ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Καλάς''Οι περισσότεροι από εμάς έχουν Ελληνικές ρίζες''


Γυναίκα από την Φυλή των Καλάς. Και οι ίδιοι παραδέχονται τις Ελληνικές τους ρίζες. (ATIQ-UR-REHMAN / Gulf News)


Δεν χάνουν ευκαιρία οι Καλάς να τονίσουν τις Ελληνικές ρίζες τους ακόμα και σήμερα. “Κάποια από τα έθιμα μας, τις ιεροτελεστίες και παραδόσεις μας μοιάζουν με τις αντίστοιχες των Ελλήνων και αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ό,τι οι περισσότεροι από εμάς είμαστε Ελληνικής καταγωγής“, δηλώνει ο Ρεχμάτ Ντιν, δάσκαλος στο επάγγελμα, στο πρόσφατο αφιέρωμα του GulfNews στην φυλή των Καλάς. Ο Ρεχμάτ πρόσθεσε ό,τι στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου ήρθαν στην περιοχή από το Νουριστάν, στο σημερινό Αφγανιστάν.

Η 25χρονη Ντουρντάνα, μια γυναίκα με μεγάλα Γαλανά μάτια, είναι πολύ γνωστή στην Κοινότητα των Καλάς. Έχει επισκεφτεί και την Αθήνα σε ένα ταξίδι που διοργάνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση. Επιμένει ό,τι οι πρόγονοι της Φυλής ήταν από την Ελλάδα.

“Πήγα στην Ελλάδα και τα τεστ DNA που κάναμε έδειξαν ομοιότητες με τα δικά τους. Οι περισσότεροι από την κοινότητα μας επίσης πιστεύουν ότι κάποιοι στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου έμειναν πίσω και εγκαταστάθηκαν στο Τσιτράλ.“, τόνισε η Ντουρντάνα που έχει εργαστεί επίσης σαν βοηθός στο τοπικό μουσείο.

Ο Χαν προσθέτει¨, “Προσπαθούμε να διατηρήσουμε ζωντανό τον μοναδικό μας Πολιτισμό μια και απειλούμαστε με αφανισμό εάν οι δικοί μας συνεχίσουν να ασπάζονται το Ισλάμ.” Τα μέλη της φυλής των Καλάς νιώθουν να απειλούνται από τον έξω κόσμο, καθώς ο αριθμός τους μειώνεται κάθε μέρα. Αρκετοί Καλάς ασπάζονται το Ισλάμ και την επίδραση άλλων πολιτισμών. Σύμφωνα με τους Καλάς, όσο περισσότερο μορφώνονται τα μέλη τους, τόσο δείχνουν μεγαλύτερη απροθυμία να συνεχίσουν τις πρωτόγονες παραδόσεις και ιεροτελεστίες τους.

http:
//visaltis.blogspot.com


Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: