ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Κουνέλια μέρος 1

Πόσοι και πόσοι απ'μας δεν παίξαμε παιδιά με κουνέλια?
Κάποτε όλα τα σπίτια στα χωριά,είχαν μερικά
κουνέλια για κρέας και ίσως για παιχνίδι των παιδιών.
Θυμάστε τι θόρυβο έκαναν τα κουνέλια όταν
μασουλούσανε τα φύλλα απο λάχανα?




Με χαρά σας παρουσιάζω σήμερα κουνέλια.Μιά σύνχρονη μονάδα
που είναι το καμάρι του χωριού και όλου του Νομού Σερρών,
μιας και έιναι η πρώτη σε όλο το νομό,και τρίτη σε όλη
την Ελλάδα.
Η μονάδα διαθέτει περισσότερες απο 1300 κουνελομητέρες
και 22000 χιλ. περίπου παχυνόμενα.
Στόχος της μονάδας είναι να φτάσει τις 25οο κουνελομητέρες
και να επεκταθεί στην τυποποίηση .




Η σχέση του ανθρώπου με το κουνέλι καραγράφηκε για
πρώτη φορα απο τους Φοίνικες πάνω απο 1000 έτη Π.Χ.
όταν ονόμασαν την Ιβηρική Χερσόνησο
η γη του κουνελιού.




H αναπαραγωγή γίνεται με τεχνητή σπερματέγχυση
στις κουνέλες με νωπό και συντηρημένο
υπό ψύξη σπέρμα.
Και φυσικά γίνεται και με τον παραδοσιακό
τρόπο,όπως βλεπουμε και στη φωτογρφία.




Οι κουνέλες γεννούν πάνω απο δέκα μικρά,και είναι
πολύ στοργικές και αφοσιωμένες στα μικρά τους.
Πέντε μέρες μετά τη γέννα είναι έτοιμες και πάλι
για ζευγάρωμα.
(Το γεννάει σαν κουνέλα,εδώ έχει τη βάση του)




Κουνέλια για πάχυνση σε σωστό περιβάλλον.
Το κουνέλι έχει λευκό κρέας με ελάχιστα λιπαρά
και χοληστερίνη και συγκαταλέγεται στη λίστα
των πιο υγιεινών και θρεπτικών τροφών.




Εσωτερικό της μονάδας.
Ειδική θερμοκρασία και υγρασία
είναι απαραίτητα για την σωστή διαβίωση του κουνελιού.




Τροφη αυστηρά ελεγμένη και επιλεγμένη με όλες
τις πρώτες 'υλες να καλύπτουν σωστά όλες τις
διατροφικές ανάγκες του κουνελιού.




Εξωτερική άποψη των εγκαταστάσεων μιας μονάδας.

Τη σύνχρονη αυτή μονάδα την ξεκίνησε
ο Σωτήρης Γιανναρέλης το 1980 και σήμερα έχει
ηγετική θέση στην αγορά του κουνελίσιου κρέατος,
με την ονομασία 'Κουνέλι Σερρών'και υπάρχει σε
πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα και ειδικά στην Αθήνα.


Σε άλλη ανάρτηση θα αναφερθώ στο μοναδικό σφαγείο κουνελιών
σε όλη την Ελλάδα,και πολλές πεντανόστιμες συνταγές για
το μαγείρεμα του κουνελιού.,και άλλα πολλά.

(Κάντε κλίκ στις φώτο.)

9 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Μπράβο Ανέστη για την ανάρτηση.

Corfu bee είπε...

ΑΝΕΣΤΗ ασχολείσαι με κουνέλια ?? Έχεις γνώσεις πάνω σε αυτά ??

Ανώνυμος είπε...

πολύ όμορφα ζωάκια. το παρατσούκλι μου ήταν "κούνελος", γιατί πάντα κατάφερνα να πιάνω πρώτος τα κουνέλια που κινηγούσαμε

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάρκο σ'ευχαριστώ.
Νάσαι καλά.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Κώστα δυστυχώς τώρα δεν έχουμε κουνέλια στο σπίτι.
Απο πληροφορίες ότι θέλεις μπορούμε να το μάθουμε απο τους συνχωριανους μου.Εχουν ανοιχτή γραμμή με Πανεπιστήμια και κτηνιάτρους,εντός και εκτός Ελλάδας.
Μήν διστάζεις να ρωτήσεις,όποιος ρωτάει,αυτός μαθαίνει.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Γειά σου Βαγγέλη 'Κούνελε'.
Ε' τα άτιμα τι σάλτα και τι στροφές έπαιρναν όταν τα κυνηγούσαμε μέσα στην αυλή!Μπράβο σου καλά τα κατάφερνες.
Νάσαι καλά πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

mporw na diastabrosw algo m kouneli mhpws kserei kaneis...

Ανώνυμος είπε...

solrry lago eithela na pw..