ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΕΚ ενοχλεί τους Τούρκους


Η παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ έκανε αίσθηση στη γειτονική Τουρκία, με την πολιτική εφημερίδας Milliyet να σχολιάζει με προκλητικό ύφος την “Αγια Σοφιά”. “Η εκδήλωση ήταν ό,τι τρομερότερο για έναν Τούρκο εθνικιστή”, αναφέρει στο κείμενο της


Η μεγάλη πολιτική εφημερίδα Milliyet παρακολούθησε την παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και είναι ξεκάθαρο πως η ονομασία “Αγια Σοφιά” αλλά και το έντονο χρώμα από την Πόλη που είχε η παρουσίαση τους ενόχλησε πολύ

Μόνο το όνομα είναι αρκετό, η "Αγια Σοφία". Ναι ακριβώς έτσι. Οι εκκλησίες από την Κωνσταντινούπολη αναγκάστηκαν να φύγουν όμως το νέο γήπεδο θα εξασφαλίζει το πνεύμα τους" αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στην παρουσίαση υπήρχαν εικόνες από την Πόλη (ακούστηκε και τραγούδι του Καζαντζίδη για την Κωνσταντινούπολη, αναφέρει) αλλά και στο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Η εφημερίδα στέκεται ιδιαίτερα στο γεγονός ότι οι θύρες θα έχουν ονόματα ελληνικών πόλεων στην Ανατολίας και του Πόντου ενώ αυτό που φαίνεται πως πείραξε περισσότερο τους Τούρκους είναι τα... τείχη του νέου γηπέδου.

"Προσέξτε τώρα. Το γήπεδο εξωτερικά θα είναι όπως τα τείχη της Κωνσταντινούπολης. Τείχη σε μια πιο σύγχρονη μορφή τους. Υπήρχε μάλιστα και σλόγκαν: Αυτά τα τείχη δεν θα πέσουν ποτέ ξανά. Πως;" γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος και κλείνει με ένα ειρωνικό σχόλιο: "Αν έχετε το όνειο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αυτοί έχουν εμμονή με το Βυζάντιο. Είναι το όνειρο τους. Ένα γήπεδο που θα περιτριγυρίζεται από τείχη; Ο κόσμος δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει. Αναρωτιέμαι αν θα βάλουν και τάφρους γεμάτους με νερό" καταλήγει το κείμενο.
NEWSIT.GR

Ξύδι
ξύδι είναι η λύση για τους ενοχλημένους

Να είστε όλες και όλοι καλά,
εντός και εκτός Ελλάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: