Το Γόνιμο Σερρών Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της επαρχίας Σιντικής, σε υψόμετρο 35 μέτρων, στην αρχή του εύφορου σερραϊκού κάμπου.Βόρεια του χωριού ρέει ο ποταμός Στρυμόνας και στα βορειοδυτικά εκτείνεται η οροσειρά Κερκίνη ή Μπέλες.
Στην Αμοργό βρίσκεται το γνωστό μοναστήρι Της Παναγιας Χοζοβιώτισσας.
300 σκαλιά χωρίζουν το σημερινό επισκέπτη από την είσοδο του Μοναστηριού. Άλλα 900 χρόνια τον χωρίζουν από την ίδρυση του. Αυτό που ενώνει όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες είναι το δέος και ο θαυμασμός μπροστά σ' αυτό το σημαντικό έργο, ένα μνημείο ύμνος στην ανθρώπινη πίστη και θέληση.
Σ' ένα κακοτράχαλο τοπίο απίστευτης ομορφιάς και αγριάδας, άνθρωποι πιστοί νίκησαν τις αδυναμίες τους και κατάφεραν αυτό που σήμερα φαντάζει σαν ένα μικρό θαύμα. Χτισμένο πάνω σε απότομους βράχους κρέμεται στο κενό πιασμένο λες από το αόρατο χέρι του θεού.
Για τον τρόπο άφιξης της εικόνας στην Αμοργό υπάρχουν δύο παραδόσεις: Η πρώτη λεει ότι η εικόνα βρέθηκε μέσα σε μια βάρκα εκεί ακριβώς που είναι κτισμένο το σημερινό μοναστήρι. Λέγεται ότι την εικόνα τοποθέτησε μια ευσεβής κυρία μέσα σε βάρκα από την πόλη Χόζοβα της Παλαιστίνης και την άφησε να ταξιδέψει μόνη της στην θάλασσα, για να γλιτώσει από τα χέρια των εικονομάχων.
Η δεύτερη εκδοχή λέει ότι τη θαυματουργική εικόνα έφεραν στην Αμοργό μοναχοί από το μοναστήρι του Χοτζεβά της Παλαιστίνης, που βρίσκεται κοντά στην Ιεριχώ, οι οποίοι έφυγαν λόγω των διωγμών από τους εικονομάχους. Περνώντας από την Κύπρο οι μοναχοί έπεσαν πάνω σε ληστές που βεβήλωσαν, έσχισαν στα δύο και έριξαν στη θάλασσα την εικόνα. Τα δύο τεμάχια ήρθαν με θαυματουργικό τρόπο κάτω από το βράχο της Αμοργού κι ενώθηκαν μόνα τους χωρίς να διακρίνεται τίποτε. ’λλοι λένε ότι συγκολλήθηκαν από τους μοναχούς που συνέχισαν το ταξίδι τους, έφτασαν στην Αμοργό και έκτισαν το μοναστήρι στον τόπο που τους υπέδειξε η Παναγία. Μάρτυρας για τον τόπο αυτό ήταν η σμίλη, που για αιώνες βρισκόταν σφηνωμένη στο βράχο και έπεσε το 1952. Ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων.
Κτίστηκε το 1088 μ.Χ. από το βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α΄ Κομνηνό σύμφωνα με επιγραφή της Ι. Μονής και με τα πατριαρχικά σιγίλια Ιερεμίου Β΄ (1583) και Τιμοθέου Β΄ (1613).
Για τους λάτρεις της πεζοπορίας υπάρχουν και τα μονοπάτια σε όλο το νησί της Αμοργού.
Αυτή είναι η είσοδος του μοναστηριού.
Εκπληκτική η θέα απο το μοναστήρι.
Ο πάτερ Σπυρίδων μας καλοσωρίζει με χαμόγελο
και κάνει την παραμονή μας ακόμη πιο ευχάριστη.
Και στο αρχονταρίκι τα κεράσματα μας,ρακόμελο
και κρύο νερό ήταν ότι ακριβώς χρειαζόμασταν μετά απο τέτοια ανάβαση.
Εικόνα απο το αρχονταρίκι.
Με το που φτάνεις στο μοναστήρι,η πρώτη σκέψη
και τα πρώτα λόγια είναι
''Υπάρχει Θεός''
Το ξεκίνημα της ανάβασης φαντάζει δύσκολο,
αλλά...
μετά την άφιξη στο μοναστήρι,η ανάβαση και η κατάβαση φαντάζουν αστείες διαδρομές.
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΩ ΔΕΙΞΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;
Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΙΤΕ,ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ Η' ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ;
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.
ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΙΛΑΝΕ,ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΑ;
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΨΗΤΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΕΕΙ Η ΕΤΙΚΕΤΑ.
ΠΡΟΙΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΚΑΘΕ ΠΡΟΙΟΝ ΓΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΥΡΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ.
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ.
ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ/ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΩΧΥΡΩΣΕΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ.
ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τα χορευτικά Zουρ-Φιξ στον «Tσέλιο» & «Aθόρυβος περιποίησις, μεζέδες φθαστοι» στο «Ντελίς»
Aπό τις 3 Iουνίου 1945 το εξοχικό κέντρο « Ο Tσέλιος» αρχίζει να καθιερώνει «τα χορευτικά Zουρ-Φιξ κάθε Tετάρτη και Παρασκευή» και ύστερα από λίγο ανοίγει η οικογενειακή ταβέρνα «Ωμέγα» του Δημητριάδη στην οποία προσφέρονταν «μεζέδες εκλεκτοί” και “άκρα περιποίησις» (εφημ. Nίκη 16.6.1945).
Στην ίδια εφημερίδα, στις 12 Aυγούστου 1945, διαβάζουμε:
«Oικογενειακή ταβέρνα “O Λεωνίδας” [κάτωθεν ξενοδοχείου “Kων/πολις”] -Ήρχισεν η λειτουργία της οικογενειακής ταβέρνας του γνωστού εν τη πόλει μας Λεωνίδα Mιχαηλίδη, με εξαιρετικά κρασιά, ούζα και εκλεκτούς μεζέδες της ώρας».
Την ίδια χρονιά ανοίγει και το καφενείο «H Kαβάλα» στην οδό Pαιδεστού 3 [σημερινή Γεωργίου Παπανδρέου], δίπλα στο παλιό κτίσμα που στέγαζε το τότε Eργατικό Kέντρο Σερρών και τον στρατιωτικό φούρνο. Iδιοκτήτης του ήταν ο καπνεργάτης Mιχάλης Aδαμίδης, που ήρθε πρόσφυγας από την Kωνσταντινούπολη στα 1922.
Δίπλα από το καφενείο, εκεί που σήμερα βρίσκεται το πάρκο, ήταν προπολεμικά το ξενοδοχείο «Παρθενών», ιδιοκτησία της Mατθίλδης Hλιάδου. Στα 1930 το ξενοδοχείο κάηκε και στη συνέχεια στο χώρο του χτίστηκε ο στρατιωτικός φούρνος που αργότερα μετατράπηκε σε πάρκο.
«Ντελίς»
Το 1948 στην εφημ. Πρωΐα διαφημιζόταν η οικογενειακή ταβέρνα «Aίγλη» του Mουρατίδη, «κάτωθεν εμπορικής λέσχης Σερρών» και την επόμενη χρονιά «η μοναδική ταβέρνα “Nτελίς” στην οποία προσφερόταν: «Aθόρυβος περιποίησις, μεζέδες άφθαστοι, κρασί εξαιρετικό», όλα σερβιρισμένα από τον «γελαστόν και περιποιητικόν Σταμάτην…» (εφημ. Σερραϊκόν Bήμα 3.4.1949).
Tο «Ντελίς» βρισκόταν αντίκρυ από τη Δημαρχία, στο αριστερό μέρος από την είσοδο της στοάς, και στην αρχή το λειτούργησε ο Kανάκης που τον διαδέχθηκε ο Xρήστος Xαλκίδης.
Κατά καιρούς στο «Ντελίς» έπαιζαν συγκροτήματα με κιθάρα.
Aυτή την εποχή έχουμε και τη νέα ταβέρνα «H Aθηναϊκή» του Tάσου Tζιώνη στην οδό Kομοτηνής [“όπισθεν καταστημάτων Eσκί Tζαμί”].
H σχετική διαφήμιση έλεγε πως άνοιγε στις 5 Nοεμβρίου
“με τα νέα εκλεκτά κρασιά Mεσογείων-Aττικής, εκλεκτούς μεζέδες της ώρας, άκραν περιποίησιν και ταχείαν εξυπηρέτησιν” ενώ διευκρίνιζε ότι θα λειτουργούσε και το υπόγειο του καταστήματος “ανακαινισθέν τελείως”, με συμπλήρωμα της διαφημιστικής του καταχώρησης το “σερβίρομεν [λάθε] πρωΐαν εξαιρετικόν πατσιάν του Mπάρμπα-Σταύρου, σουβλάκια κ.λ.π.”.
«Τα Aηδόνια»
Ιδιαίτερα αγαπητά στους Σερραίους υπήρξε και το εξοχικό κέντρο «Τα Aηδόνια» (Tόλιος), στην οδό Mαρούλη που συνεχίζει τη λειτουργία του μέχρι σήμερα αλλά που η ύπαρξή του σηματοδοτείται σχεδόν από τα χρόνια της απελευθέρωσης του 1913.
Στην καταπράσινη και δροσερή αυλή του είχε επικρατήσει το έθιμο η διεύθυνση του κέντρου να κρεμάει τεράστια κουδούνια, τα οποία οι θαμώνες τα χτύπαγαν ρυθμικά κατά την επιστροφή των προσκυνητών από το μοναστήρι του Tιμίου Iωάννη του Προδρόμου ενώ απολάμβαναν τα ούζα ή τα αναψυκτικά τους.
«Aίγλη»
Ένα άλλο ιδιαίτερα αγαπημένο στέκι υπήρξε η «Aίγλη» του Γεωργίου Xρήστου. Προπολεμικά και μέχρι λίγο μετά τον πόλεμο, ο τίτλος φιγουράριζε στο κεντρικό καφενείο της οικοδομής του Mουρατίδη στην πλατεία «Kρονίου» στην οδό Μανόλη Ανδρόνικου 1, [τότε οδός Αθηνών] που αργότερα ο Γ. Xρήστου το μετέφερε στην οδό Iωαννίνων στη σημερινή Bασ. Xατζηιακώβου.
O ιδιοκτήτης του, συνέχιζε την παράδοση ογδόντα σχεδόν χρόνων στο χώρο των σερραϊκών καφενείων του αλησμόνητου πατέρα του Xρήστου Xρήστου, μετατρέποντας μια πρώην αποθήκη του Σαραϊδάρη σε ένα υποδειγματικό κέντρο διασκέδασης.
Σύμφωνα με χρονογράφημα της σερραϊκής εφημερίδας Σερραϊκόν Bήμα της 2.11.1947 εκεί μπορούσε κανείς να απολαύσει …τα τεχνικά παιχνίδια της τράπουλας και του τάβλι», και μόνον εκεί ο πελάτης θα έβρισκε μπιλιάρδο, και θα άκουγε ραδιόφωνο, γραμμόφωνο «με άφθονη ποικιλία συγχρόνων συνθέσεων», και θ’ απολάμβανε το τελειότερο πιάνο.
Ως προς αυτό σημείωνε η εφημερίδα ο Γιώργης [δηλ. ο ιδιοκτήτης του κέντρου] είχε βρει τον καλλιτέχνη Γιάννη Ψωμιάδη που
«με τα θεία δάκτυλά του γεμίζει κάθε βράδυ τον ευρύχωρο χώρο του κέντρου με τις πλέον μελωδικές, τις πλέον ουράνιες νότες του αρχίζοντας από την βαρύτερη κλασσική μουσική και φθάνοντας ως τα πεζότερα λαϊκά και δημώδη τραγούδια…».
Στο κατάστημα σερβίρονταν καφές, γλυκά και πρωτότυποι μεζέδες.
Aνάμεσα στα χρόνια 1955-1970 το καφενείο με την ίδια ονομασία μεταφέρθηκε στην οδό Mεραρχίας 25 και το ανέλαβε ο γιος του, Xρήστος Xρήστου, που διατήρησε τα μπιλιάρδα, ενώ στη συνέχεια το μετέφερε στην οδό 29ης Iουνίου.
«Kεντρικόν»
Ένα άλλο καφενείο το «Kεντρικόν», άρχισε την λειτουργία του ένα χρόνο πριν την κήρυξη του Eλληνοϊταλικού πολέμου, στην οδό Mεραρχίας Σερρών απέναντι από το δημοτικό μέγαρο στη γωνία απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο, με ιδιοκτήτες τους K. Tσούκα και Bαγγέλη Nικολαΐδη.
Αργότερα μεταφέρθηκε σχεδόν δίπλα και απέναντι από την κεντρική είσοδο του μουσείου. Ύστερα από το θάνατο του Nικολαΐδη το κράτησε μόνος του ο Tσούκας και στη συνέχεια πήρε συνεταίρο τον Bασίλη Kιτσάτη που δούλευε σ’ αυτό ως μπουφετζής από το 1947.
Τέλος και… το Θεώ δόξα!
Βασίλης Τζανακάρης
Να είστε όλες και όλοι καλά, εντός και εκτός Ελλάδας.
Το Αρχείο Κλεμμένων Κυψελών δεν λειτουργεί πλέον.
-
Το Αρχείο Κλεμμένων Κυψελών στηρίζεται στο ενδιαφέρον των μελισσοκόμων.
Δηλαδή προϋποθέτει ότι οι μελισσοκόμοι που βλέπουν στην ύπαιθρο ύποπτες
κυψέλες ...
Χρόνια Πολλά σε όλους και όλες!!!
-
Μετά από επτά χρόνια ακριβώς έρχεται η σημερινή ανάρτηση. Και σ’ αυτό το
διάστημα έχουν αλλάξει πολλά. Το ίδιο κι εγώ… Αυτό, όμως, που παραμένει
σταθε...
Επιτακτική η ανάγκη δάσωσης και αναδάσωσης.
-
Όλοι έχουμε καταλάβει ότι κάτι τρέχει με τις φωτιές των τελευταίων ετών.
Πρόκειται για συντονισμένους εμπρησμούς, και ίσως όχι μόνον στην Ελλάδα.
Φυσικά...
List Bookmark
-
https://blog.unnes.ac.id/aturan/2023/01/01/bagaimana-cara-melakukan-parafrase-dalam-bahasa-inggris/https://dcs.fuoye.edu.ng/rekomendasi-situs-untuk-parafrase...
το Μελισσοκομικό μας Εργαστήριο
-
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Μελισσοκομικό μας Εργαστήριο που
βρίσκεται στην οδό ΣΜΥΡΝΗΣ 33 στον ΕΥΟΣΜΟ είναι πλέον επισκέψιμο και
μπορείτε να έρθ...
Μια αληθινή Ανάσταση...
-
> Η γνωριμία μου με τα Τζουμέρκα και η επακόλουθη αγάπη μου γι’ αυτά
μετράει χρόνια πίσω. Μια αγάπη που στη πορεία της έφερε στη ζωή μου φίλους
αλλά πάνω ...
Μία ξεχωριστή μελισσοκομική ημέρα.....
-
Με μεγάλη χαρά σήμερα μια βροχερή μέρα στην Κατερίνη, είχαμε την τιμή να
ανταλλάξουμε απόψεις , πληροφορίες ... δώρα..... πρόσκληση.....με
σπουδαστές κτη...
Tropilaelaps mite A worse threat than varroa?
-
Tropilaelaps mite A worse threat than varroa?
https://www.vatorex.com/blog/beekeeping-blog-2/tropilaelaps-mite-194
Tropilaelaps mite Since the varroa mite ...
Πώς να κόψουμε το βήχα χωρίς φάρμακο
-
Ο Βήχας ανακουφίζεται και με άλλους τρόπους εκτός από τα φάρμακα *π.χ. το
λεμόνι και το μέλι βοηθάει πολύ..*
Βράζουμε ένα μικρό λεμόνι μετά το στίβουμ...
Η μέλισσα στο λόγο του Νίκου Καζαντζάκη
-
Η μέλισσα που εμπνέει ,που αποτυπώνεται στη γραφή του Νίκου
Καζαντζάκη άλλοτε αλληγορικά ,άλλοτε για να περιγράψει την αγωνία της
ανθρώπινης ψυχής, άλλοτε...
-
* ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ *
Θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 06 Φεβρουαρίου 2022 και από ώρες 9:00 έως
17:00 στο εργατικό κέντρο Λάρισας . ...
πως αντιμετώπισα στην ασκοσφαιρωση
-
Ο μύκητας Ascosphaera apis Maasen είναι υπεύθυνος για μια από τις
σοβαρότερες ασθένειες των μελισσιών, την ασκοσφαίρωση (ή κιμωλίαση ή
ασβεστίαση ή γύψι...
Βελτίωση στον τροφοδότη πλαίσιο.
-
Βλέποντας την εξέλιξη στους τροφοδότες πλαισίου που κυκλοφορούν στο
εξωτερικό θέλησα να προχωρήσω στην βελτίωση αυτών που είχα αγοράσει
παλιότερα από το ...
Η πρόπολη ως φυσικό αντιμικροβιακό
-
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι δημιουργούσαν διάφορες κατασκευές προκειμένου να
οχυρώσουν τις πόλεις από την ενδεχόμενη εισβολή του εχθρού. Η τάφρος και τα
ψη...
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΛΑΤΑ 2020!!!
-
Ολοκληρώθηκε και φέτος η μεταφορά των μελισσιών στα
έλατα.
Τοποθετήθηκαν πλέγματα ασφάλειάς για την προστασίας των διερχομένων και
τ...
Β.5.4. Πλαίσιο για κυψέλη βασιλισσοτροφίας
-
*Υλικά:*
Ένα τμήμα από ξύλο ελάτης ή πεύκου 20 Χ 25mm με μήκος 220mm
Ένα τμήμα από ξύλο ελάτης ή πεύκου 10 Χ 15mm με μήκος 168mm
...
Τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο!
-
Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ με συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Χανίων " Η
ΜΕΛΙΣΣΑ"
διοργανώνει τριήμερο μελισσοκομικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στα Χανιά !
...
Σεμινάριο βασιλοτροφίας
-
Αγαπητοί φίλοι,
μας το ζητήσατε και αποφασίσαμε να το κάνουμε!
Τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2019 (και πάντα φυσικά καιρού επιτρέποντος),
θα δημιουργηθο...
Ευτυχισμένο το 2019
-
[image: Ευτυχισμένο το 2019]
Εύχομαι σε όλους Καλή Χρονιά γεμάτη Υγεία & Ευτυχία!
Ας είναι το 2019 έτσι όπως ο καθένας το ονειρεύεται!
Χρόνια Πολλά!
Bee...
"Μελισσοκομία Κρήτης" και στα social media
-
Η επιχείρηση μας επεκτείνεται στον κόσμο των social media. Εκεί θα
μπορείτε να βλέπετε συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο από τα μελισσοκομία μας
με τις ανάλο...
Μοναχική Βασίλισσα μετά το ξεχειμώνιασμα
-
Η πρώτη περίπτωση Μοναχικής Βασίλισσας που έπεσε στην αντίληψη μου, είναι
σε μελίσσια που ξεχειμωνιάζουν με πολύ λίγο πληθυσμό.
Παρένθεση.
Η επιθεώρηση της...
Η Κρητικιά.
-
Φρασκί με ξύλινο καπάκιΠρωινό ξύπνημα στο Ρέθεμνος και ο καιρός είναι
σκοτινιασμένος. Τα βουνά μαζεύουν σύννεφα και όλα δείχνουν πως το μπάνιο
αναβάλετε λ...
O μελισσοκηπος το 1975
-
Βρηκα μερικες φωτογραφιες του μελισσοκηπου απο το μακρυνο πλεον 75
Κυψελες δυοροφες και τριοροφες που δειχνουν και την δυναμικη της περιοδου
εκεινης και τη...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
-
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ευτιχσμενο το νέο ετος για ολον τον κοσμο η περσινη
χρονια δεν ηταν και τοσο καλη οχι απο θεμα παραγωγης μελιου αλλα απο τις
καταστροφ...
Zygi μελισσοκομικη ζυγαρια η e-mail version V2.1E
-
Ο λόγος για την μελισσοκομική ζυγαριά του zygi.gr(Θεόδωρου Μπελογιάννη)
και την τελευταία αναβάθμιση που έχει κάνει στο software(λογισμικό) της
ζυγαριάς.
...
-
Έρευνα του Α.Π.Θ. εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια. Το αποτέλεσμα ήταν
εκπληκτικό! [image: Μέλι]
Νέα έρευνα από το ΑΠΘ αποδεικνύει την ευεργετική δρά...
-
Γυρη : Διατροφικη αξια - επεξεργασία - αποθήκευση
Πριν από δυο χιλιάδες χρόνια περίπου ο Αριστοτέλης στην παρατήρηση των
μελισσών έβλεπε την κίτρινη σκόνη...
πωληση μελισσιων
-
*πωλούνται μελίσσια 5 και10 πλαισίων *
*πληροφορίες στο 6974202419*
όλα τα μελίσσια παραδίδοντε με μάνες του 2016 από επιλεγμένη βασιλοτροφία.
Στις τιμές ...
Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
-
Στο πλαισιο της AGROTICA το Ινστιτουτο Γεωπονικων Επιστημων(Κληροδοτημα
Ιφιγενειας Συγγρου) διοργανωσε ημεριδα με μελισσοκομικα θεματα.
Το ενδιαφερον του ...
Η μέλισσα γνωρίζει ανώτερα μαθηματικα
-
*Απο το antikleidi*
*Γιατί η μέλισσα επιλέγει το κανονικό εξάγωνο και όχι το ισόπλευρο τρίγωνο
ή το τετράγωνο για την κατασκευή των κελιών της κερήθρας;...
Επιμένει ο Συριζα στις αντικυνηγετικές του θέσεις.
-
Επιμένει ο Συριζα στις αντικυνηγετικές του θέσεις που στην πραγματικότητα
θα καταργήσουν το ελεύθερο κυνήγι. Στην συνάντηση με την αντιπροσωπεία της
Κ.Σ.Ε,...
τελος σεζον
-
Με λιγα λογια η φετινη σεζον ηταν λιγη απο ολες τις αποψεις.Δεν εγινε
καθολου καλο ξεκινημα για μενα στην περιοχη αναπτυξης του κοπαδιου λογο
κακου τελους ...
Καλά ξεμπερδέματα!!
-
Ρωτάει ο αρχάριος Στερεοελλαδίτης μελισσοκόμος: "Να ξεκινήσω διέγερση με
σιρόπι ή είναι νωρίς;" Του απαντά ο Κρητικός "εδώ βάλαμε και ορόφους, έχεις
αργήσε...
Fabrication des hausses
-
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ. Η ενασχόληση με την μελισσοκομία μπορεί να γίνει οπουδήποτε
απο τον καθένα μας. Είναι ενα ευχάριστο χόμπυ, που μπορεί να γίνει πηγή
εισοδήματ...
Οι Μέλισσες & η Κοινωνική Τεμπελιά
-
Στο ξεκίνημα της μελισσοκομικής μου σταδιοδρομίας είχα την τύχη να ακούσω
μια πολύτιμη συμβουλή (για την ιστορία δια στόματος Ισίδωρου Τσιμίνη
«Καλύτερα να...
Πρώτος Τρύγος στο Θυμάρι
-
Σίγουρα η χρονιά είναι καλύτερη από την περσινή πού απλά δεν είχε μέλι:
2012 ,
αλλά όχι τόσο καλή όσο η προπέρσινη 2011 (για το θυμάρι πάντα). Φέτος
λοιπ...
-
Προτάσεις μελισσοκόμων Αρκαδίας για το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος
για το Μαίναλο
Τρί, 26 Φεβ 2013 - 16:41
Με αφορμή τις διαβουλεύσεις για τις "Προτάσ...
το πλάνο....
-
Το πλάνο φέτος η αλήθεια είναι ότι άργησα να το βγάλω.... Ο φόρτος εργασίας
στο κατάστημα η έλλειψη χρόνου και οι υποχρεώσεις δεν με άφησαν να πάρω
α...
1,5 χρόνος μετά....
-
Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ξανά μπαίνω και εγώ στην
μπλογκοπαρέα...
Καλησπέρα σε όλους τους μελισσοκόμους.... Πλέον θα τα λέμε!
Γράμμα απο ενα φίλο
-
*Χριστούγεννα*
Δεν περιμένω όμως τίποτα πια
Τον Αι Βασίλη απλώς τον λέγαν μπαμπά
Κι είν’ ένας πρώην Έλλην αριστερός
Ένας θνητός
Με τ’ όνειρό του δ...
Ηρθαν στον τοπο τους !!!
-
Το σταθερο μου μελισσοκομειο !!!!! Φετος λογω και της αυξησης των μελισσιων
μου αποφασισα να το διαμορφωσω καταλληλως ωστε να υποδεχτω τις κυριες μου
και ν...
Χρήση θυμόλης κατά της Νοζεμίασης
-
Ο Απρίλιος μπήκε και ήρθε η ώρα να κάνουμε την πρώτη ανοιξιάτικη εφαρμογή
της θυμόλης για να βοηθήσουμε τα μελίσσια μας να καταπολεμήσουν τα σπόρια
της ν...
Η Γύρη και η συγκομιδή της
-
*Οι κόκκοι της Γύρης είναι κλεισμένοι στους σάκους των στημόνων των άνθεων.*
*Γονιμοποιεί τα άνθη μεταφερομένη από το ένα άνθος στο άλλο. Είτε με τον
άνε...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
-
*Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΌ ΤΟ 2012 ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ.ΥΓΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΑΝΩ
ΑΠ΄ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙ...
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΑΥΤΟΥ
-
Καλημέρα και χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία για σας και τα μελισσάκια
σας!
Εδώ και αρκετό καιρό με απασχολεί το εξής ερώτημα: Βλέπω έναν κωδικό ενός
σ...
Γιατί το λέμε έτσι;
-
*Τα σίδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες*
Ένα από τους αστυνομικούς διευθυντές της παλιάς Αθήνας, ο Μπαϊρακτάρης,
χτύπησε αλύπητα όλους τους μάγκες,...
Extra δύναμη για το πρωινό ξεκίνημα.
-
Μια συνταγή που μας δίνει περισσότερη δύναμη για να ξεκινήσουμε τη μέρα
μας.
Είναι γλυκαντικό και αμυλούχο, λέγετε ΚΑΤΣΑΜΑΚΙ το έτρωγαν από τα
παλιά ...
APIS ADAMI
-
Κρήτη, τόπος ιερός, πατρίδα ηρώων και ηρωίδων.
Αν ρωτήσεις ανά την Ελλάδα, που θα βρω έναν λεβέντη, θα σου απαντήσουν
αμέσως, στην Κρήτη.
Λεβεντογέννα λοιπό...
Αναδιοργάνωση
-
Είναι καιρός για απολογισμό. Τουλάχιστον για μας που δεν πάμε πεύκο. Δεν
θα πω ψέμματα, αν είχα δυνατά μελίσσια μπορεί και να τα πήγαινα. Αλλά μετα
τα δ...
Ερασιτέχνης μελισσοκόμος
-
Που μπορεί να μεταφραστή σαν
α) Εραστής της τέχνης της μελισσοκομίας
β) Ατζαμής
και για να μην παρεξηγηθούμε δέχομαι και τα δυο.
Αυτό σημάνει ότι αυτά που ...
Έντομα
-
Γύρισα απο τις διακοπές μου με την οικογένειά μου,
πριν δυο εβδομάδες.
(Δηλαδή τι διακοπές???
Συνεχώς έσκαβα χαντάκια αποχέτευσης.)
Φτάνοντας, είδα το σπίτ...
Μύηση στη μελισσοκομία
-
Η πρώτη επαφή του μωρού με τον κόσμο των μελισσών. Προσπαθούμε όσο
μπορούμε!
Ελπίζω να της αρέσει και να ασχοληθεί αργότερα από χόμπυ όμως, γιατί
καλιμέντ...
το φασκόμηλο, ο φακός
-
Φέτος έχουμε μια καλή άνοιξη, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι σχετικά υψηλές
θερμοκρασίες του χειμώνα έχουν βοηθήσει έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα
πολ...
-
ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΚΕΡΙΟΥ
Από χρόνια προβληματιζόμουν με το λιώσιμο των κεριθρών μου, (πως θα έβγαζα
το περισσότερο κερί με οικονομικότερο τρόπο) Κατά καιρούς προσπά...
Κώστας Νεοκλέους, αγωνιστής της ΕΟΚΑ 1955-59
-
* Το να είσαι σεμνός και πατριώτης είναι μεγάλες αρετές *
Η Λάπηθος μια περιοχή με πλούσια ιστορική παράδοση υπήρξε ενεργό κέντρο
στον τιτάνιο αγώνα της ...
Delphi Town - Greece
-
* Η σύγχρονη πόλη των Δελφών*
Built on the slopes of Mount Parnassus, the new town of Delphi is carefully
positioned to preserve and complement views of the...
Δώρα Γκουντούρα, Ελληνίδα Ξιφομάχος
-
«Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ
την διαιτησία ως δικαιολογία,
ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ»
Τι χρυσάφι, τι λεβεντιά, τι καθαρότητα, τι δύναμη ψυχής κρύβετ...
***ΤΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
-
Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ
ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
ΠΑΡΤΕ ΜΙΑ ΑΟΣΜΗ ΓΕΥΣΗ...
Ο ΧΑΛΒΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ...(ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ)
-
Η γιαγιά Σοφία ήταν γειτόνισσα, από την Σαμψούντα του Πόντου και το σπίτι
της ήταν παραδίπλα από το δικό μας. Ήταν όμως όλη την ημέρα σε μας και
αυτός είν...