Και μόνο λέξη σπιτικά προιόντα,μας ξεσηκώνει και φέρνει στο νού μας μυρωδιές αρώματα και γεύσεις απο άλλες εποχές,όχι και τόσο μακρινές.
Λέγοντα σπιτικό συνήθως ξεκινάμε απο τα τρόφιμα
που μπορούμε να πάρουμε απο την αυλή μας και να συντηρήσουμε
με διάφορους τρόπους.
Η ντομάτα είναι αυτή που έχει κυρίαρχη θέση στην
κουζίνα μιας και μπορούμε να την αποθηκεύσουμε
σε σάλτσα,
σε τουρσί σε λιαστή αλλά και
σε εξαιρετικό γλυκό ντοματάκι.
σε εξαιρετικό γλυκό ντοματάκι.
Όπως γίνεται εδώ και χρόνια έτσι και φέτος
γεμίσαμε αρκετά βάζα σπιτικής ποιοτικής σάλτσας.
Η τεχνολογία μειώνει το χρόνο της παρασκευής σάλτσας
και το κυριότερο μειώνει την κούραση.
Το ηλεκτρικό μοτέρ αποφλοιώνει τις ντομάτες και διαχωρίζει
σε δοχεία τον χυμό και τις φλούδες.
Καθαρός χυμός ντομάτας.
Οι φλούδες ξεχωρίζουν και
μπαίνουν σε άλλο δοχείο.
Έτσι θα φύγουν απο τον πολτό τα περιττά ζουμιά.
Η σάλτσα βράζει χωρίς να κοχλάζει.
Σε αρκετά βάζα σάλτσας προσθέτουμε κρεμμύδι,σκόρδο,θυμάρι,ρίγανι,βασιλικό,μαιντανό,ελαιόλαδο
και μερικά άλλα μυρωδικά,ανάλογα με τα γούστο του καθενός.
Έτοιμη η σάλτσα μέσα σε πεντακάθαρα γυάλινα βάζα
και για ασφάλεια,πάντα ανάποδα να πατά με το καπάκι.
Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.
5 σχόλια:
Καλά,τι Πόντιος εισαι,τσατσιμπέλ' κι εποίκες;:)
Με το καλό να την απολαύσετε!!!
VAD
αυτό το περιμένω απο τα χέρια σου.
Evie
σε ευχαριστώ πολύ,χαιρετισμούς στο Τορόντο.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕΣ;
Δημοσίευση σχολίου