ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Το εμβόλιο για το καλααζάρ έρχεται και στην Ελλάδα


Θετικά τα νέα για τα σκυλιά και τους ιδιοκτήτες τους
Στις 16 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα το πρώτο εμβόλιο κατά της λεϊσμανίασης των σκύλων, γνωστής και ως καλααζάρ, μιας παρασιτικής ασθένειας που ενδημεί στη Μεσόγειο και σποραδικά μεταδίδεται και στον άνθρωπο.

Το εμβόλιο CaniLeash της Virbac, μιας γαλλικής εταιρείας κτηνιατρικών φαρμάκων, περιέχει πρωτεΐνες του παράσιτου για τις οποίες μπορεί να παράγει αντισώματα το ανοσοποιητικό σύστημα. Χορηγείται σε τρεις δόσεις, με μεσοδιαστήματα τριών εβδομάδων.

Το κόστος του εμβολιασμού είναι υψηλό, ωστόσο είναι σημαντικά μικρότερο από το κόστος της θεραπείας για το καλααζάρ σε περίπτωση μόλυνσης.

Το μικροσκοπικό παράσιτο προσβάλλει τα εσωτερικά όργανα όπως το συκώτι και ο σπλήνας και, χωρίς θεραπεία, οδηγεί σχεδόν πάντα στο θάνατο. Τα συχνότερα συμπτώματα είναι απώλεια βάρους -παρόλο που ο σκύλος διατηρεί την όρεξή του- δερματικά προβλήματα, αιμορραγία από τη μύτη και προβλήματα στις αρθρώσεις.

Το CaniLeash έλαβε άδεια κυκλοφορίας στην Ευρώπη τον περασμένο Μάρτιο. Μετά την Πορτογαλία και την Ελλάδα θα διατεθεί και σε άλλες μεσογειακές χώρες όπου ενδημεί το καλααζάρ.


Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΛΑ ΝΕΑ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΙΝ 5ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΑΝΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 500ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΝΕΣΙΣ,ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΤΙΜΗ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ,ΕΥΤΗΧΩΣ ΜΕΧΡΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΗ ΚΑΛΛΑ,ΚΑΛΛΟ ΒΡΑΔΙ.

Anestis Ketsetzidis είπε...

Αντώνη
όπως η ιατρική πάει μπροστά για μάς,έτσι και για τους τετράποδους φίλους μας.
Καλά να είσαι.