ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Παστελι με μέλι για τις αρκούδες

ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΣΤΕΛΙ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΤΟΥ "ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ"

Μια μεγάλη και... γλυκιά έκπληξη περιμένει τις 13, πρώην αιχμάλωτες, αρκούδες, που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο της Φλώρινας. Πρόκειται για ένα παστέλι 20 μέτρων και 50 γλυπτά αρκουδάκια από μέλι, που παρασκεύασε, τον περασμένο Ιανουάριο, η Λέσχη Ελλήνων Αρχιμαγείρων, για να κεράσει και να… γλυκάνει τις αρκούδες, που τότε ήταν σε χειμέριο ύπνο. Έτσι, το «δώρο» τους, οι αρκούδες θα το παραλάβουν «ετεροχρονισμένα», τη Δευτέρα 12 Απριλίου, από εκπρόσωπο της Λέσχης Ελλήνων Αρχιμαγείρων, στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
«Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, που σκοπό έχει να αναδείξει ότι οι αρκούδες χρειάζονται μεγάλες ποσότητες τροφής για να επιβιώσουν», ανέφερε η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης, Βάσω Πετρίδου. Για το παστέλι των 20 μέτρων, η κ. Πετρίδου ανέφερε ότι έχει ήδη καταγραφεί ως ρεκόρ Γκίνες.
Κάθε αρκούδα του Περιβαλλοντικού Κέντρου, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», καταναλώνει κάθε μέρα...
από 8-20 κιλά τροφής. Στα κυρίως γεύματά τους τρέφονται με φρούτα εποχής και λαχανικά, χόρτα, ψάρι, ψωμί και ως σνακ στη διάρκεια της ημέρας ξηρούς καρπούς και κροκέτες. Με μέλι τρέφονται μια φορά την εβδομάδα. Στη φύση, οι αρκούδες καταναλώνουν τροφές φυτικής προέλευσης κατά 75%, ενώ το φθινόπωρο και πριν πέσουν σε χειμέριο ύπνο, προτιμούν πρωτεΐνες. Μια ενήλικη αρκούδα χρειάζεται ημερησίως από 10-25 κιλά τροφής, ανάλογα με την εποχή.

Πηγή ανάρτησης από http://ypotheto.blogspot.com/2010/04/blog-post_5086.html

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.

2 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Ανέστη-λέω τώρα-το μέλι που έφτιαξαν το παστέλι ήταν Ελληνικό ή Ανατολίτικο;

Anestis Ketsetzidis είπε...

Μάρκο
με όλα αυτά τα κουφά που γίνονται,
δε θα μου φανεί καθόλου παράξενο.
Έχουμε αρκετό από Σκόπια και Βουλγαρία,και τα βλέπουμε στις λαικές να πωλούνται ελεύθερα.