ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΓΙΝΑΝ... ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ....!!!





Αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός «τα λεφτά στα λεφτά πάνε» φαίνεται τελικά να ισχύει, καθώς σύμφωνα με τον δείκτη Billionaires Index του πρακτορείου Bloomberg, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου το 2012 έγιναν… πλουσιότεροι!

Συγκεκριμένα αύξησαν την περιουσία τους συνολικά κατά 241 δισ. δολάρια, ενώ η περιουσία τους διαμορφώνεται στο 1,9 τρισ. δολάρια κατά το κλείσιμο της αγοράς στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον δείκτη. Από τα 100 ονόματα της λίστας του 2012, μόνο σε 16 τα κεφάλαια υπέστησαν μείωση.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος της χρονιάς που πέρασε ήταν ο Ισπανός Amancio Ortega, που ίδρυσε την εταιρεία λιανικών πωλήσεων Inditex. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 22.2 δισ. δολάρια και διαμορφώθηκε στα 57.5 δισ. δολάρια, ενώ οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν κέρδη της τάξης του 66,7%. Να σημειωθεί πως στον Ortega ανήκουν μαγαζιά όπως zara, bershka, stradivarius και pull bear.
Ο μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Carlos Slim διατήρησε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο και το 2012, ενώ η περιουσία του αυξήθηκε κατά 13,4 δισ. δολάρια.

Δεύτερος στην λίστα είναι ο Bill Gates με 12,5 δισ. λιγότερα από τον Slim, ενώ ο Warren Buffet έχασε την τρίτη θέση στον κατάλογο, την οποία πλέον καταλαμβάνει ο Ortega. Στην 5η θέση ακολουθεί ο ιδρυτής του ΙΚΕΑ με περιουσία 42,9 δισ. δολάρια.

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του 2012

Για 25η χρονιά το περιοδικό Forbes ανακοίνωσε τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για το 2012, οι οποίοι φέτος φτάνουν τους 1.226

Η πρώτη δεκάδα είναι η εξής:

1. Κάρλος Σλιμ Χελού, 69 δισ. (τηλεπικοινωνίες-Μεξικό)(φωτογραφία πάνω αριστερά)
2. Μπιλ Γκέιτζ, 61 δισ. (Ιδρυτής της Microsoft - Αμερική)
3. Γουόρεν Μπάφετ, 44 δις (Berkshire Hathaway - Αμερική)
4. Μπέρναρντ Αρνόλτ, 41 δισ. (Λουί Βιτόν - Γαλλία)
5. Αμάντσιο Ορτέγα, 37,5 δισ. ( Ιδιοκτήτης του Zara - Ισπανία)
6. Λάρρυ Έλισον, 36 δισ. (Ιδιοκτήτης της Oracle - Αμερική)
7. Έικ Μπατίστα, 30 δισ. (πετρέλαιο - Βραζιλία)
8. Στεφαν Πέρσον, 26 δισ. (Ιδιοκτήτης της Hamp;M - Σουηδία)
9. Λι Κα Σινγκ, 25,5 δισ. (Χονγκ Κονγκ)
10. Καρλ Αλμπρεχτ, 25,4 δισ. (Ιδιοκτήτης της Aldi - Γερμανία)

Την Ελλάδα «εκπροσωπούν» τρεις επιχειρηματίες. Πρώτο στη λίστα στη θέση 418 και με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια συναντούμε τον Αριστοτέλη Μυστακίδη, το κορυφαίο στέλεχος της πολυεθνικής Glencore, της μεγαλύτερης εταιρείας του κόσμου στο εμπόριο πρώτων υλών. Ο σχετικά άγνωστος Έλληνας κροίσος εμφανίζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη λίστα και αφήνει αρκετά πίσω τους «συνήθεις υπόπτους» Σπύρο Λάτση που βρίσκεται στην θέση 464 με 2,6 δισ. δολάρια και τον Φίλιππο Νιάρχο που βρίσκεται πιο κάτω στην θέση 491 με 2,5 δισ. δολάρια.



Καλό σαββατοκύριακο σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: