ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ''ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ''

Αυτή η αφίσα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού (Γ΄,Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄) και στους εκπαιδευτικούς τους. Θα τοιχοκολληθεί στα 78 Δημοτικά Σχολεία του Νομού Σερρών. Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή μαθητών. Το κέρδος αναμένεται να είναι τεράστιο......καθώς πολλοί μαθητές του Νομού Σερρών θα "ζήσουν¨την Ιστορία της Μάχης των Οχυρών μέσω του διαγωνισμού!

Ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Σερρών πραγματοποιεί (για δεύτερη χρονιά) μαθητικό διαγωνισμό με θέμα Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ. Στόχος αυτής της δράσης είναι η επαφή των μαθητών με την ιστορία της Μάχης των Οχυρών, ένα γεγονός τόσο σημαντικό που δεν έτυχε της αρμόζουσας προσοχής εως τώρα.
 Οι διακριθέντες μαθητές θα βραβευθούν σε ειδική τελετή τον Απρίλιο σε αμφιθέατρο των Σερρών. Από τους διακριθέντες του διαγωνισμού ένας μαθητής (συνοδευόμενος από γονέα) και ένας εκπαιδευτικός θα μεταβούν στη Νορμανδία (Γαλλία) για να παρακολουθήσουν την πασίγνωστη αναπαράσταση της ιστορικής απόβασης των συμμάχων (που έγινε την 6η Ιουνίου 1944), που συνετέλεσε στην έκβαση του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. 
Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα αναλάβει ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη φροντίζοντας να βρεθούν ΧΟΡΗΓΟΙ που θα στηρίξουν αυτήν την ενέργεια! 
Η επιλογή της Νορμανδίας ως κίνητρο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι συμβολική, καθώς οι Γάλλοι διαθέτουν τεχνογνωσία στο αντικείμενο του ιστορικού τουρισμού την οποία καλό θα είναι να υιοθετήσουμε.
 Στόχος του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη είναι να αποτελέσει η Μάχη των Οχυρών πόλο έλξης του παγκόσμιου ιστορικού τουρισμού, όπως συμβαίνει στη Νορμανδία!

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: