ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ρεβυθάδα στον σκούνταυλο



Ο Σκούνταυλος είναι ένα πήλινο σκεύος που ότι
ψήνεις μέσα του αυτομάτως  το μετατρέπει 
στο πιο νόστιμο πιάτο.
Σήμερα που είναι το ξεκίνημα της 
μεγάλης Σαρακοστής είπαμε να κάνουμε
 τη φημισμένη ρεβυθάδα Πάρου.

Τα ρεβύθια και τα άλλά τα υλικά αφού μπήκανε 
στον σκούνταυλο,σφραγίστηκε με ζυμάρι και έμεινε 
όλη νύχτα  μέσα στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο,
που απο το απόγευμα είχε''κάψει'.'

Το πρωί η ρεβυθάδα ήταν έτοιμη και
πεντανόστιμη.
Άλλο να σας το λέω και άλλο να τη δοκιμάσεις...  

Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.  
 
 

8 σχόλια:

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλή Σαρακοστή.
Θα σε χρέωνα ένα πιατάκι αλλά έχει χάρη που είσαι μακριά.

KANTHAR0S είπε...

Θεοδόση, μόνο ένα πιατάκι; Όλο το σκεύος!

markos aliprantis είπε...

Καλη σαρακοστή.Άλλο η ρεβυθάδα η Παριανή!!!!!! από τον φούρνο του Μάρκου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Η συνταγή που έκανες είναι άλλη,αλλά αφού λες οτι βγήκε νόστημη καλώς.
Ο σκούνταυλος για τον φούρνο, είτε αυτός είναι με ξύλα είτε είναι με ρεύμα,είναι τόόό εργαλείο.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Θεοδόση
έλα εσύ και κάτι θα γίνει.
Καλή Σαρακοστή.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κάνθαρε
εσείς οι Αρειανοί πολύ πεινάτε...
Καλή Σαρακοστή.

μελιΣακης είπε...

Καλή Σαρακοστή,καλή όρεξη!
Αν η συνταγή δεν είναι "πατενταρισμένη" ,τη θέλουμε !

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάρκο
έχω ανέβει επίπεδο.
αν δοκιμάσεις θα ξεχάσεις την...Πάρο.
Αυτή την ώρα έβαλα άλλη μια δόση στο ξυλόφουρνο.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Σάκη
η συνταγή δίνεται μόνο αυτοπροσώπος στο Γόνιμο με δοκιμή.