Ο Σκούνταυλος είναι ένα πήλινο σκεύος που ότι
ψήνεις μέσα του αυτομάτως το μετατρέπει
στο πιο νόστιμο πιάτο.
Σήμερα που είναι το ξεκίνημα της
μεγάλης Σαρακοστής είπαμε να κάνουμε
τη φημισμένη ρεβυθάδα Πάρου.
Τα ρεβύθια και τα άλλά τα υλικά αφού μπήκανε
στον σκούνταυλο,σφραγίστηκε με ζυμάρι και έμεινε
όλη νύχτα μέσα στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο,
που απο το απόγευμα είχε''κάψει'.'
Το πρωί η ρεβυθάδα ήταν έτοιμη και
πεντανόστιμη.
Άλλο να σας το λέω και άλλο να τη δοκιμάσεις...
Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους,
εντός και εκτός Ελλάδας.
8 σχόλια:
Καλή Σαρακοστή.
Θα σε χρέωνα ένα πιατάκι αλλά έχει χάρη που είσαι μακριά.
Θεοδόση, μόνο ένα πιατάκι; Όλο το σκεύος!
Καλη σαρακοστή.Άλλο η ρεβυθάδα η Παριανή!!!!!! από τον φούρνο του Μάρκου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Η συνταγή που έκανες είναι άλλη,αλλά αφού λες οτι βγήκε νόστημη καλώς.
Ο σκούνταυλος για τον φούρνο, είτε αυτός είναι με ξύλα είτε είναι με ρεύμα,είναι τόόό εργαλείο.
Θεοδόση
έλα εσύ και κάτι θα γίνει.
Καλή Σαρακοστή.
Κάνθαρε
εσείς οι Αρειανοί πολύ πεινάτε...
Καλή Σαρακοστή.
Καλή Σαρακοστή,καλή όρεξη!
Αν η συνταγή δεν είναι "πατενταρισμένη" ,τη θέλουμε !
Μάρκο
έχω ανέβει επίπεδο.
αν δοκιμάσεις θα ξεχάσεις την...Πάρο.
Αυτή την ώρα έβαλα άλλη μια δόση στο ξυλόφουρνο.
Σάκη
η συνταγή δίνεται μόνο αυτοπροσώπος στο Γόνιμο με δοκιμή.
Δημοσίευση σχολίου