ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Μελίσσια στη στέγη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης



Η στέγη της Εθνοσυνέλευσης της Γαλλίας ετοιμάζεται να «φιλοξενήσει» αυτή την εβδομάδα τρεις μεγάλες κυψέλες στο πλαίσιο σχεδίου για την προώθηση της παραγωγής μελιού χωρίς
μικροβιοκτόνα.

Τα μελίσσια πρόκειται να μεταφερθούν εκεί όταν ανέβει η θερμοκρασία και από τις τρεις κυψέλες θα παράγονται ως και 150 κιλά μέλι τον χρόνο.

Η τοποθέτηση αποικιών μελισσών στις στέγες κτιρίων είναι μία νέα τάση στην Ευρώπη, η οποία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι οι μέλισσες προσαρμόζονται εύκολα στο αστικό περιβάλλον.

«Αυτός είναι ένας σπουδαίος συμβολισμός για εμάς. Θεωρούμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να ενημερωθούν οι άνθρωποι —το κοινό και οι πολιτικοί— για τον ρόλο των μελισσών» δήλωσε ο Τιερί Ντιροσέλ, επικεφαλής της Ένωσης Γάλλων Μελισσοκόμων, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters για τις νέες κυψέλες που θα τοποθετηθούν στη στέγη του επιβλητικού κτιρίου του 18ου αιώνα στις όχθες του Σηκουάνα, όπου στεγάζεται η Κάτω Βουλή.

Παρά το ιδιαίτερα επώδυνο τσίμπημά τους, οι μέλισσες είναι απαραίτητες για την ανθρώπινη ύπαρξη. Η παγκόσμια μείωση του πληθυσμού τους προκαλεί ανησυχία όχι μόνο στους επιστήμονες, αλλά και στους αγρότες και στους πολιτικούς στην ΕΕ.

Η κάθε κυψέλη που θα τοποθετηθεί στη στέγη της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης θα φιλοξενεί 50.000 μέλισσες τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ο πληθυσμός τους θα μειώνεται σε 15.000 τον χειμώνα.

Ο βουλευτής της Αριστεράς Λοράνς Ντιμόν δήλωσε ότι εκτιμάται πως η ετήσια παραγωγή μελιού θα γεμίζει 800 βάζα τον χρόνο τα οποία θα προσφέρονται σε μικρούς μαθητές σε εκπαιδευτική επίσκεψη ή σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.


Πηγή: ΑΠΕ/Reuters, In.gr

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: