ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Παρουσίαση του νέου βιβλίου''Ο μεγάλος ξεριζωμός ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ''στο Γόνιμο Σαββατο 4 Μαιου 2019

        

            Θεσσαλονίκη  9/04/2019



                                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                  

Στο  Πολιτιστικό  Κέντρο Γονίμου  θα παρουσιαστεί το  Σάββατο 4 Μαΐου 2019,  στις 7.00 το απόγευμα, το ιστορικό  ντοκουμέντο «ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙ-ΔΟΥ Ο  Μεγάλος Ξεριζωμός» από τη συγγραφέα  Δέσποινα Κ. Χατζοπούλου, Εκπαιδευτικό MSc,  MBA, ΜΔΕ, Υπ. Κρατικού Βραβείου Λογοτεχνίας 2016.

Το  βιβλίο  παρουσιάστηκε  ήδη με μεγάλη  επιτυχία στο Βιβλιοπωλείο ΠΡΩΤΟΠΟ- ΡΙΑ  της Θεσσαλονίκης, στην τηλεοπτική εκπομπή  «ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ» της TV 100, καθώς και στο Μόναχο, στα  μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Ποντίων Μο-νάχου,  με επετειακό χαρακτήρα, λόγω της συμπλήρωσης φέτος 100  χρόνων από την έναρξη της τρίτης φάσης της Ποντιακής γενοκτονίας.    
Η  καρδιά  της «ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ Ο Μεγάλος  Ξεριζωμός» χτυ-πάει στις  17 ιστορίες προσφύγων, κυρίως  πρώτης γενιάς. Η έρευνα, η επιλογή  και η συγγραφή των μαρτυριών υπήρξε  μια καθόλα επώδυνη εμπειρία για τη συγγραφέα,  που διεκπεραιώθηκε μέχρι τέλους με πόνο ψυχής, απαραίτητη  ωστό-σο για να βγει στο φως η αλήθεια μέσα από αυτά  τα 17 αφηγήματα αντι-μνήμης. Το βιβλίο μελετά επίσης όλες τις  διαπραχθέντες από τους Τούρκους γενοκτονίες στις αλησμόνητες πατρίδες,   καθώς και το νομικό πλαίσιο που διέπει τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες  των μειονοτήτων και τις γενο-κτονίες.

Η  Τουρκία,  βάσει και  της ισχύουσας   νομοθεσίας, οφείλει  αποζημιώσεις στους απόγονους  των θυμάτων, μια και τα διαπραχθέντα  εγκλήματα παρά το γεγονός ότι πέρασε ένας  αιώνας από την τέλεση τους, είναι απαράγραπτα».


Χριστός Ανέστη Χρόνια Πολλά
σε όλες και όλους
εντός και εκτός Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: