ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η συγκλονιστική ιστορία καρκινοπαθή που κέρδισε μαραθώνιο σπρώχνοντας την κόρη του με καροτσάκι




Η ζωή έπαιξε σκληρό παιχνίδι στον 32χρονο Ιράμ Λεόν ο οποίος διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο πριν από τρία χρόνια. Από τότε πήρε μια σημαντική απόφαση, να περνάει όσο περισσότερο από το χρόνο που του απομένει με την κόρη του.

Το μέγιστο προσδόκιμο ζωής για τέτοιου είδους παθήσεις είναι μέχρι τα σαράντα έτη και ο Λεόν αναφέρει ότι «όταν έρθει η ώρα να αποχαιρετίσω αυτή τη ζωή, το μοναδικό πράγμα που δεν θα χρειαστεί να πω είναι: "μακάρι να είχα περάσει περισσότερο χρόνο με το παιδί μου"».

Οπως αναφέρει η Athens Voice, ο Ιράμ Λεόν εμπνεύστηκε και ξεκίνησε μια προσπάθεια που προξενεί έντονο ενδιαφέρον, καθώς άρχισε να τρέχει σε διάφορους μαραθωνίους έχοντας πάντα για συντροφιά την εξάχρονη κόρη του, σέρνοντάς την με καροτσάκι.

Εχει ήδη κερδίσει μέχρι στιγμής δώδεκα αγώνες, ωστόσο, το Σάββατο τερμάτισε πρώτος στο μαραθώνιο Γκάσερ του Τέξας ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων.
Μάλιστα, αρχικά η επιτροπή του αγώνα είχε αρνηθεί τη συμμετοχή της «μασκότ» της, με τον ίδιο να πιέζει έντονα και τελικά να καταφέρνει όχι μόνο να συμμετάσχει, αλλά και να κατακτάει την πρώτη θέση.
Για την ιστορία ο χρόνος που έκανε ήταν 3 ώρες 7 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, επίδοση καθόλου άσχημη αν αναλογισθεί κανείς ότι το παγκόσμιο ρεκόρ είναι στις 2 ώρες, 3 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα.

 «Εχοντας ολοκληρώσει τα μισά της διαδρομής δεν μπορούσα να δω κανέναν μπροστά μου, οπότε ρώτησα έναν ποδηλάτη πόσο πίσω είχα μείνει. Μου απάντησε ότι δεν υπήρχε κανείς άλλος μπροστά, ήμουν πρώτος, πληροφορία που με καθήλωσε. Άραγε υπήρχε περίπτωση να καταφέρω να κερδίσω όχι μόνο μια κατηγορία, όχι απλά ένα ηλικιακό γκρουπ, αλλά έναν ολόκληρο μαραθώνιο με την πηγή έμπνευσής μου, την Κιάνα, ακριβώς μπροστά μου; Ακριβώς εκείνη τη στιγμή, τα μεγάφωνα άρχισαν να παίζουν τον σκοπό "It's the time of your life so live it well", από την ταινία κινουμένων σχεδίων "A Bug's Life", και τότε η Κιάνα, που κοιμόταν του καλού καιρού στη διαδρομή, ξύπνησε και βάλθηκε να τραγουδάει με την ψυχή της» έγραψε ο ίδιος στο ημερολόγιό του για τη σπουδαία του νίκη.



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: