούρκος ψηφίζει Τούρκο» το μήνυμα του καθοδηγητικού οργάνου των μουσουλμάνων στη Θράκη


Η διαβόητη "Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης", καθοδηγητικό όργανο για πολλούς μουσουλμάνους, εξέδωσε ανακοίνωση για τις εκλογές, με κεντρικό νόημα το ίδιο για όλες τις προηγούμενες εκλογές: «Τούρκος ψηφίζει Τούρκο». Επιδίωξή τους η εκλογή τεσσάρων βουλευτών σε Ξάνθη και Ροδόπη.
Εξηγούν ότι με το πλαφόν 3% δεν μπορούν να βγάλουν ανεξάρτητο βουλευτή, γι’ αυτό υποχρεώνονται να εντάξουν τουρκόφρονες υποψηφίους σε κόμματα των «γκιαούρηδων», όπως συχνά αποκαλούν τους χριστιανούς ιμάμηδες και δημοσιογράφοι του του τουρκόγλωσσου θρακιώτικου τύπου.
Η εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής σημειώνει ότι η τουρκόγλωσση εφημερίδα "Μιλλέτ" δίνει γραμμή για τον κ. Χατζηοσμάν, κόντρα στον κ. Πεταλωτή, ενώ έγκυρες πηγές ανέφεραν ότι το Προξενείο δίνει γραμμή για τους μειονοτικούς του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη, ενώ αφήνει κι ένα ποσοστό για τον πρώην βουλευτή κ. Ιλχάν Αχμέτ που κατεβαίνει με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάνη, αλλά φοβούμενο τα γκάλοπ και το ενδεχόμενο να μην μπει στην Βουλή δεν συσπειρώνει τον κόσμο γύρω από το πρόσωπό του.
«Εάν δεν θέλουμε να μείνουμε χωρίς εκπρόσωπο, τότε ψηφίζουμε Αχμέτ  Χατζηοσμάν στη Ροδόπη και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη», γράφουν οι τουρκόφωνες εφημερίδες σε ένα δικό τους παιγνίδι κινδυνολογίας, ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν στείλει ανταποκριτές και καλύπτουν τις εκλογές στην ελληνική Θράκη με ζωντανές συνδέσεις και αναμεταδόσεις.
Διαβλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ενδεχόμενο να εκλέξει έναν μόνο βουλευτή στην Κομοτηνή, επιτίθενται στον κ. Γ. Πεταλωτή με ανοίκειους χαρακτηρισμούς ("tourkikanea"). Ο ραδιοφωνικός σταθμός "CinarFM" μετέδωσε: «Εάν είναι δυνατόν ο Αχμέτ Χατζηοσμάν πρέπει να στηριχθεί με 20 χιλιάδες ψήφους. Διότι στη Ροδόπη το παρακράτος (!) θα στηρίξει τον Πεταλωτή.
» Εάν προσεχθεί, πέραν του Πεταλωτή δεν υπάρχουν ισχυροί Έλληνες υποψήφιοι που θα μπορέσουν να πάρουν ψήφους. Διότι εκείνοι αποκλείστηκαν εσκεμμένα από το σύστημα. Υπάρχουν μόνο για να συμπληρώνουν την λίστα και για νεροκουβαλητές. Το σύνθημα σε αυτές τις εκλογές είναι σαφές: Δεν ψηφίζουμε κόμματα αλλά υποψηφίους, στη Ροδόπη τον Χατζηοσμάν και στην Ξάνθη τον Ζεϊμπέκ».
Επίθεση, γράφει ο "Χρόνος", δέχονται αντιθέτως οι υποψήφιοι μειονοτικοί της Ν.Δ. «Πομάκο» αποκαλούν τον γιατρό Μεχμέτ Εμίνογλου και τον πολεμούν, ενώ  προσπάθεια αποκλεισμού γίνεται και στον έτερο μουσουλμάνο Ερχάν Ιμάμογλου της Ν.Δ.
Αυτά όλα στην Ελλάδα, που «διατηρεί ακέραια την εθνική κυριαρχία της».

Ο Μακεδών

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: