ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

Χρόνια πολλά ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ

Με αφορμή τα σημερινά (13/4) 89α γενέθλια της ΑΕΚ, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζει ότι δεν γίνεται να υποβιβαστεί ο σύλλογος που έχει περάσει τόσα στο παρελθόν και τονίζει ότι τα 90α γενέθλια της η Ενωσή θα τα γιορτάσει στην φυσική της θέση.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:
"Την Κυριακή η ΑΕΚ δίνει έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες της τεράστιας Ιστορίας της, η οποία ξεκίνησε σαν σήμερα, την 13η Απριλίου του 1924, με τη συνάντηση μιας παρέας επιφανών προσφύγων στο πατάρι του καταστήματος αθλητικών ειδών του Αιμίλιου Ιωνά και την απόφασή δημιουργίας της.
20 μήνες πριν ο πανάρχαιος Ελληνισμός της Μικράς Ασίας είχε ξεριζωθεί βίαια και δια παντός, οδηγώντας 1.500.000 Ίωνες στην προσφυγία αλλά χαρίζοντας στον ελληνικό αθλητισμό έναν τεράστιο σύλλογο και φορέα πολιτισμού. Προτού καλά καλά ξαναστήσουν τις ζωές τους, οι πρωτοπόροι αυτοί ασχολήθηκαν με τη δημιουργία μιας ομάδας με έμβλημα τον Δικέφαλο Αετό του Βυζαντίου και χρώματα το μαύρο της καταστροφής, το κίτρινο της ελπίδας.
Το καταστατικό της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως συντάχθηκε στις 30 Μαΐου του 1924 και η αναγνώρισή της ως σωματείο έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες Ελλαδίτες, εμπνεόμενοι από τους ευγενικούς σκοπούς και το έντιμο ποδόσφαιρό του. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, πριν ακόμη και από τον πρώτο τίτλο τον Νοέμβριο του 1931, η ΑΕΚ είχε καθιερωθεί στη συνείδηση των πάντων ως μεγάλη ομάδα.

Τα τελευταία χρόνια η Ένωση δεν θυμίζει σε πολλά αυτό που κάποτε ήταν (στα τρία δημοφιλέστερα αθλήματα) και έχει πικράνει τους ακαταπόνητους, συγκλονιστικούς φιλάθλους της. Δεν σταματάει όμως να είναι η ΑΕΚ που μάγεψε Ελλάδα και Ευρώπη με το ποδόσφαιρό της, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA και κατακτούσε συνεχόμενα πρωταθλήματα και Κύπελλα. Η ΑΕΚ που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στο Μπάσκετ, που έπαιξε στο final four του Κυπελλούχων Bόλεϊ το 2000. O σύλλογος που γεννήθηκε σαν σήμερα μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής και γιγαντώθηκε παρά τους πολέμους, τις δικτατορίες και τις ατυχίες που τον χτύπησαν δεν γίνεται να υποβιβαστεί, δεν γίνεται να μη γιορτάσει τα 90 του χρόνια στη φυσική του θέση".

Η ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: